Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 15:33, 29 wrz 2013

Elik napisał(a)
Hi hi, no prawdziwie prestiżowy apartament Wrzosy piękne. Mnie też aż paluszki swędzą by do portfela sięgnąć i coś sobie jeszcze zakupić. Ale muszę się na razie powstrzymać.

Noooo .. Prestiżowy apartament ... Lux warunki ... Mnie też palce długo swędziały ,aż w końcu nie wytzymałam ...mam nadzieję ,że jakoś dadzą radę na tej mojej glinie ... Susza im nie grozi , to jest pewne

Buziam Elu
gierczusia 15:39, 29 wrz 2013

Bea napisał(a)

Zimą czyli grudzień na giełdzie głównie oferta świąteczna: bombki, światełka, choinki, wianki, podkłady pod wianki oraz otwarte stałe stoiska z doniczkami, dodatkami, rośliny doniczkowe.
Zakupy typowo ogrodowe to raczej początek października, bo druga połowa to chryzantem i wieńce nagrobne.
Miejsce do spotkania są dwa kawiarnia w budynku giełdy i obok w hotelu.
Zimą to opcja Agnieszki bardziej przyjazna - Palmiarnia w Gliwicach.

I jaka decyzja Górnośląska Grupo ?

Beatko .. Dzięki ... Jesteś aniołem .. I tak mamy kompletny terminarz rozpisany ...

Co do miejsca , to się trzeba na spokojnie zastanowić... Każde miejsce ma wadę i zaletę .. W palmiarni jest piękna zieleń... Ale kawiarenka..aaa.... Nooo niezbyt .. Za to kawiarenka na giełdzie to ogród zimowy, cegła , zielona ściana...aaaaa.... ... No i masz

Ja tam się dostosuję ... W sumie towarzystwo jest najważniejsze

gierczusia 15:40, 29 wrz 2013

Enya73 napisał(a)
Ela, ja Cię zawsze mogę po drodze ściągnąć, jeśli chodzi o Tychy

To super ... A Ty nie jeżdzisz przez tunel ???
Enya73 16:15, 29 wrz 2013

Ela,ostatnio jeździmy przez Mikołów, bo w Tychach jest wielka przebudowa drogi i nie lubię tamtędy jeździć. Tak więc od Ciebie przez Starganiec (tak to się chyba nazywa) i już jestem na Wiślance, a potem w Mikołowie zjazd na Tychy Do Bielska też tamtędy jeżdżę, tylko w Mikołowie skręcamy na Wyry i jedziemy przez Gostyń i Kobiór,omijając cały ten korek po drodze

Ja na pewno jeszcze co najmniej 3 razy w tym roku będę jechać na giełdę, zwłaszcza przed świętami. Teraz w październiku będę jechała po stroisz, żeby przygotować wieńce na święto zmarłych, no i po to, żeby okryć zielonym wrażliwsze rośliny w ogrodzie

Pozdrawiam
gierczusia 17:04, 29 wrz 2013

Nooo Anitko ... To ja jeżdżę identycznie... ....buziaki ..

. Nie wiem kiedy się teraz będę wybierać , bo ostatnio tak tam wymarzłam ,że prawie w pingwina się zamieniłam
eliza3 17:05, 29 wrz 2013

No, nareszcie jakieś spotkanko się szykuje Jestem za... zwłaszcza za giełdą, bo mam rzut kamieniem...
gierczusia 19:11, 29 wrz 2013

eliza3 napisał(a)
No, nareszcie jakieś spotkanko się szykuje Jestem za... zwłaszcza za giełdą, bo mam rzut kamieniem...

Nooo to trza się zorganizować
Enya73 19:15, 29 wrz 2013

gierczusia napisał(a)
Nooo Anitko ... To ja jeżdżę identycznie... ....buziaki ..

. Nie wiem kiedy się teraz będę wybierać , bo ostatnio tak tam wymarzłam ,że prawie w pingwina się zamieniłam

Wczoraj rano było strasznie zimno. Niestety trzeba już zakładać zimowe buty i kurtkę. Ci ludzie, którzy tam sprzedają i stoją od świtu,to dopiero mają zdrowie
Ja tam mam taki swój ulubiony sklepik Sweet Home, z fajnymi dodatkami do domu, ale wszystko w stylu retro. A w jednym ze sklepików florystycznych pracuje moja koleżanka ze studiów i zawsze mam u niej jakiś rabacik

gierczusia 20:02, 29 wrz 2013

Enya73 napisał(a)

Wczoraj rano było strasznie zimno. Niestety trzeba już zakładać zimowe buty i kurtkę. Ci ludzie, którzy tam sprzedają i stoją od świtu,to dopiero mają zdrowie
Ja tam mam taki swój ulubiony sklepik Sweet Home, z fajnymi dodatkami do domu, ale wszystko w stylu retro. A w jednym ze sklepików florystycznych pracuje moja koleżanka ze studiów i zawsze mam u niej jakiś rabacik

Miałam kurtasię i czapeczkę , a jakże ... Ale i tak podobieństwo do pingwina było zaskakujące

Znam Sweet Home , kupiłam tam sobie firaneczki do kuchni jak byłam z Beatką.
Enya73 20:21, 29 wrz 2013

Mnie się tam bardzo zegary podobają. Kupuję tam też czasem dodatki do pokoju Kingi, bo ona uwielbia taki vintage