Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Roztoczańskie klimaty

Roztoczańskie klimaty

kraania 21:01, 13 sty 2013

Zeta napisał(a)
Zdjęcia kaskady .....żonie Boćka do dzieła ....nie będę Cię zawstydzac ze swoją kaskadę prawie sama zrobiłam ....nie licząc spawania ..więc pokaż co potrafisz..
.

Zeta czy wylewkę i to koryto kupowałaś gotowe czy były robione gdzieś na zamówienie? Kombinuję, żeby u siebie coś podobnego zrobić.
Mówisz, że robiłaś to sama?Naprawdę da radę to samemu zrobić?
Zeta 21:23, 13 sty 2013

No więc tak ....wylewasz fundament...murujesz z bloczków ....do ścianki przytwierdzasz przesło ogrodzeniowe na kotwy tak żeby została przestrzeń między siatka a scianą...bo tam trzeba wsypać kamien ....koryto mamy z kwasówki kupionej w takich płatach ......a zbiornik za ścianką jest zrobiony ze starej balii kupionej na złomie.....trzeba tylko fachowca żeby to pospawał ja zrobiłam rysunki i dał radę ważne żeby było szczelne ....właściwie najważniejsza wylewka ......no najtrudniejsze spawanie ale to się da zrobić...ja chcialam kupić gotowca ale ceny masakra...
kraania 21:29, 13 sty 2013

Dzięki, muszę się porozglądać czy w pobliżu nie ma jakiegoś producenta wyrobów z nierdzewki. Szukałam dzisiaj wylewki, ale znalazłam tylko z tworzywa. Oj kusi mnie taka ściana, kusi...
Kasiek 21:30, 13 sty 2013

W takim parku to mozna sie na prawdziwy wodospad skusic
ana_art 21:30, 13 sty 2013

Zeta napisał(a)
No więc tak ....wylewasz fundament...murujesz z bloczków ....do ścianki przytwierdzasz przesło ogrodzeniowe na kotwy tak żeby została przestrzeń między siatka a scianą...bo tam trzeba wsypać kamien ....koryto mamy z kwasówki kupionej w takich płatach ......a zbiornik za ścianką jest zrobiony ze starej balii kupionej na złomie.....trzeba tylko fachowca żeby to pospawał ja zrobiłam rysunki i dał radę ważne żeby było szczelne ....właściwie najważniejsza wylewka ......no najtrudniejsze spawanie ale to się da zrobić...ja chcialam kupić gotowca ale ceny masakra...

no i nie mów mi, że sama robiłaś beton, murowalaś, ciełaś siatkę bo z kaminiani to maly problem
Zeta 21:32, 13 sty 2013

Potrzebny tylko ktoś kto umie spawać ...a reszta to raczej prosta do zrobienia..........to co kolejny punkt do realizacji na ten rok ) ach to ogrodowisko hihih.....niedługo bedziemy dokupywać hektarów ...bo nam roślinki za furtkę zaczną wychodzić...
monitka 21:34, 13 sty 2013

Zetka derenie rosną spore ale nadają się do formowania. Mniejszą odmiana jest Ivory halo.
A Annabelki są śliczne ale sie pokładają, nie lepiej kupić Limlight, Silver dollar albo Phantom.

Przy odśnieżaniu twojego podjazdu to się chyba zapłakać można...ale położenie działki i wiodoki przecudne
Zeta 21:34, 13 sty 2013

Kasiek napisał(a)
W takim parku to mozna sie na prawdziwy wodospad skusic

Ty też planujesz wodospad u siebie ....potffór by się pewnie ucieszył hihi
Kasiek 21:36, 13 sty 2013

monitka napisał(a)
Zetka derenie rosną spore ale nadają się do formowania. Mniejszą odmiana jest Ivory halo.
A Annabelki są śliczne ale sie pokładają, nie lepiej kupić Limlight, Silver dollar albo Phantom.

Przy odśnieżaniu twojego podjazdu to się chyba zapłakać można...ale położenie działki i wiodoki przecudne

ja tu sie nie tylko przy podjezdzie zaplakuje...
Zeta 21:37, 13 sty 2013

ana_art napisał(a)

no i nie mów mi, że sama robiłaś beton, murowalaś, ciełaś siatkę bo z kaminiani to maly problem

No siatkę cięłam ja ...a jak budowaliśmy dom to fachowców od ytonga uczyłam klej nakładać ....wystarczy tej mojej murarskiej roboty...wiadomo....że murarz murował ...no aż taka zosia samosia to nie jestem hihihi