Kraania. ----- No właśnie przed chwila przeglądałam Twój wątek hih telepatia czy jak??...... Bo chcialam sobie u Ciebie przypomnieć te anabell i derenie ......pamiętałam że takie masz ....chociaż coś gubie się w tych wątkach jak wy dajecie radę ...to ja nie wiem..... A pytanie bo widzę że masz brzozy a hotrensje wilgoć lubią jaka u Ciebie ziemia?? A dereń woli wilgoć czy sucho??
Jak kupowalam pierwsze rosliny do mojego ogrodka,myslalam ze zostanie bialo-zielony,..yhy..powiedz Panu Bogu o swoich planach to Ci sie w twarz rozesmieje
Dzisiaj mam duzo rozu,choc blondynka nie jestem a o tipsach to tylko pomarzyc moge
Przytrafily mi sie i jasne fiolety bo moj ogrodnik to chyba jakis daltonista...zamowilam bialy a dostawa przyszla..ech...
No ale przeciez nie wezme pedzla i nie przemaluje..farby szkoda
U mnie był piach, ale nawoziliśmy trochę ogrodowej ziemi. Do tego rośliny staram się sadzić w lepszą ziemię, żeby potem im było łatwiej. Derenie podobno są wytrzymałe na suszę, ale już jako starsze rośliny. Młode trzeba podlewać, bo jak sucho to więdną.
Pod hortensjami mam linię kroplującą, ale dopiero w tym sezonie założoną.
Ja tak kupilam 45 białych kosaćców i zrobiłam łąkę ........która zakwitla na niebiesko ..... No ale woda w ogrodzie też potrzebna ....no zostało przecież nie wyrzucę....czosnki też miały być białe ...a wyskoczyły niebieskie .....no i pan polecił mimczerwone begonie w zeszłym roku to już była tragediam....no niebieski ok ...ale czerwony i żółty w ogrodzie nie na moje nerwy....w tym roku zamówiłam białe begonie ...na wiosnę odbieram i szaleje ....chcę jeszcze białe hortensje dosadzić no i o tych dereniach myślę .....ale niewiem czy to duże rośnie ...czy to ciąć ....??
Ok dzieki chyba zaryzykuje ....rośnie tam duzzzooo funki i to w szczerym piachu ...apięknie kwitną ....dziwne....bedę poprostu często,podlewać......i się zobaczy....bardzo mi się podoba biały kolor w ciemnych miejscach...u Ciebie te derenie suuuper ....to elegantissima tak??
Kraania. ----- No właśnie przed chwila przeglądałam Twój wątek hih telepatia czy jak??...... Bo chcialam sobie u Ciebie przypomnieć te anabell i derenie ......pamiętałam że takie masz ....chociaż coś gubie się w tych wątkach jak wy dajecie radę ...to ja nie wiem..... A pytanie bo widzę że masz brzozy a hotrensje wilgoć lubią jaka u Ciebie ziemia?? A dereń woli wilgoć czy sucho??
U mnie był piach, ale nawoziliśmy trochę ogrodowej ziemi. Do tego rośliny staram się sadzić w lepszą ziemię, żeby potem im było łatwiej. Derenie podobno są wytrzymałe na suszę, ale już jako starsze rośliny. Młode trzeba podlewać, bo jak sucho to więdną.
Pod hortensjami mam linię kroplującą, ale dopiero w tym sezonie założoną.
Ok dzieki chyba zaryzykuje ....rośnie tam duzzzooo funki i to w szczerym piachu ...apięknie kwitną ....dziwne....bedę poprostu często,podlewać......i się zobaczy....bardzo mi się podoba biały kolor w ciemnych miejscach...u Ciebie te derenie suuuper ....to elegantissima tak??
Tak, to elegantissima. Łatwo się rozmnażają, kupiłam kilka a resztę ukorzeniałam.