Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowe rabaty

Kolorowe rabaty

Martek 13:26, 02 lip 2012

viva napisał(a)
Marto, przyszłam sie przywitać po dłuższej nieobecności na forum
Życzę miłego wypoczynku po pracowitym końcu roku naukowego

Podsyłam następne pachnidełko, aby Cię zachęcić do posiadania większej ilości róż
Jak sie ma pan Leonardo?

Dziękuję Vivo za nawiedziny i różę pachnącą .Vinci ma się całkiem dobrze jednak miałby o wiele lepiej gdyby był w gruncie .Musi poczekać na miejsce niestety
A może wsadzić go gdziekolwiek i jesienią na docelowe miejsce Vivo???Czy to nie lepsze rozwiązanie niż kiszenie w tej wąskiej donicy ???Albo w donicę go dać większą na razie ???
Piękna ta twoja różyczka tylko nazwy nie podałaś chyba ?
viva 13:39, 02 lip 2012

Marto, Leonarda koniecznie przesadź do dużej donicy, takiej conajmniej 10 litrowej i może spokojnie czekać do jesieni. Do tego czasu korzenie ładnie przerosna ziemię w donicy i tak będziesz mogła wysadzić do gruntu. On dobrze znosi donice, a nawet piszą, że można go hodować w donicy.

Nazwy róży niestety nie podałam, jest Madame Isaac Pereire, zapach starych róż.
boguslaw_r_ 16:29, 02 lip 2012

Martek napisał(a)

Witam Marcia, pokaż tego kamyka, niech pokaże swoje piękno (w pewnym sensie ) pozdrawki

Taki Bogusiu z pola szarak

Wszystko zależy od ustawienia kamienia a z reguły każdy ma swoją ładną stronę - to natura moje wszystkie kamienie wykopałem na własnej działce i póki ktoś mądrzejszy ode mnie nie pokazał mi że można inaczej, to przykład:
Pszczelarnia 20:02, 02 lip 2012

Ja też szukam nazwy tych czosnków? Myślałam, że to jarzmianki. Te u nas na wsi królują na targu . "O czasy, o obyczaje!" Angielskie rośliny zeszły pod strzechy!
Bogdzia 22:30, 02 lip 2012

Pozdrówka Marto.
viva 22:40, 02 lip 2012

Marto, a ja mam dla Ciebie takie zdjęcie, może to one ?
Możesz porównać liście, no i te Twoje są chyba w większym rozkwicie

Martek 00:28, 03 lip 2012

viva napisał(a)
Marto, Leonarda koniecznie przesadź do dużej donicy, takiej conajmniej 10 litrowej i może spokojnie czekać do jesieni. Do tego czasu korzenie ładnie przerosna ziemię w donicy i tak będziesz mogła wysadzić do gruntu. On dobrze znosi donice, a nawet piszą, że można go hodować w donicy.

Nazwy róży niestety nie podałam, jest Madame Isaac Pereire, zapach starych róż.

Dziękuję Vivo zrobię jak mówisz to i jeszcze się może jakiegoś kwiatka doczekam jak mu polepszę
I nazwa też się przyda poszukam przy okazji tego pachnidła
Martek 00:36, 03 lip 2012

viva napisał(a)
Marto, a ja mam dla Ciebie takie zdjęcie, może to one ?
Możesz porównać liście, no i te Twoje są chyba w większym rozkwicie

To nie jest ten czosnek bo ten ma takie lila kwiatuszki,ale może być po linii np. ...
Ten mój jest niebieski i ma gorsze liście,to jest znany czosnek łatwo dostępny tylko u mnie jego premiera
Martek 00:38, 03 lip 2012

Bogdzia napisał(a)
Pozdrówka Marto.

Dziękuję i wzajemnie Bogdziu . Zaglądam do ciebie dziś też byłam tylko w dyskusje nie moje się nie podłączam
Martek 00:39, 03 lip 2012

boguslaw_r_ napisał(a)

Witam Marcia, pokaż tego kamyka, niech pokaże swoje piękno (w pewnym sensie ) pozdrawki

Taki Bogusiu z pola szarak

Wszystko zależy od ustawienia kamienia a z reguły każdy ma swoją ładną stronę - to natura moje wszystkie kamienie wykopałem na własnej działce i póki ktoś mądrzejszy ode mnie nie pokazał mi że można inaczej, to przykład:

Bogusławie wiem o czym do mnie mówisz.
Piękne masz te swoje skarby