Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka prawie w Borach Tucholskich

Działka prawie w Borach Tucholskich

iwonaal 18:53, 19 lut 2014

A ja się zakopałam na podwórku.
ZbigniewG 19:11, 19 lut 2014

Ewa dodatkowo Ripple ma skłonność do łapania bordowego odcienia liści i pędów wierzchołkowych, przy okazji dostałem gratis dużą sadzonkę (ma się ten wdzięk i urok osobisty ) bardzo podobnej tylko mocniej wybarwionej ale jeszcze nie kwitła

Ripple

tutaj "urok " nic nie pomógł wiec użyłem podstępu
zdjęcie rośliny matecznej a sadzonka chyba przeżyła

ewsyg 19:22, 19 lut 2014

ZbigniewG napisał(a)
Ewa dodatkowo Ripple ma skłonność do łapania bordowego odcienia liści i pędów wierzchołkowych, przy okazji dostałem gratis dużą sadzonkę (ma się ten wdzięk i urok osobisty ) bardzo podobnej tylko mocniej wybarwionej ale jeszcze nie kwitła

Ripple

tutaj "urok " nic nie pomógł wiec użyłem podstępu
zdjęcie rośliny matecznej a sadzonka chyba przeżyła

kojarzę, że chyba się wybarwia, niestety przemarza i nie kwitnie. W tym roku ją przesadzę, albo będzie rosła w doniczce. Ta druga też jest bardzo ładna. Ma jakieś imię?

Powiem tak, mężczyzna zawsze sobie poradzi
ZbigniewG 19:45, 19 lut 2014

Iwona czyli przedwiośnie

Ewa to tak wyszło przypadkiem bo pani się zdziwiła ze facet wracający z Tatr zna się jeszcze na roślinach a zwłaszcza hortensjach

ta pełna (już z innej bajki) miała karteczkę Gypsy Romance ale to raczej tylko Romance, donica kosztowała prawie 200zł a drugiej mniejszej i podmarzniętej pan nie chciał sprzedać bo za rok jak ją podpędzi to sprzeda za 250 -nie napiszę w jakiej to znanej szkółce

a ta to moja zdobyczna Hanabi Rose prawie jak zakwaszona romance

i Hanabi -bez Rose

ogrodowa przyjechała z okolic Torunia i w tym roku (2013) zakwitła i zaplatana bukietowa

ewsyg 20:14, 19 lut 2014

ZbigniewG napisał(a)
Iwona czyli przedwiośnie

Ewa to tak wyszło przypadkiem bo pani się zdziwiła ze facet wracający z Tatr zna się jeszcze na roślinach a zwłaszcza hortensjach

oj kochasz Ty te góry, kochasz. W młodości to sobie po Bieszczadach pochodziłam, wiesz kobieta wygodna jest.a one łagodne. Ale żeby było jeszcze wygodniej to potem chodzenie zamieniłam na jeżdżenie i zwiedzałam sobie Jurę konno , ale tak na dziko, głównie rajdy i obozy konne pod namiotami. Fajnie było po zamkach konno jeździć a teraz Ogrodzieniec, Mirów, Bobolice, Olsztyn mus bilety kupować.

I żeby było Ogrodowiskowo moja pinky winky i limelight

Nati 20:28, 19 lut 2014

Zbyszku jak ty znajdujesz czas na fotki i przebywanie na forum i to nie jednym bo widziałam Cię już na innych lubię do ciebie zaglądać bo kiedy nie zajrzę zawsze coś nowego ja nie mam chyba tylu fotek w ogóle z całego ogródka pasje i zapał do roślin widać gołym okiem

ach!
ZbigniewG 20:31, 19 lut 2014

Ewa piękne i sztandarowe odmiany ostatnio zrobił się taki bum hortensjowy że nie nadążam z odmianami, co roku kilka nowych odmian

Natalia wpadam z ogrodu na rozgrzewkę (bo zimno) -szybka piła i powrót do iglaków ale zaraz idę popykać pilotem tak jak przysługuje w pewnym wieku
Nati 21:57, 19 lut 2014

no tak pilot musi być i to nie tylko w pewnym wieku
ZbigniewG 07:39, 20 lut 2014

Natalia niektórzy moi koledzy na tym poprzestali a ja wciąż jeszcze w obłokach czasami

tak to się zaczęło z tymi obłokami

Rysy 2008 i pod Jagnięcym Szczytem (Słowacja) 2012
iwonaal 08:17, 20 lut 2014

Proszę jaki przystojniak