Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka prawie w Borach Tucholskich

Działka prawie w Borach Tucholskich

Katkak 16:00, 01 gru 2015

ZbigniewG napisał(a)
Kasia egzemplarze /sztuki to nie wszystko jeszcze trzeba to ogarnąć a do tego jakieś 2-3latka no góra 5
"tego kwiata to pół świata" ...tak podsumowała w TV pewna "rolniczka" zaloty pewnego pana
a działo się to w Rulewie - na rzut beretem

Dobra, dobra. Kwiat kwiatowi nie równy .
Kasya 16:30, 01 gru 2015

Zbyszku a ja mam prośbe o opinie o swierku cupressina, bo sadząc po pokroju to masz go napewno
Basilikum 17:08, 01 gru 2015

a to fajnie, ze piesek cos od Ciebie dostanie ja bym tez na suchym dlugo nie pociagnela
ZbigniewG 17:31, 01 gru 2015

Asia sąsiad i tak dba ponad normę (okoliczną) inne mają znacznie gorzej

Sylwia jodły potężne to i maja prawo łysieć od środka tak już jest , chyba że łysieją od zewnątrz ale na zdjęciach tego nie widać
kropki zobacz pod lupą bo nic mi(amatorowi) nie przychodzi do głowy -może obiałka pędowa (obiałka kaukaska) albo to tylko żywica na igłach
wrzuć temat przy chorobach i szkodnikach tam są fachowcy od tych spraw

Kasia tak to bywa ale o tym sza

Kasya miałem go kilka razy w zasięgu ale odkładałem bo zawsze obok było coś bardziej rzucającego się w oczy , ładny wąski ale odpadał w kastingach np przy Blue Totem, jeżeli masz miejsce to tak, tyle że pospolity -szykuj opryski na ochojnika

Iza Misiek jak zwykle dzisiaj też dostał swoją porcyjkę
ZbigniewG 20:36, 01 gru 2015

U Mirelli podpatrzyłem aktualne fotki z Tatr więc musiałem coś wyszperać niestety tylko z archiwum - było się kiedyś młodym i ... nie bogatym nigdy nie byłem

że co że tu też siwawy - bo nie dodałem że młody duchem i marzeniami
Sylvana 20:39, 01 gru 2015

Sylwia jodły potężne to i maja prawo łysieć od środka tak już jest , chyba że łysieją od zewnątrz ale na zdjęciach tego nie widać
kropki zobacz pod lupą bo nic mi(amatorowi) nie przychodzi do głowy -może obiałka pędowa (obiałka kaukaska) albo to tylko żywica na igłach
wrzuć temat przy chorobach i szkodnikach tam są fachowcy od tych spraw

Dziękuję Zbyszku
One łysiały także na końcach, ale później jakoś odbiły i z daleka wyglądaja na gęste, a w środku pusto.
Poszukam jeszcze tak jak mi radzisz na innych wątkach - bo wydaje mi się jednak, że to jakiś szkodnik
Sylvana 21:12, 01 gru 2015

ZbigniewG napisał(a)
U Mirelli podpatrzyłem aktualne fotki z Tatr więc musiałem coś wyszperać niestety tylko z archiwum - było się kiedyś młodym i ... nie bogatym nigdy nie byłem

To Zawrat?
AsiaK_Z 21:16, 01 gru 2015

Największe bogactwo nosimy w sobie
ZbigniewG 22:00, 01 gru 2015

Asia

Sylwia to kominek prowadzący do szczerbiny przy Czarnym Mniszku, w dół Żlebem Kulczyńskiego prowadzi czarny szlak dojściowy od strony Koziej Dolinki a kominkiem po łańcuchach idziemy Orlą Percią w kierunku Granatów
to te miejsce w lewo dół do Koziej Dolinki i Murowańca a w górę po łańcuchach na Granaty i Krzyżne

Sylvana 22:14, 01 gru 2015

No nie źle, tam mnie jeszcze nie było....jeszcze