Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka prawie w Borach Tucholskich

Działka prawie w Borach Tucholskich

sylwia_slomc... 21:08, 06 gru 2015

Bryczki podobno koniki mordują.....tak w tv mówili .....kiedyś
ZbigniewG 22:33, 06 gru 2015

Iza to powspomina

Sylwia
w tym dniu kiedy wchodziłem na Rysy TOPR zabrał z szlaków trzech turystów - serce - dwóch nie przeżyło jeden Wodogrzmoty , jeden Gubałówka
szanujmy zwierzęta ale nie dajmy się zwariować
Sylvana 09:13, 07 gru 2015

ZbigniewG napisał(a)
Halinka dopóki mogę to drepczę , później zostaną Krupówki termy i wspomnienia ze szczytów i łańcuchów

tak wyglądała moja pierwsza panorama - nożyczki i taśma klejąca

tło zgrane prawie idealnie

Faktycznie idealnie, super ci to wyszło, a ta panoramka przypomina mi widok z Czerwonych Wierchów....ale pewnie to znów co innego...
Sylvana 09:19, 07 gru 2015

ZbigniewG napisał(a)

Sylwia
w tym dniu kiedy wchodziłem na Rysy TOPR zabrał z szlaków trzech turystów - serce - dwóch nie przeżyło jeden Wodogrzmoty , jeden Gubałówka
szanujmy zwierzęta ale nie dajmy się zwariować

Ja też jestem zdania, że koni nie powinno być...miały być melexy. Konie są wyciskane do ostatniej kropli potu - jak ktoś nie ma zdrowia, to niech jedzie nad morze a nie pcha się w góry. Wcale mi nie szkoda tych "biedulek" w klapeczkach, którzy wleźli jakimś cudem na szczyt a później TOPR musi ich ściągać....chyba za małe są kary za bezmyślność. A góry...co wiadomo nie od dziś...są dla tych ze zdrowym serduchem.
ZbigniewG 19:16, 07 gru 2015

Sylwia
-melexy przy śniegu nie mają szans a normy obciążenie koników zweryfikowano i są przestrzegane
-klapeczki wiadomo
-góry tylko dla zdrowych - nie jestem tu bezstronny więc bez komentarza

panorama prawie się zgadza Zbyszek nr1 patrzy w kierunku Świnicy i Orlej Perci a Zbyszek nr2 bardziej na południe

chyba południowo wschodnie zbocze Kasprowego
Sylvana 23:06, 07 gru 2015

ZbigniewG napisał(a)
Sylwia
-melexy przy śniegu nie mają szans a normy obciążenie koników zweryfikowano i są przestrzegane

Z 20 osób na 15, widziałam we wrześniu jak wyglądały te biedne szkapiny pod koniec drogi z tym leciutkim "bagażem"

-klapeczki wiadomo

-góry tylko dla zdrowych - nie jestem tu bezstronny więc bez komentarza

......

panorama prawie się zgadza Zbyszek nr1 patrzy w kierunku Świnicy i Orlej Perci a Zbyszek nr2 bardziej na południe

Chociaż raz mi się udało...ja mam tylko "Ciemniaka" na swoich butach, z tamtąd trochę inaczej to wyglądało, ale jednak podobnie

chyba południowo wschodnie zbocze Kasprowego

Nie chciałam Ci zaśmiecać więc wstawiłam widoczek u siebie str.61 i jeszcze coś na 54.
Milka 14:27, 08 gru 2015

ZbigniewG napisał(a)
Iza wychowany na programach A. Słodowego -stara dobra szkoła -a co troszkę autoreklamy

Kasia miałem jeszcze kilka ale myszy mi zjadły w garażu - dosłownie - jeszcze w starym

i ostatnie zdjęcie z cyklu mój pierwszy raz : pierwszy raz w Tatrach

bardziej przyzwoitych z tego pierwszego wypadu niem mam bo jak pisałem myszy pogryzły

No no...ale przystojniak
adom1206 14:51, 08 gru 2015

Zbysiu a ja pamiętam czasy gdzie nie było koni w drodze na Morskie Oko. I jestem zdania że jak ci odpowiada to idziesz na pieszo a jak ciężko na te 8km tyłek ruszyć to niech turyści siedzą w domu. I żadne konie ani meleksy .Całkowity zakaz.Tylko nogi.Skoro moje dwuletnie dziecko dało radę więc inni ludzie też powinni się zastanowić.w dzisiejszych czasach dla górali liczą się dutki a nie dobro zwierząt.
ZbigniewG 17:46, 08 gru 2015

Sylwia obejrzałem, górskie widoki nigdy nie śmiecą

Irenko dawno i nieprawda "..Ale to już było i nie wróci więcej..."

Agnieszko niepotrzebnie obudziłem demony dyskusji , temat gorący i nie do rozgryzienia, ja jeszcze dojdę do Morskiego i dalej na Rysy lub pod Chłopka, kiedyś to był pikuś teraz spory wysiłek i wiem że niedługo dojdę najwyżej do Czarnego Stawu. Odmówić możliwości obejrzenia Morskiego Oka tym którzy z różnych powodów nie są wstanie dotrzeć tam o własnych siłach to masakra , zwiększyć nadzór nad wykorzystaniem koni - tak

wiem że w sezonie są tu straszne "korki" ale...

Kasya 17:51, 08 gru 2015

Woda boska, nie widać jaka zimna