Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia.

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia.

Krys 23:54, 06 gru 2011

Ufff zdążyłam
bogumila 23:58, 06 gru 2011

hanka_andrus 00:15, 07 gru 2011

A mój się gdzieś zawieruszył? Z babeczką pewnie przez świat hula! Ho,ho,ho!

Ewa 07:43, 07 gru 2011

Gardenarium 23:56, 13 gru 2011

A ja znalazłam Twój debiut dzisiaj

Joanka napisał(a)
To i ja dorzucę coś swojego

To mój debiut na forum

Instagram Ogrodowiska
monteverde 23:57, 13 gru 2011

Joasia kocha tulipany, też wczoraj czytałam cały ten wątek o tulipkach
Elfik 23:36, 18 gru 2011

Ho ho, to Joanki już od 13-go nie ma? A ja właśnie skończyłam jej pękaty wątek, który czytam na raty już od popołudnia...

Witaj Joanko-Tulipanko! Zacznę od tego, że jesteś mi bliska niemal ...rodzinnie – bo masz na imię tak jak moja córcia, i tak jak ona masz yorka, a nawet dwa! Jeden jest Edek, ale jak mi powiesz, że drugi nazywa się Dyzio... ??? Wreszcie jak zobaczyłam u Ciebie „na starym mieszkaniu” identyczne złociste zasłony, jakie i ja miałam na starym mieszkaniu, to myślałam, że zemdleję...
No i w końcu znamy się troszkę, jak po zdjęciach ze spotkania u Danusi zajarzyłam. I ze zdjęć właśnie zidentyfikowałam Twojego męża. To ten pan, z którym się ciągle zderzałam na zakrętach...

... puste pole..., skąd ja to znam??? No, to masz pole do popisu! Dobrze, że masz za miedzą sąsiadów, a skoro nawet stuknęliście się naleweczką, to dobrze wróży na przyszłość. Nie będzie sporów o miedzę... Ale przecież nie jesteś nowicjuszem w sprawach ogrodowych – działeczka Twoich teściów bardzo ładna, a takiej kolekcji tulipanów jeszcze nie widziałam. A i Babunia świetnie sobie radzi z działeczką, osteospermum zadziwiło mnie okrutnie! Łany astrów zachwycające – uwielbiam je, ale one właśnie w takich ilościach najpiękniej wygladają.

Joanka napisał(a)
Pamiętnik wydam z moich ogrodowiskowych podróży jak nic

Pisz również pamiętnik relacjonujący przebieg budowy domu.
Ja taki pisałam od momentu ubiegania się o pozwolenie na budowę, do momentu, kiedy stanął dom. Sięgałam po niego później chyba ze dwa razy, trawiąc wszystko na nowo i za każdym razem dostawałam palpitacji serca... Życzę Ci, aby Twoje - czytając - drżało ze wzruszenia, a nie ze zgrozy, jak moje...
Pozdrawiam serdecznie!
anula_wn 22:32, 20 gru 2011

Asieńko, w ten niezwykły czas oczekiwania na najpiękniejsze święta, życzę Wam by był to czas radosny . Byście spędzili te święta wśród ludzi najbliższych Waszym sercom , otuleni życzliwością, miłością, wśród gwaru najmniejszych, przy dźwiękach kolęd, zatopieni w rodzinne opowieści i wspólne kolędowanie.... Niech magia tych kilku niezwykłych dni trwa i nie opuszcza Was przez wszystkie dni Nowego 2012 Roku !
an_tre 16:55, 21 gru 2011

Święta...magiczna moc zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia niech będzie dla Ciebie Asiu okazją do spędzenia radosnych i spokojnych chwil, wypełnionych szczęściem i ciepłem domowego ogniska w gronie najbliższych i kochanych osób, a w Nowym Roku życzę Ci wszelkiej pomyślności

Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Richie 21:40, 21 gru 2011

Joanko życzę zdrowych,spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia dla Ciebie i całej rodzinki.