Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

bogumila 21:53, 22 lis 2013

JoannA napisał(a)

Oj to się będzie działo.
Wnuczęta uradowane ze śniegu, lepienie bałwana, śnieżki...
Babcia szczęśliwa z przyjazdu ślicznych wnuków....
A ja wnuków wyglądam i nic. Córa nawet nie myśli o zakładaniu rodziny. Mus ją chyba na rozmowę wychowawczą wziąć
pozdrawiam
...jak mus ...to mus...nie da się inaczej.
barbara_kraj... 22:06, 22 lis 2013

bogumila_bienko napisał(a)
Basiu....to kosmos Bogdzi...u mnie będzie w następnym roku.

Aaaa! nie zwrócilam uwagi, że to Bogdzi, a powinnam była fotkę pamiętać, bo ją wcześniej widziałam.
Skleroza i niedokładne czytanie postów się kłaniają
bogumila 22:09, 22 lis 2013

barbara_krajewska napisał(a)

Aaaa! nie zwrócilam uwagi, że to Bogdzi, a powinnam była fotkę pamiętać, bo ją wcześniej widziałam.
Skleroza i niedokładne czytanie postów się kłaniają
...ładna fotka.
boguslawa_ma... 18:06, 23 lis 2013

Bogusiu pozdrawiam wieczorkiem
Byłam dziś na działce było ciepło ,włókniną okręciłam moją dębową miała jeszcze liście oberwałam myślę że dobrze zrobiłam jutro ma być już przymrozek .
bogumila 18:29, 23 lis 2013

Też dzisiaj byłam...cieplutko i bezwietrznie...
Nic specjalnego nie robiłam,posiałam jeszcze trochę nasionek,które wczoraj dostałam,resztę zostawiłam do wiosennego wysiewu.
Dębowa,maleńka jeszcze i ciągle zielona...nie zdąży się już wybarwić.
Zabrałam do doniczek dwie kępki werbenki,resztę okryłam puchową kołderką z liści.Trzeba troszkę poeksperymentować,żeby nie było nudno...
boguslawa_ma... 18:42, 23 lis 2013

Ja też wsadziłam jedną do doniczki i zaniosłam do piwnicy ale nie mam nasionek nie dojrzały też kilka zasypałam torfem.Całe życie człowiek eksperymentuje zobaczymy wiosną.
Moja dębowa pięknie się wybarwiła aż szkoda było tych liści obrywać.Ale zmartwiłam się czym innym
coś mi kopie w ziemi tam gdzie kora wysypana cebulki powyciągane i nadgryzione ,podejrzewałam koty,ale sąsiad mi powiedział że to ptaki no bo koty by nie nagryzły cebul .
bogumila 18:46, 23 lis 2013

boguslawa_madejska napisał(a)
Ja też wsadziłam jedną do doniczki i zaniosłam do piwnicy ale nie mam nasionek nie dojrzały też kilka zasypałam torfem.Całe życie człowiek eksperymentuje zobaczymy wiosną.
Moja dębowa pięknie się wybarwiła aż szkoda było tych liści obrywać.Ale zmartwiłam się czym innym
coś mi kopie w ziemi tam gdzie kora wysypana cebulki powyciągane i nadgryzione ,podejrzewałam koty,ale sąsiad mi powiedział że to ptaki no bo koty by nie nagryzły cebul .

Nasionek werbeny też nie zebrałam,zaczęła późno kwitnąć...musiałabym sadzić wcześniej,ale nasionka słabo kiełkowały.
W sprawie cebulek...najlepiej byłoby podejrzeć,ktoś jednak musiał je wcześniej wykopać...szkoda...
Celina 17:39, 24 lis 2013

bogumila_bienko napisał(a)
Też dzisiaj byłam...cieplutko i bezwietrznie...
Nic specjalnego nie robiłam,posiałam jeszcze trochę nasionek,które wczoraj dostałam,resztę zostawiłam do wiosennego wysiewu.
Dębowa,maleńka jeszcze i ciągle zielona...nie zdąży się już wybarwić.
Zabrałam do doniczek dwie kępki werbenki,resztę okryłam puchową kołderką z liści.Trzeba troszkę poeksperymentować,żeby nie było nudno...

To nas trochę dzisiaj na działkach było

Jeszcze zebrałam trochę orzechów i jabłek. Okopczykowałam róże, ,bo może przymrozić.

Niestety hortensje wypuściły nowe listki..

monteverde 18:59, 24 lis 2013

A u mnie było leniwie i mżysto, nawet do ogrodu aby nakarmić ptaki wysłałam kogoś innego pozdrawiam i cieszę się , że Ian przyjeżdża, a to będzie u dziadków wesołociekawa jestem czy dużo wyrósł od ostatniego razu
bogumila 21:20, 24 lis 2013

Celina napisał(a)
Celinko,miło Cię widzieć....serdecznie pozdrawiam.