Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

boguslawa_ma... 18:30, 16 mar 2014

Fajny pomysł z tymi butelkami,ja mam też w kubeczkach po jogurtach,ale będe musiała jeszcze raz przesadzić,a u ciebie juz zostaną w tych butelkach czy jeszcze do większych dasz?
Powiedz mi po ile szt. mam pikować tą lobelie?
bogumila 21:27, 16 mar 2014

malgocha1960 napisał(a)
Bogusiu,widzę,ze i u ciebie parapety zastawione.Dałaś mi pomysł z butelkami,bo brakuje mi doniczek małych,a do pikowania jeszcze trochę mam roślinek.U mnie 2 dni tak wiało,ze pergolę mi wyrwało,stolik na tarasie mam potłuczony i stojak z wiosennymi kwiatami znalazł się na środku działki,oczywiście doniczki potłuczone,rosliny oddzielnie.
Małgosiu...współczuję,nie wiem jakie szkody u mnie wyrządziła ta wichura...na razie zimno i chyba teraz nie pojadę,o przeziębienie w taka pogodę nietrudno...pozdrawiam.
bogumila 21:30, 16 mar 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
Fajny pomysł z tymi butelkami,ja mam też w kubeczkach po jogurtach,ale będe musiała jeszcze raz przesadzić,a u ciebie juz zostaną w tych butelkach czy jeszcze do większych dasz?
Powiedz mi po ile szt. mam pikować tą lobelie?
Nie miałam takich dużych donic...i zajmują więcej miejsca bo są ścięte...a butelki proste i wysokie.Do dużych donic dam dopiero na Z.
Lobelię pikuję kępkami.
barbara_kraj... 22:59, 16 mar 2014

Też bym się na taką butelkową hodowlę skusiła, ale często wyjeżdżam i byłby kłopot z podlewaniem.
boguslawa_ma... 07:45, 17 mar 2014

Bogusia tak mnie dręczyła ta lobelia ,że wstałam i przepikowałam po 5 sztuk.
A rozwar pojedyńczo czy też kępkami?
Czosnek niedzwiedzi chyba już nie wyjdzie i lubczyk co kupiłam też nie wschodzi
bogumila 07:50, 17 mar 2014

Bogusia tak mnie dręczyła ta lobelia ,że wstałam i przepikowałam po 5 sztuk.
A rozwar pojedyńczo czy też kępkami?
Czosnek niedzwiedzi chyba już nie wyjdzie i lubczyk co kupiłam też nie wschodzi
Rozwar też po kilka,ja tak zrobiłam ,będą kępki...ale zakwitnie w przyszłym roku.Czosnek u mnie też jeszcze siedzi w ziemi.Jestem zdumiona...o której wstałaś?Nie mogę dzisiaj spać,taki straszny sztorm,sypie piachem i kamykami w okna,dawno już tak nie wiało.
boguslawa_ma... 07:59, 17 mar 2014

A od 5-tej już nie śpie, bo leje strasznie i trzaska po parapetach nie szło spać,woda stoi wszędzie.
Mpójdzie na działkę zobaczyć czy szkody nie narobił wiatr.
Rozwar to roślina wieloletnia ja kupiłam niebieski niebieski ,ale bardzo póżno wychodzi i zawsze jak coś sadziła to go uszkadzałam no i nie wytrzymał ,jeszcze dziś zrobię ten rozwar.
bogumila 08:02, 17 mar 2014

A od 5-tej już nie śpie, bo leje strasznie i trzaska po parapetach nie szło spać,woda stoi wszędzie.
Mpójdzie na działkę zobaczyć czy szkody nie narobił wiatr.
Rozwar to roślina wieloletnia ja kupiłam niebieski niebieski ,ale bardzo póżno wychodzi i zawsze jak coś sadziła to go uszkadzałam no i nie wytrzymał ,jeszcze dziś zrobię ten rozwar.
Swoje rozwary mam oznaczone patyczkiem,masz rację ,wychodzi późno i czasami zdarzało mi się wydziabać...Chciałam więcej,bo bardzo podobaja mi się jego niebieskie kielichy...mam jeszcze po jednej sadzonce białego i różowego,,,jak będą kwitły to zbiorę nasionka.
boguslawa_ma... 08:26, 17 mar 2014

Teraz patrze przez okno a taki duży świerk przed blokiem wyrwany z korzeniami,dobrze że na samochody nie poleciał...ludzie tak sadzą bez pojęcia,a jakby kogoś zabił
Poszerzyłam rabatę i tam wysadze te rozwary .
bogumila 14:04, 17 mar 2014

Cleome...przełożyłam z sześciopaków...szybko w nich ziemia wysycha...