Bogusiu piękne patyczki sto razy ładniejsze niz moje kupione na wiosnę muszę spróbować
Bogusiu przykrywasz folią po wsadzeniu do ziemi czy nie
Pozdrawiam z równie zimnych Suwałk
Patyczki siedziały w ziemi od ubiegłego roku...nieprzykryte.Przesadziłam teraz do doniczek,bo na razie nie wiem gdzie będą rosnąć...muszę przygotować im miejsce a teraz chwilowo jeszcze mam problemy ze schylaniem...więc czekam.Bardziej jednak lubię rozmnażać horti z odkładów...wtedy na pewno wszystkie się ukorzenią.Robię też z
gałązek zielnych,teraz ...z piętką.
Serdecznie pozdrawiam.
Pamietasz, o co prosilam jak widzialysmy sie ostatni raz ?
Obiecalam, rowniez, ze nie dam Ci spokoju
Wprawdzie na "O" nie sezon na rozmnazanie roslin z nasion, ale ja jestem na etapie zbierania wiedzy na ten temat.
Bogusiu, dlaczego i kiedy nalezy "wietrzyc" nasiona posadzone do pojemnikow? Jezeli pisalas juz kiedys na ten temat to wybacz, ale nie znalazlam tej informacji.
Pozdrawiam bardzo serdecznie, u mnie nareszcie minela tygodniowa fala upalow (bylo 34st. w sloncu) moje 3 kwiatki posadzone na balkonie "padly".
P.S.
Musze poszukac na "O" jakie rosliny wytrzymaja takie warunki
...Ewo...ale niespodzianka! Miło Cie widzieć.
Dlaczego chcesz wietrzyć roślinki latem?PWysiane nasionka latem lub posadzone rośliny powinny sobie radzić same.Wietrzę późną wiosną,żeby oswoić siewki z nowymi warunkami.Teraz,jeśli masz bardzo słonecznie to powinnaś raczej je cieniować,żeby się nie przypalały.U nas dzisiaj w tej chwili +10...zimno,mokro i wietrznie...siedzę w domu.Pozdrawiam.