Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

boguslawa_ma... 21:03, 12 cze 2014

Bogusia te są moje pomarańczowe,i by się zgadzało bo 2 są oddzielnie ale pączków nie ma,ale może za małe cebulki były na drugi rok zakwitną napewno,
to różowe mówisz ,nie pamiętałam ,muszę to jakoś zapisywać.
Moja dębowa miała 2 kwiatostany i tak oglądałam że 1 złamałam,a u ciebie przemarzła całkiem?
bogumila 21:07, 12 cze 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
Bogusia te są moje pomarańczowe,i by się zgadzało bo 2 są oddzielnie ale pączków nie ma,ale może za małe cebulki były na drugi rok zakwitną napewno,
to różowe mówisz ,nie pamiętałam ,muszę to jakoś zapisywać.
Moja dębowa miała 2 kwiatostany i tak oglądałam że 1 złamałam,a u ciebie przemarzła całkiem?
...napisałam różowe...no może ciemno różowe.Na pewno zakwitną w następnym roku...one muszą się dobrze ukorzenić.

Dębowa po przemarznięciu jest mikra...ale z łodyżki coś wypuszcza...będzie zmiana miejsca.
Muszę policzyć krzaki hortek...mam ok. 40.
boguslawa_ma... 21:11, 12 cze 2014

40 to dużo,ja dopiero kupuje pomału,trochę zrobię z patyczków,nie mogę tej dostać co mi się u ciebie ,ta podwójne kwiatki,ale szukam
Muszę ci się pochwalić że cleomie mają pączki.
bogumila 21:34, 12 cze 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
40 to dużo,ja dopiero kupuje pomału,trochę zrobię z patyczków,nie mogę tej dostać co mi się u ciebie ,ta podwójne kwiatki,ale szukam
Muszę ci się pochwalić że cleomie mają pączki.
[/quote
...]
mam jeszcze trochę patyczków,ukorzeniałam tą,która Ci się podoba,ale na razie idą słabo.Nie ruszam,może w następnym roku się rozwiną.Cleome u mnie bardzo ucierpiały,grad poutrącał im czubki,nie wiem czy w ogóle zakwitną.Będę podziwiać u Ciebie...bo bardzo je lubię.
hanka_andrus 21:45, 12 cze 2014

Bogusiu,a moje martagony słabo ruszyły, chyba przesadzę pod jesień w inne miejsce.Wasze śliczne.
bogumila 21:50, 12 cze 2014

hanka_andrus napisał(a)
Bogusiu,a moje martagony słabo ruszyły, chyba przesadzę pod jesień w inne miejsce.Wasze śliczne.
Mam tylko dwie odmiany i już są ....wiekowe.Rosną dobrze,nie udało mi się wyhodować nowych z nasion...ale czasem znajduję małe siewki...widocznie ktoś mi pomaga.
Bogdzia 23:14, 12 cze 2014

Moje martagony w tym roku dużo gorsze niż w innych latach ale mam nadzieje ze w przyszłym się poprawia bo w tym podmarzły. Różowe kupowalam dwa razy ale żaden nie jest różowy , muszę dalej szukac.Pozdrawiam Bogusiu.
Kasya 23:15, 12 cze 2014

Bogdzia napisał(a)
Moje martagony w tym roku dużo gorsze niż w innych latach ale mam nadzieje ze w przyszłym się poprawia bo w tym podmarzły. Różowe kupowalam dwa razy ale żaden nie jest różowy , muszę dalej szukac.Pozdrawiam Bogusiu.

nie wiem jakie byly wczesniej ale w tym roku mi sie podobaja
Gabriela 23:40, 12 cze 2014

bogumila_bienko napisał(a)
...napisałam różowe...no może ciemno różowe.Na pewno zakwitną w następnym roku...one muszą się dobrze ukorzenić.

Dębowa po przemarznięciu jest mikra...ale z łodyżki coś wypuszcza...będzie zmiana miejsca.
Muszę policzyć krzaki hortek...mam ok. 40.

Takie piękności widziałam tylko w Anglii na żywo. Cudne.
bogumila 14:42, 13 cze 2014

Bogdzia napisał(a)
Więcej mam pomarańczowych...różowych tylko trzy cebulki...wcześniej rozdałam Ogrodowiczankom i czekam teraz aż się pomnożą.