Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

an_tre 22:45, 20 kwi 2016

bogumila napisał(a)
Dzisiaj dokładnie obejrzałam rabaty...bardzo dużo mam szkód po zimie.
Wymarzły róże,nie widzę naparstnic,pierwiosnków ząbkowanych,żurawki przycięłam do zera...na razie tyle,bo reszta wolno wychodzi.
Pokazał się ....jeden żonkil i osiem narcyzów...trzy białe tulipany,kilka czerwonych.Jednym słowem klęska urodzaju....
Bogusiu u mnie też ząbkowane wyleciały, żonkili parę kwitnie a tulipany wyjadają mi nornice, wchodzą bezczelnie do koszyków, a narcyzy historyczne w pąkach. Dziś w nocy ma u nas być przymrozek i znów okrywanie...
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
bogumila 22:49, 20 kwi 2016

an_tre napisał(a)
Bogusiu u mnie też ząbkowane wyleciały, żonkili parę kwitnie a tulipany wyjadają mi nornice, wchodzą bezczelnie do koszyków, a narcyzy historyczne w pąkach. Dziś w nocy ma u nas być przymrozek i znów okrywanie...
Ząbkowane miałam od dziesięciu lat i dopiero w tym roku je trafiło...co się dzieje?Smętnie patrzę na rabaty...fotek nie robię,bo nie mam komu...
an_tre 22:52, 20 kwi 2016

zostawiłam ci wiadomość na fb
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Hana75 23:31, 20 kwi 2016

bogumila napisał(a)
Jesienią wetknęłam wiechy anabelki tak dla dekoracji...i teraz widzę pąki.Może lepiej mnożyć z patyków jesienią? W tym roku spróbuję z innymi...

Witaj, dobry pomysł z tymi anabelkami. U mnie na piasulku tak rozmnażałam ligustr i forsycje. Hortensje bardziej szlachetne i wymagające, pewnie nie mam co marzyć
mirkaka 06:22, 21 kwi 2016

bogumila napisał(a)
Ząbkowane miałam od dziesięciu lat i dopiero w tym roku je trafiło...co się dzieje?Smętnie patrzę na rabaty...fotek nie robię,bo nie mam komu...

Ja myślę, że ta zima jest tego przyczyną, jesień była długa i ciepła, moje róże rozpoczęły wegetację już jesienią, wypuszczały z pąków nowe pędy, a potem przyszedł silny mróz w styczniu i mimo okrycia sporo szkód narobił. U mnie róża Chopin do tej pory nie odbija, może przemarzła? a mam ją już kilkanaście lat.
bogumila 08:27, 21 kwi 2016

Hana75 napisał(a)

Witaj, dobry pomysł z tymi anabelkami. U mnie na piasulku tak rozmnażałam ligustr i forsycje. Hortensje bardziej szlachetne i wymagające, pewnie nie mam co marzyć
Anabelki są najmniej kłopotliwe,potrzebują tylko dużo wody.Myślę,że w zaprawionym kompostem dołku dałyby radę.
bogumila 08:32, 21 kwi 2016

mirkaka napisał(a)

Ja myślę, że ta zima jest tego przyczyną, jesień była długa i ciepła, moje róże rozpoczęły wegetację już jesienią, wypuszczały z pąków nowe pędy, a potem przyszedł silny mróz w styczniu i mimo okrycia sporo szkód narobił. U mnie róża Chopin do tej pory nie odbija, może przemarzła? a mam ją już kilkanaście lat.
Myślę podobnie,brak pierzynki śniegowej na pewno przyczynił się do takiego totalnego wymarzania. Szkoda mi konwalników...maruny- ale ta na pewno ma nowe siewki.Pięknego Chopina miała Ania Monte.Szkoda roślin...ale znalazły się miejsca na nowe chciejstwa.
bogumila 08:33, 21 kwi 2016

mirkaka napisał(a)

Myślę podobnie,brak pierzynki śniegowej na pewno przyczynił się do takiego totalnego wymarzania. Szkoda mi konwalników...maruny- ale ta na pewno ma nowe siewki.Pięknego Chopina miała Ania Monte.Szkoda roślin...ale znalazły się miejsca na nowe chciejstwa.
mirkaka 08:51, 21 kwi 2016

A Ani Monte Chopin wymarzł?
Mirka 09:04, 21 kwi 2016

Bogusiu może właśnie lepiej ukorzeniać na jesieni patyki hortek.Tak na jesieni ukorzeniłam wojgele i pięknie mi latem już kwitły.Będę próbować jesienią z hortensjami.