Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

an_tre 21:52, 11 wrz 2017

bogumila napisał(a)

U nas dzisiaj wyjątkowo było pięknie...słonecznie i ciepło.Wkopałam trochę tulipanów,podzieliłam żurawki...więcej takich pięknych dni sobie życzę.
Z G. też wróciłam z cebulkami tulipanów, irysów i krokusów
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
bogumila 21:56, 11 wrz 2017

an_tre napisał(a)
Z G. też wróciłam z cebulkami tulipanów, irysów i krokusów

W tym roku u mnie tylko tulipany...sporo ich jeszcze czeka na wysadzenie.
Bogdzia 21:59, 11 wrz 2017

bogumila napisał(a)
Haniu,Aniu,Anabell,Nebel,Bogusiu,Mirko,Zoju...dziękuję za życzenia.Stronki same się dodawają...nie ma w tym żadnej pomocy z mojej strony.

Fotki sprzed chwili...szybko robi się ciemno.

Bardzo pięknie.
bogumila 22:00, 11 wrz 2017

...jesiennie...niestety
bogumila 22:02, 11 wrz 2017

Bogdzia napisał(a)

Bardzo pięknie.

Dziękuję...lubię ten czas na Z. ...

an_tre 20:17, 12 wrz 2017

Bogusiu coś mi się wydaje że późno wysiany animek zakwitnie, ale nasion pewnie mieć nie będzie
Czerwony len do tej pory wydał 2- słownie: dwa nasionka
Miałaś dziś słonko? bo u nas cały dzionek był słoneczny, wyruszyliśmy do lasu na grzyby, nawet udało się trochę zebrać. Fotek nie robiłam, nie lubię robić komórką
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
hanka_andrus 21:00, 12 wrz 2017

U mnie powoli zapełnia się kompostownik. Niektóre rośliny skończyły swoje życie. Przed zimą większość bylin będzie ścięta.
Twoja zacieniona teraz przeżywa swoje piękno! A to dzięki białym kwiatom! Lubię tu zaglądać.
bogumila 21:43, 12 wrz 2017

an_tre napisał(a)
Bogusiu coś mi się wydaje że późno wysiany animek zakwitnie, ale nasion pewnie mieć nie będzie
Czerwony len do tej pory wydał 2- słownie: dwa nasionka
Miałaś dziś słonko? bo u nas cały dzionek był słoneczny, wyruszyliśmy do lasu na grzyby, nawet udało się trochę zebrać. Fotek nie robiłam, nie lubię robić komórką

Aminek wyrósł Ci bardzo? Mój chyba już sięga nieba...
Było dzisiaj pięknie,ale wyjeżdżałam do domu,bo musiałam iść po lekarstwa.U nas nadal tylko kurkowo.Len widocznie bardzo leniwy,skoro tylko pokazał dwa nasionka...a tak właściwie jak je wypatrzyłaś?
Mam racuchy drożdżowe z jabłuszkami...skusisz się?
bogumila 21:47, 12 wrz 2017

hanka_andrus napisał(a)
U mnie powoli zapełnia się kompostownik. Niektóre rośliny skończyły swoje życie. Przed zimą większość bylin będzie ścięta.
Twoja zacieniona teraz przeżywa swoje piękno! A to dzięki białym kwiatom! Lubię tu zaglądać.

Też nie czekam i ścinam przekwitłe rośliny.Teraz jest ciepło więc można jeszcze trochę popracować,po co później marznąć.Lubię ten hortensjowy czas na Z.Wieczorem biel daje po oczach...
bogumila 21:52, 12 wrz 2017

Przygotowałam następną partię tulipanów...jutro wysadzanie.

Przy okazji zakupu ziemi do donic{czas zadołować lilie}wpadła mi w ręce taka mikroskopijna doniczka...dlatego,że ma dwa owocki...dla mnie i dla m.