Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

bogumila 21:56, 05 paź 2011

monteverde napisał(a)
dlatego kupiłam worki z agrowłókniny dzisiaj

Już ze spokojem czekasz na zimę?
Aniu , nie wiem czy zbiorę nasiona bodziszka,jeszcze zielone,a jak u Ciebie?
monteverde 21:59, 05 paź 2011

Bodziszka dostaje po niedzieli i jeszcze 2 trójsklepki dzisiaj dzwonił facet,że wyśle już po niedzieli, bo mieli kłopot z dzieckiem, oczywiście dołoży gratisa zostawiłam jeszcze tytonie kolorowe, bo nasionka zielone z białego już zebrałam i inne też na których mi zależało, a co miałam jeszcze zebrać , orliki zebrane, łubiny też malwy też
bogumila 22:03, 05 paź 2011

monteverde napisał(a)
Bodziszka dostaje po niedzieli i jeszcze 2 trójsklepki dzisiaj dzwonił facet,że wyśle już po niedzieli, bo mieli kłopot z dzieckiem, oczywiście dołoży gratisa zostawiłam jeszcze tytonie kolorowe, bo nasionka zielone z białego już zebrałam i inne też na których mi zależało, a co miałam jeszcze zebrać , orliki zebrane, łubiny też malwy też

Aniu,a co z dziwaczkiem? u mnie nasiona jeszcze zielone.
Joku 22:51, 05 paź 2011

Bogusiu, mam taką samą brunerę jak twoja. U mnie tak samo się zrobiło. Są liście biało- zielone i pojawiły się liście całe zielone. Mam wrażenie że te zielone zaczynają dominować, a białe robią się coraz mniejsze. Ale mnie liście tej rośliny bardzo się podobają, obojętne w jakiej wersji kolorystycznej.
bogumila 22:55, 05 paź 2011

Joku napisał(a)
Bogusiu, mam taką samą brunerę jak twoja. U mnie tak samo się zrobiło. Są liście biało- zielone i pojawiły się liście całe zielone. Mam wrażenie że te zielone zaczynają dominować, a białe robią się coraz mniejsze. Ale mnie liście tej rośliny bardzo się podobają, obojętne w jakiej wersji kolorystycznej.

To może tak się robi?Spróbuj ją podzielić- u mnie tylko 2 są zielone a 3 kolorowe.Po podzieleniu intensywnie zaczęła się rozrastać -wsadziłam w z.kompostową.
bogumila 20:18, 06 paź 2011

Brązowieją kwiaty Vanille Fraise.Wygląda to ciekawie,bo na jednym krzaku są różowe kwiatostany i czekoladowe.
Część już ścięłam i zasuszam.
monteverde 20:33, 06 paź 2011

nasiona dziwaczka mam czarne, zebrać Ci? oki
bogumila 20:58, 06 paź 2011

monteverde napisał(a)
nasiona dziwaczka mam czarne, zebrać Ci? oki

Jeżeli nie sprawi Ci to kłopotu , to bardzo proszę.obawiam się,że moje nie dojrzeją -na razie są zielone.
Kłącza wykopię,bo przemarzają.
monteverde 21:00, 06 paź 2011

oki miałam dzisiaj autokar Niemców, było wesoło, bo to wszystko "helmuty", jestem trochę ujajanaale wszystko już pozmywane i jest oki
bogumila 21:10, 06 paź 2011

monteverde napisał(a)
oki miałam dzisiaj autokar Niemców, było wesoło, bo to wszystko "helmuty", jestem trochę ujajanaale wszystko już pozmywane i jest oki

fajnie,ze miałaś wesoło,ja też sprzątam w kuchni szafki,porządek jest mile widziany-zwiozłam przyprawy z zacienionej,mam ususzone zioła -nie wszystkie mroziłam i muszę to wszystko gdzieś utulić.