Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

bogumila 09:43, 23 lut 2012

Gabriela napisał(a)
No właśnie, ślaz,a nie ślazówka. Ślazówka jest jednoroczna. Też mam taką bialą, ona łatwo rozmnaża się z nasion, Zobaczę, czy ich gdzieś nie mam, to bym Ci dała, ewentualnie w tym roku, jak się zawiążą.

Dziękuję,biały jest śliczny.
bogumila 09:44, 23 lut 2012

monteverde napisał(a)
zobaczę ile mam nasion

Zobacz Aniu,zobacz....
bogumila 09:46, 23 lut 2012

Martek napisał(a)
Bogdziu świetne zakupy za mną też serduszka łaziła ,w zeszym roku kupiłam różową zaobaczymy czy wyjdzie ,ale do półcienia bardzo chcę białą i też widziałam z takiej serii jak widzę u ciebie tylko ,że ja chcę taką wyższą

Wysokie białe też były,ale szukałam niskich na wypełnienia.
wanda7 09:48, 23 lut 2012

A moja biała serduszka w tamtym roku sama się wysiała. Chyba pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło
bogumila 09:53, 23 lut 2012

wanda7 napisał(a)
A moja biała serduszka w tamtym roku sama się wysiała. Chyba pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło

To dobry znak,widocznie miejsce jej odpowiada.Zauważyłam,że rośliny,które znajdują sobie same miejsce rosną intensywniej - mam tak z naparstnicami.
wanda7 10:00, 23 lut 2012

Oj, tak, Bogusiu, to stara prawda. Widocznie nasiona padają w różne miejsca i skoro już któreś wykiełkuje, to wybiera sobie najlepsze warunki. Czasem coś mi się wysieje pomiędzy płytami chodnikowymi (dziewanna, naparstnica, margerytka) i rośnie tam sobie bez nawożenia, podlewania. A na rabatach, gdzie otacza się je troską, różnie przecież bywa.
bogumila 10:04, 23 lut 2012

wanda7 napisał(a)
Oj, tak, Bogusiu, to stara prawda. Widocznie nasiona padają w różne miejsca i skoro już któreś wykiełkuje, to wybiera sobie najlepsze warunki. Czasem coś mi się wysieje pomiędzy płytami chodnikowymi (dziewanna, naparstnica, margerytka) i rośnie tam sobie bez nawożenia, podlewania. A na rabatach, gdzie otacza się je troską, różnie przecież bywa.

Często zostawiam takie samosiejki,mnie one nie przeszkadzają a wręcz dodają uroku i takiego kontrolowanego bałaganu - a u mnie tak naturalnie ,nie pod centymetr -leśny, maleńki ogródek
wanda7 10:22, 23 lut 2012

To tak samo jak u mnie Bogusiu. Kontrolowany naturalny nieład. Nie zawsze najpiękniejsze jest to, co pod linijkę.
bogumila 10:29, 23 lut 2012

Dzisiaj piękny,słoneczny dzień ale strasznie wieje.
Celina 12:20, 23 lut 2012

Dziękuję za podpowiedź.Celina