W piwnicy pokazują się agapanty...posadzone w ubiegłym roku nie zakwitły...zostały niebieskie,może są silniejsze...biały znikł...szkoda.
Bogusiu w tamtym roku zmarzły mi wszystkie agapanty musiałam kupować nowe i też tylko kwitł mi Tinkerbell , a krasnokwiat chociaż jedno nasionko wzeszło , fajnie
Z dwóch nasionek Haemanthusa {Krasnokwiat Katarzyny}tylko jedno wykiełkowało....
Bogusiu, to i tak dużo, 50% przecież!
Miałam kiedyś tę piękną roślinę, kwitła mi chyba ze dwa razy, potem przestała, bo stale ją w domu trzymać musialam. Ale zdjęcie gdzieś mam
Moje agapanty musiałam w połowie stycznia przynieść z piwnicy, bo bardzo wybujały i to na biało. Na parapecie liście zzielenialy w dwa dni.
Moje też w ub.r. nie zakwitły. Mam dwa: biały i niebieski
Z dwóch nasionek Haemanthusa {Krasnokwiat Katarzyny}tylko jedno wykiełkowało....
Bogusiu, to i tak dużo, 50% przecież!
Miałam kiedyś tę piękną roślinę, kwitła mi chyba ze dwa razy, potem przestała, bo stale ją w domu trzymać musialam. Ale zdjęcie gdzieś mam
Moje agapanty musiałam w połowie stycznia przynieść z piwnicy, bo bardzo wybujały i to na biało. Na parapecie liście zzielenialy w dwa dni.
Moje też w ub.r. nie zakwitły. Mam dwa: biały i niebieski
Basiu...dziękuję z odwiedzinki.Krasnokwiat też kwitł u mnie dwa razy,cebula jest nadal zdrowa,chyba będzie kwitł dalej.Postępuję z nim tak samo jak z amarylisami -przesuszam i ponownie podpędzam do wzrostu po ukazaniu się pączka kwiatowego.
Po agapanty zejdę jutro do piwnicy,dam nowej ziemi i będę czekać.Białego kupię...bo zostały mi dwa niebieskie.
w tamtym a masz zdjęcia, bo Bogdzia się pytała czy mam a ja nie mogłam zdjęć znaleźć aby jej pokazać i do dzisiaj nie znalazłam
Aniu...Bogdzia już je u mnie widziała...ma złote...nie ma różowych.Ja w tym roku muszę się dokopać do cebul...obiecałam B.,i nie zdążyłam wykopać...muszę się wywiązać w tym roku z obiecanki....
Czy to nasionko krasnokwiatu wsadzałaś w całości do doniczki,czy rozdłubywałaś?
I co z przesuszaniem macierzystej rośliny. Kiedy ją przesuszyć Ma teraz nasionka.Czy już je urwać ,czy czekać,aż same spadną.? Rośnie u córki, więc nie wiem jak teraz wygląda.