Aż tyle nowych powojników !! Mam z nich tylko Jana Pawła, ciekawa jestem efektu pozdr M
Ja dzis na rynku kilkadziesiąt jednorocznych z rozsady kupiłam tylko ta pogoda....
Siedzę w domu...i chyba jeszcze kilka dni posiedzę.Masz rację pogoda nas nie rozpieszcza...na Zacienionej wieje przeraźliwy zimny wiatr i wczoraj zrobiłam zwrot w kierunku domowych pieleszy...boję się przeziębienia,potem długo się leczę.
Potrzeba mi jeszcze kilka clematisów...po prześwietleniu drzew doszłam do wniosku,że przyda się kolorowy akcent cieszący oczy.
Clematisy ubarwią trochę i przełamią zieleń iglaków.
Też jestem ciekawa jak to będzie wyglądało...te które już kwitną "dają po oczach"...a są jeszcze maleńkie.
M.,chce mnie zawieźć do Mierzeszyna ...prawdopodobnie tam coś mają,nie wiem czy warto.Po drodze wstąpię do Justyny...a jak nie to poczekam co będzie miał w tym tygodniu w w Koleczkowie.Rozsada jednorocznych szybko cieszy...ale u mnie już dobierają się ślimaki...w ciągu jednej nocy przerzedziły sałatę.Pozdrawiam.
A co jest w Mierzeszynie ??
Spróbuj kupić Albina Planea ma kwiaty białe takie jak ten Twój Blue Bird i szybko rośnie ładnie rozświetli Zacienionej miejsca . Na Zacienione tereny też świetny jest Beatifull Brige zdecydowanie polecam .. Wielkie piekne kwiaty białe .
Ja tez siedzę w domu coś sie nie najlepiej czuje , dostałam nowe leki i jestem strasznie słaba ale chumor mam dobry
Pozdrawiam i będę zaglądać
A jednorocznych potrzebuje na miejsce koło kompostownika na które potem kompost występuje więc innych roślin szkoda .
..Nie wiem co tam mają,muszę poszukać w internecie...ale chyba w większości różne drzewka i krzewy,coś tam kiedyś słyszałam.Podoba mi się biel Toki...ale czy znajdę?Wiesz...jestem z tych,którzy muszą dotknąć...dlatego nie zamawiam.Moniko najważniejsze jest samopoczucie...a zdrówko będzie...na pewno.Sprawdzę,jak wyglądają proponowane przez Ciebie clematisy.
Ale piękny takiego koloru jeszcze nie mam , u mnie żaden powojnik nawet porządnych pąków nie ma a na kwiaty to sobie przy takiej zimnej pogodzie poczekam .. Ja wszystkie hosty ,żurawki i inne roślinki uwielbiane przez ślimaki na wiosnę obsypuję trociną i mam spokój , bo po niej nie mogą się dostać do kwiatów ..
Toki rzadkoo w sklepach widuję , jak chcesz zobaczyc to wpadnij do mnie kiedys jescze nie kwitnie ale pąki juz duze ma a jak siw spodoba to zamówisz przez internet ja 90% moich tak kupiłam