Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Żywopłotki cisowe.

Żywopłotki cisowe.

JoannA 22:50, 17 lut 2014

Anabell napisał(a)
Asiu tam powinna być wstawiona od początku, ja nie wiedziałam jaką temp. masz w garażu.

No garaż ogrzewany
A w altanie to raczej by zmarzła Haniu.
Jakoś sobie z nią poradzę, przed wystawieniem do ogrodu zahartuję i będzie OK. Tylko z tym nawożeniem się zastanawiałam. czy juz.
I przyglądam się codziennie żeby mi przędziorka nie złapała.
buziaki
Anabell 22:06, 18 lut 2014

Bardzo ciemny kolor mocno fioletowy, zdjęcie nie oddaje rzeczywistego To też wiosenny zwiastun.

Nasionka wczoraj przyszły z wysyłkowej. Będzie w czym wybierać co wysiać i w jednej części działki planuje zrobić łany łąki zamiast trawnika ale to w następnym roku, byliny trzeba wcześniej przygotować.

Te nasionka przyszły dzisiaj z innego miejsca, w sklepach ogrodniczych nie spotkałam takich bylin.
Są dwie torebki Ostnicy każda z innego miejsca, nie znam tych nazw, ciekawe czy będą takie same trawki.

Aksamitka czerwona i nagietek jeszcze nie widziałam jak wyglądają kwiaty w realu.
Tess 22:15, 18 lut 2014

Rany, Haniu!
Jaka ogromna ilość nasion!
Gdzie Ty to chcesz wszystko wysiać?
I gdzie wsadzić?

Ło matko...
A jak ręka?

Buziaki
Anabell 23:39, 18 lut 2014

Kupiłam w sobotę program do projektowania, fajna zabawa.i wciąga. ale ciężko mi idzie bez pomocy.
To jest mój projekt. duża plama to dom, po prawej stronie stoi mnożarka o wymiarach 11m /6 zielone linie to żywopłoty. całość ma 75 m dłi 36 m szer.
Za domem na drugi rok powstanie łąka kwietna plan zrobię w następną zimę.

Widok od strony domu do ulicy. To pierwsze kroki, śmieje się z zabawy.
Nie potrafię zdjęcia przenieść by wstawić, to zrobiłam z ekranu aparatem, są bardzo złej jakości, z odbiciem światła, choć w projekcie ciekawe kolory.

Ta rabata była zrobiona wiosną, tylko nie mogłam znaleźć hortensji bukietowych, zastąpiłam horti ogrod.
Tuje rosną szmaragdowe przesadzone w maju 13 roku., ostróżki tez już były.
Srodkiem sa trawy posadzone tylko małe.
Planuję tuje daniki będzie kostrzewa i żurawki po jednym zaokrągleniu od strony cienia posadzę kopytnik mam dużo. rośnie też malutki buczek trikolor.
w drugim zaokrągleniu są piwonie część wiosną przesadzę , bo rabata łączyła się z szerokością, teraz musi być przejście do drugiej części powstającej.
Srodkiem zostanie duży kleks.

Anabell 23:45, 18 lut 2014

Tesiu - ręka musi być sprawna tyle siania sadzenia przesadzania. a ortopedzi planują operować jeszcze nie teraz to zdążę zasiać bark mam nie ruchomy, mam oszczędzać.
Anabell 00:09, 19 lut 2014

Coś z tymi wymiarami nie tak w projekcie jest dobrze a w 3D jak obracam, taki wielki teren.Tak samo z roślinami oznaczam 1,20 wys. to wychodzi przy samej ziemi. i pasuje na oko.
Bukszpany duże po prawej stronie są dalej berberysy. Obwódka z bukszpanu będzie oddzielała rabatę od trawnika z trzech strom, środek kleks wielki.

Wyżej zdjecie to teren po drugiej szklarni.
To daglezje gdzie je umieścić muszę przesadzać.
Anabell 00:31, 19 lut 2014

Akacja Frisia i głóg szkarłatny do przekopania.

Niebieskie glauki 3 szt, z cisów będę zestawiała kulki to sa niskie i dołem ładne to się wyformuje.

Takie dwa buki, płożące jałowce jest ich 7 szt.i daglezje tu widać.

Tuja żółta,boje się o koreankę ale może nie będzie przeszkadzała w budowie domu.

Matka 12:31, 20 lut 2014

Nasionka doszły

MOC PODZIĘKOWAŃ!!!!!!!!!!!
Pszczelarnia 13:07, 20 lut 2014

Haniu, ja na razie na szybko. Tutaj się coś zapowiada . Wrócę wieczorem. Ściskam.
Anabell 14:08, 20 lut 2014

Bogusiu -

Ewo - szykują się wielkie zmiany, głowa boli od myślenia, ale mam frajdę z projektowaniem. Porady będą wskazane bo z ułożeniem iglaków dużych w planowaniu nie poradzę. Choć we wszystkim jestem (zosia- samosia).
Planuję przesadzić anabelki w jednym ciągu w rogu po prawej stronie a mam ich dużo do przesadzenia.

Denerwuję się, mieli przyjechać do rozbiórki szklarni dużej i tak zwlekają a jednak miesiąc im zajmie uporządkowanie całego terenu.