Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Żywopłotki cisowe.

Żywopłotki cisowe.

Bogdzia 20:19, 29 gru 2014

Haniu zajrzałam na chwilę a zostałam na dłużej. Podziwiałam gary pełne dobrego jedzenia a potem Twój ogromny piękny ogród. Przeszłam strony od 90 do konca. Fajnie jest tak dużo jednorazowo obejrzec bo ma się jakieś wyobrazenie. Dotąd jakoś nie miałam obrazu Twojego ogrodu, teraz jakieś pojecie juz mam. Pięknie masz i mnóstwo ciekawych roslin. Nie wiem tylko jak wiosną radzisz sobie z wielka ilościa pracy bo obciac te wszystkie byliny to jest co robic. Ogród cudny.Pozdrówka.
BASIA8 21:06, 29 gru 2014

Haniu u Nas niestety w tym roku też mamy smutny czas - w wigilię wyszliśmy ze szpitala a w sobotę zaczęły się dziać złe rzeczy, po szpitalu Miki ma adenowirusy - jest ciężko - ale może będzie lepiej , lada dzień.
Buziam Mocno
Pszczelarnia 22:52, 29 gru 2014

Czemu ciasto na makowce nakłute jest patyczkami do szaszłyków? Z powodu rośnięcia i napowietrzenia? Nie znam tego.
Gary apetyczne i bardzo widowiskowe, bo wiadomo, że oznaczają gościnność, ciepło, miłą atmosferę, smakowanie i świętowanie. I pracę oznaczają wykonywaną z myślą o kimś.
EDIT: jak mi ciasto drożdżowe za szybko przerasta to ja je ręką "pac", tak mi się nasunęło w związku z intrygującymi patyczkami.
Anabell 19:38, 30 gru 2014

Karol99 napisał(a)
Widzę, że zima w pełni

Karol - właśnie zaczęłam bać się zimy, nic nie mówią kiedy odpuści.
Anabell 19:51, 30 gru 2014

JoannA napisał(a)
Domek narzędziowy bardzo elegancki Haniu.
A oświetlony i zasypany śniegiem ogród wygląda bajkowo.
Uściski serdeczne zostawiam

Asiu - wreszcie doczekałam się mieli przyjechać zestawiać po 1 maja. potem czerwiec, potem lipiec, aż wreszcie 10 grudnia. chciałam odwołać do wiosny.

wiosną czeka mnie malowanie w środku bezbarwną i drugi raz na zewnątrz.

Już posłużył mi przechować zakupy przedświąteczne przed kotami.

Zawsze kręciło mnie oświetlanie ogrodu. Sznury zakładałam na tuje, nie zdejmowałam a chroniły przed ciężarem śniegu, były zwarte gałęzie.
Anabell 19:56, 30 gru 2014

Sebek napisał(a)
Ale Griswoldowo u Ciebie - pięknie! A jedzenie wygląda mniam - choć nie mogę już na nie patrzeć

Sebek - tak mamy wszyscy przesyt patrzenia na żarcie po każdych większych uroczystościach.
Anabell 19:59, 30 gru 2014

zawitka napisał(a)
Ale cudne zdjęcia wieczorne oswietlenie i garnki przed świętami tak to wszędzie było Buziole

Halinko- szykowanie ominęło tych co wyjechali.
Anabell 20:11, 30 gru 2014

Bogdzia napisał(a)
Haniu zajrzałam na chwilę a zostałam na dłużej. Podziwiałam gary pełne dobrego jedzenia a potem Twój ogromny piękny ogród. Przeszłam strony od 90 do konca. Fajnie jest tak dużo jednorazowo obejrzec bo ma się jakieś wyobrazenie. Dotąd jakoś nie miałam obrazu Twojego ogrodu, teraz jakieś pojecie juz mam. Pięknie masz i mnóstwo ciekawych roslin. Nie wiem tylko jak wiosną radzisz sobie z wielka ilościa pracy bo obciac te wszystkie byliny to jest co robic. Ogród cudny.Pozdrówka.

Bogdziu- miłe odwiedziny. w jednej chwili myślałyśmy o sobie, wczoraj chodziłam po Twoim wątku , a mam do nadrobienia....a Ty u mnie.
Pewnie się doczytałaś ogród przenoszony, bo byłam zmuszona ustąpić miejsca.
Takie gary mam od lat.
Anabell 20:20, 30 gru 2014

BASIA8 napisał(a)
Haniu u Nas niestety w tym roku też mamy smutny czas - w wigilię wyszliśmy ze szpitala a w sobotę zaczęły się dziać złe rzeczy, po szpitalu Miki ma adenowirusy - jest ciężko - ale może będzie lepiej , lada dzień.
Buziam Mocno

Basiu - smutne to, wiem jak to się przeżywa. Ściskam Cię, nadzieja, będzie co dzień lepiej.
Anabell 20:36, 30 gru 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Czemu ciasto na makowce nakłute jest patyczkami do szaszłyków? Z powodu rośnięcia i napowietrzenia? Nie znam tego.
Gary apetyczne i bardzo widowiskowe, bo wiadomo, że oznaczają gościnność, ciepło, miłą atmosferę, smakowanie i świętowanie. I pracę oznaczają wykonywaną z myślą o kimś.
EDIT: jak mi ciasto drożdżowe za szybko przerasta to ja je ręką "pac", tak mi się nasunęło w związku z intrygującymi patyczkami.

Ewo - tak patyki do napowietrzenia i podpierają nakrytą ściereczkę, sprawdzone, ma cieplej i szybciej rośnie. ja też jak potrzeba pacnę ręką, rośnie drugi raz.
W garach i pieczyste musi być to domena starych przyzwyczajeń.