Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Żywopłotki cisowe.

Żywopłotki cisowe.

Anabell 17:27, 01 sie 2017

Milka napisał(a)
Niska i fajna jest jeżówka Pink Bonbon, no i urodziwa. Ale ogrodowa stracha złapała, zakwitła odętka w wielkiej masie u ciebie,fajnie wygląda

Irenko w tym miejscu coś musi być.
Ok 5 lat rosła jabłonka ozdobna i nie zakwitła wcale zaczęłam do niej ze złością gadać wytnę Cię, troszkę przecięłam i wiosną pięknie zakwitła po raz pierwszy i już co rok w kwieciu.

Może z hortensją tak samo.
a my nie wierzymy że rośliny nas słyszą.

Lecę do ogrodu bo dziś cały dzień do 16 nie było światła, nie mogłam zasiąć do kompa, a teraz CZAS NA OGRÓD.
Gintura 19:32, 01 sie 2017

Witaj
byłaś może już kiedyś w Zielonych Progach warto tam zajrzeć? Zamierzam się tam wybrać poszukuję jeżówki Mozzarella podobno mają ją w ofercie. Próbowałam dziś dzwonić ale byli poza zasięgiem.
Gosiek33 06:36, 02 sie 2017

Mając przed oczami biodynamiczny terminarz upraw potwierdzam - drzewa owocowe źle rosną w towarzystwie jaskrowatych, traw i ziemniaków - dobrze na owocowe wpływają nasturcja, rzodkiewka, szczypiorek, naparstnica, mniszek lek., lak wonny, łubin, fasola, kukurydza, wyka, pokrzywa, czosnek, chrzan i wrotycz - już widzę chrzan pod jabłonką...

za to brzoza nie ma żadnych problemów z sąsiedztwem innych roślin - kompost ma na nią korzystne działanie
Anabell 18:24, 02 sie 2017

Pszczelarnia napisał(a)

To ja pisałam. Bom gdzieś wyczytała w rozprawach o drzewach owocowych.

Ewa - teraz przypominam sobie czytałam wcześniej u Ciebie, tylko umknęło gdzieś nie miałam jeszcze zakupionych zawilcy,
teraz wyczytałam jak zakupiłam zawilce, co Toszka napisała.

Dalej potwierdza się jak potrzebne są tego typu powtarzane notatki.
Anabell 19:12, 02 sie 2017

Gintura napisał(a)
Witaj
byłaś może już kiedyś w Zielonych Progach warto tam zajrzeć? Zamierzam się tam wybrać poszukuję jeżówki Mozzarella podobno mają ją w ofercie. Próbowałam dziś dzwonić ale byli poza zasięgiem.

Ja dziś dzwoniłam i byli przy tel.
Gintura 23:08, 02 sie 2017

mi na e-maila nie odpisali spróbuje jutro zadzwonić dzięki za info
JoannA 23:11, 02 sie 2017

Gintura napisał(a)
mi na e-maila nie odpisali spróbuje jutro zadzwonić dzięki za info

Jutro zapytam czy mają tę Mozzarellę
anka_ 23:11, 02 sie 2017

Haniu jaką docelową wysokość mają te ostróżki co od ciebie dostałam?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Gintura 23:22, 02 sie 2017

JoannA napisał(a)

Jutro zapytam czy mają tę Mozzarellę

Super, czekam na info.
dzięki
Anabell 13:20, 03 sie 2017

anka_ napisał(a)
Haniu jaką docelową wysokość mają te ostróżki co od ciebie dostałam?

Aniu, moga tak wyrosnąć w nastepnych latach, to zdjęcie z 2014 r. po przekopaniu dużych juz trzyletnich karp. Dochodzą do 2 m bo rurki maja więcej jak dwa m.
W ubiegłym roku były tez wielkie i gęsto, w tym już dużo niższe i rzadziej, dlatego robiłam nowe siewki i jeszcze z myślą że trafia sie inne kolory.
Może różowe, bo kupowałam dwa razy różowe wielkie donice i po wsadzeniu jesienią wyginęły i nie mam.

To zdjęcie z tego roku.