Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Żywopłotki cisowe.

Żywopłotki cisowe.

Anabell 23:30, 29 lip 2017

Mam poletko jeżówek mieszanki liście duże a kwiatów nie ma. Dziś miałam nawozić wziełam nawóz do rozrobienia a wylądowałam w koszeniu i tak zajęło mi cały czas do wieczora z przygotowaniem poboczy rabaty środkowej.
Jutro juz podleję, powinno coś zakwitnąć.

Asiu wiesz wczoraj sadziłamm Glowing miały po dwa kwiatki dziś niektóre mają pączki po kilka szt na jednej roślinie.
Milka 12:36, 01 sie 2017

Niska i fajna jest jeżówka Pink Bonbon, no i urodziwa. Ale ogrodowa stracha złapała, zakwitła odętka w wielkiej masie u ciebie,fajnie wygląda
Mirka 12:42, 01 sie 2017

Anabell napisał(a)
Mam poletko jeżówek mieszanki liście duże a kwiatów nie ma. Dziś miałam nawozić wziełam nawóz do rozrobienia a wylądowałam w koszeniu i tak zajęło mi cały czas do wieczora z przygotowaniem poboczy rabaty środkowej.
Jutro juz podleję, powinno coś zakwitnąć.

Asiu wiesz wczoraj sadziłamm Glowing miały po dwa kwiatki dziś niektóre mają pączki po kilka szt na jednej roślinie.
Hahaha ja tak od trzech tygodni podlewam szkółkę nawozem że do dziś mam nie podlane.Strasznie krótka ta doba
Haniu wstawiłam u siebie nazwy zakupowych rozchodników.Dziś dostałam wiadomość że paczka wysłana.Ciekawa jestem jak te rośliny będą.Oby nie miniaturki bo dzielenie w planach mam
Kasya 12:56, 01 sie 2017

Mirka napisał(a)
Hahaha ja tak od trzech tygodni podlewam szkółkę nawozem że do dziś mam nie podlane.Strasznie krótka ta doba
Haniu wstawiłam u siebie nazwy zakupowych rozchodników.Dziś dostałam wiadomość że paczka wysłana.Ciekawa jestem jak te rośliny będą.Oby nie miniaturki bo dzielenie w planach mam

zalezy gdzie zamawialas bo ja dostalam po 1 patyczku w zeszlym roku
zoja 12:57, 01 sie 2017

Haniu jedna myśl ciągle mi krązy po głowie odkąd oglądałam zdjęcia:
zawilce pod jabłonką?
gdzieś kiedyś ktoś coś mówił/pisał, że to złe zestawienie - bo coś tam rośliny sobie szkodzą... może źle zapamiętałam ale owocowe i zawilce NIE

nie wiem czy nie Hania z To tu to tam łopatkę mam
Anabell 16:48, 01 sie 2017

zoja napisał(a)
zawilce pod jabłonką?
gdzieś kiedyś ktoś coś mówił/pisał, że to złe zestawienie - bo coś tam rośliny sobie szkodzą... może źle zapamiętałam ale owocowe i zawilce NIE

Miałam zamiar sadzić pod jabłonka ale w czasie wyczytałam NIE to pisała 'Toszka'
posadziłam pod brzozą też źle bo wyciąga wodę , ale tam leżą kroplujące węże. i doleję węża jak bardzo sucho będzie.
Anabell 17:05, 01 sie 2017

Kasya napisał(a)

zalezy gdzie zamawialas bo ja dostalam po 1 patyczku w zeszlym roku

to co widziałam na stronie to po jednym patyczku będą.
Tylko moje Chocolat siedzą w ziemi od sierpnia ubiegłego roku i mają po trzy patyczki chude.
Mam kilka
Mr. Goodbud
Carl
Carl Fulkenstun
Herbstfeude
Emperiol
Chcolat
Najlepiej rosną moje stare Brilans i od Mirki Stardust.

Chcę jeszcze:-

Thundderhead różowy fiolet
Birthaday Party niska intensywnie ubarwiona kuliste kwiaty
Oriental Dance ciemne liście i intensywnie różowe kwiaty

to sprawdzałam są w Albamar

ale jeszcze jutro spytam tel w Zielonych Progach bo wiem że ttam też dużo odmian mieli.

Mam podsadzić w nowo szykowanym kole pod hortensje Silver Dolar

Rozmnożone mam własne a na nowe będę czekała 3 lata.
Pszczelarnia 17:11, 01 sie 2017

zoja napisał(a)
zawilce pod jabłonką?

To ja pisałam. Bom gdzieś wyczytała w rozprawach o drzewach owocowych.
Anabell 17:13, 01 sie 2017

Mirka napisał(a)

ale już wczoraj zasiliłam młode jeżówki. a wieczorem nawoziłam roztworem hortensje bukietowe.

Kupiłam sobie pojemniczek do roztworu Magicznej Siły i pierwszy raz stosowałam, przeleciałam dalie po liściach i małe bukszpany i spać nie mogłam bo jak to mi popali bukszpany, na daliach nie zależy.

Mam dwa pojemniki z biohumusem pod waż ale jak nalałam florowitu to nie pobiera, leci sama woda.
Pszczelarnia 17:15, 01 sie 2017

Anabell napisał(a)
Na prostej rabacie zaczynają Polary, w miejscu wyrwanej firletki postawiłam 3 donice, jeżówka z ciemnymi łodygami a kwiat jaśniejszy od zwykłej. nie wiem czt to nie Hope.

astry jednoroczne zaczynają,

Liatria wyrosła na brzegu bardzo gruby kwiat i długa kolba .

Bardzo lubię tę jeżówkę Hope, choć jest wyższa.