Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Żywopłotki cisowe.

Żywopłotki cisowe.

Agania 08:34, 04 lip 2018

Rozchodnikom dobrze u Ciebie, czym dokarmiasz gryzonie, mnie też wykańczają i ogród, ale mam małe kotki, więc nic nie wysypuję.

Rabata z pysznogłówką odlotowa...u mnie jest czerwona, a chciałabym taką Twoją
Pięknie Haniu
Agania 08:35, 04 lip 2018

Anabell napisał(a)
Cleome samosiejki ładniejsze od posadzonych z rozsady.

Pysznogłówka miała kilka kolorów, co rok usuwałam inne chciałam zachować ten kolor i udało się, nie odrasta już innymi jasnymi kolorami.

Niesamowite są, moje siewki cleome wielkości palca, nie zdażą
Kasya 11:23, 05 lip 2018

A widzialas u mnie na 1312 twoje pomidorki ?
gobasia 12:01, 05 lip 2018

Haniu oglądam fotki z rozdziawiona gębą i nadziwić się nie mogę jak Ty dajesz radę utrzymać tak piękny kwiecisty a przede wszystkim duży ogród...Rośliny w setkach,moc bylin i jednorocznych...kupa iglaków do strzyżenia...nie ma co..posiadasz moce nadprzyrodzone albo ze dwóch pracowników ?
Anabell 21:46, 07 lip 2018

gobasia napisał(a)
Haniu oglądam fotki z rozdziawiona gębą i nadziwić się nie mogę jak Ty dajesz radę utrzymać tak piękny kwiecisty a przede wszystkim duży ogród...Rośliny w setkach,moc bylin i jednorocznych...kupa iglaków do strzyżenia...nie ma co..posiadasz moce nadprzyrodzone albo ze dwóch pracowników ?

Basiu!
naprawdę to przydałby się pracownik choć jeden dzień w tygodniu.

ale u nas nie ujrzysz nikogo.
dziś pojechał eM szukać kogoś dla córki, kiedyś była giełda ludzi i jak podjechał samochód po pracownika to oblepili go jak mrówki.
Natomiast policja robiła nagonki, łapali i kary wlepiali.
Mimo wszystko każdy chciał zarobić, teraz nie ma nikogo.
Wszystkim musi być dobrze i nikomu się nie opłaci pracować dostają zapomogi za siedzenie.

A ja chcę mieć ogródek i nie mam wyjścia pracować muszę.
Moce nadprzyrodzone przydałyby się.
Anabell 21:53, 07 lip 2018

Agania napisał(a)
Rozchodnikom dobrze u Ciebie, czym dokarmiasz gryzonie, mnie też wykańczają i ogród, ale mam małe kotki, więc nic nie wysypuję.

Rabata z pysznogłówką odlotowa...u mnie jest czerwona, a chciałabym taką Twoją
Pięknie Haniu[/quote

Aganiu!
Rozchodniki testuję które najlepiej się sprawdzą, w ubiegłym roku kusiły mnie.
Ocenię jak zakwitną.

a pod miską są różowe granulki dla nornic.
krecikowi wkładałam niebieskie saszetki ale nie znam nazwy.

moje koty nie zajadają łowów.
Mirka 21:59, 07 lip 2018

Haniu a mnie na 5 nowych rozchodników z Albamar ruszyły 3 i to marnie. Więcej nie kupuję, będę rozmnażać swoje.
Cleome mam wielgachne a do kwitnienia się nie zbierają. Chyba już mam dość siania jednorocznych.
Anabell 22:16, 07 lip 2018

Dziś wieczorem wypędziły mnie grzmoty i chciał kropić deszcz a nawoziłam trawnik przez pompę z basenu.
Burzy nie było, deszczu nie było, a ja nic nie zrobiłam.

W ciągu dnia miałam strach, znalazłam politanol w słoiku mocno zakręcony.
kiedyś używałam do wystraszania kretów.

i jeszcze na szkolenia jeździłam jak go używać.

W okrągłej rabacie ciągle siedzą, wyczytałam można wlać olej rycynowy, miałam 150 ml. Nalałam dzień wcześniej w trzech miejscach. Dziś podniosły rośliny.

Sypnęłam politanol czy politamol w czterech miejscach, w ostatnim nie było dziury tylko podniesiona ziemia i coś za płytko wyszło.

Podlałam wodą i zaczęło pu,pu.... i małe płomyki na zewnątrz a rabata była posypana skoszoną suchą trawą i chciała się palić.
Nogą nie chciałam deptać bo myślę urwie mi nogę hi, hi... łopatką przygniatałam.

Szło to dalej w korytarzach i pu, pu..robiło się pozostałych sypniętych miejscach.

Potem żałowałam ze zaczęłam, siedzą chcą przetrwać suszę, a jak pójdą w trawnik

to więcej szkody narobią.

Anabell 22:25, 07 lip 2018

Mirka napisał(a)
Haniu a mnie na 5 nowych rozchodników z Albamar ruszyły 3 i to marnie. Więcej nie kupuję, będę rozmnażać swoje.
Cleome mam wielgachne a do kwitnienia się nie zbierają. Chyba już mam dość siania jednorocznych.

Ja jednorocznych tez mam dość.
Cleome już drugi czy trzeci rok mi się sprawdza że samosieje najładniejsze, grube sztywne.
Lepiej wysiać jesienią w oznaczone miejsce.
Podobnie z werbeną w tym roku nie siałam zupełnie liczyłam na samosiejki, potem przerwałam.

Mirko masz rację z rozchodnikiem, najlepsze popularne rozchodniki, a nazw narobili.
Mam na uwadze dwa z ciemnych, tylko nie mam kiedy zajrzeć co to za odmiany a nie pamiętam.
nicol21 11:36, 10 lip 2018

alez masz Ty tego pieknego kwiecia! obfitosc u Ciebie az milo popatrzec.
a tymczasem moze przejrze poczatek watku zeby zobaczyc jak Ty te sadzonki cisowe robilas bo kiedys probowalam i mi nie wyszlo.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies