Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

barbara_kraj... 15:00, 02 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)
Jednocześnie kwitnie u. Ciebie wszystko i rododendrony i piwonie. U mnie już po rh... Dobrez że piwonie zakwitły... Wreszcie po kilku latach...

W tym roku wszystko jakieś przyspieszone
A z rh, to kwestia odmiany. Mój 'Lee's Dark Purple' zaczyna kwitnąć pod koniec maja, trochę wcześniej 'Boursault'.
Skoro piwonie już zakwitły, to kwiatami będziesz się cieszyć przynajmniej przez kilkanaście lat
Kindzia 19:27, 02 cze 2014

Ja się też Twoimi piwoniami zachwycam, o tyle mi łatwo wyobrazić sobie jak tam u Ciebie pachnie (tyle kwiatów masz!!!), bo koło mnie, w wazonie, stoi cały bukiet piwonii od Bogusi, dostałam w czwartek i cały czas cieszą
Posadziłam jedynaczkę piwonię jesienią, malutka jeszcze, ale poczekam W tym roku mam drugą od Bogusi dostać, już się cieszę, że mi w ogrodzie piwoniami będzie pachniało
grembosia 23:25, 02 cze 2014

Piwonie i róże cudne...
monteverde 23:53, 02 cze 2014

barbara_krajewska napisał(a)

Fakt, bardzo są podobne. Specjalnie wybrałam w tej samej kolorystyce. Przypuszczam, że jak podrosną uwydatnią się różnice

Na pewno
Ivvvona 15:20, 03 cze 2014

Nadrobiłam zaległości kilkudniowe. Pięknie wszystko rozkwita u Ciebie. Ja swojego ogrodu prawie nie oglądam, bo codziennie odwiedzam córkę i pomagam przy dziecku, a poza tym pogoda paskudna - i tak nic sie nie da robić. Widzę tylko z okien że wszystko prawie kładzie się od nadmiaru deszczu. A takiej masy ślimaków to jeszcze nie miałam. Dzisiaj zaopatrzyłam sie w jakis preparat i trzeba będzie potraktować te paskudy, bo mi wszystko zjedzą. Pozdrawiam ciepło
barbara_kraj... 18:31, 03 cze 2014

Kindzia napisał(a)
Ja się też Twoimi piwoniami zachwycam, o tyle mi łatwo wyobrazić sobie jak tam u Ciebie pachnie (tyle kwiatów masz!!!), bo koło mnie, w wazonie, stoi cały bukiet piwonii od Bogusi, dostałam w czwartek i cały czas cieszą
Posadziłam jedynaczkę piwonię jesienią, malutka jeszcze, ale poczekam W tym roku mam drugą od Bogusi dostać, już się cieszę, że mi w ogrodzie piwoniami będzie pachniało

A ja Twoich ogrodów nie zdążyłam jeszcze dobrze poznać. Z tych ostatnich fotek widzę, że czeka mnie nie lada atrakcja - te piękne róże to zwiastują
Do piwonii trzeba mieć anielską cierpliwość, kapryśne są, ale życzę sukcesów
barbara_kraj... 18:31, 03 cze 2014

grembosia napisał(a)
Piwonie i róże cudne...

boguslawa_ma... 18:43, 03 cze 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Flammentanz

Basiu ja też mam tą róże i sentyment dla niej ale chyba wymienie ją na nowszy model

an_tre 18:44, 03 cze 2014

Piękne piwonie, czyściec interesujący a bodziszki od ciebie kwitną u mnie też, zawłaszczyły sobie kawał rabaty, nie wiedziałam, że będą tak duże
wstawię fotkę u siebie
pozdrawiam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
barbara_kraj... 18:46, 03 cze 2014

Ivvvona napisał(a)
Nadrobiłam zaległości kilkudniowe. Pięknie wszystko rozkwita u Ciebie. Ja swojego ogrodu prawie nie oglądam, bo codziennie odwiedzam córkę i pomagam przy dziecku, a poza tym pogoda paskudna - i tak nic się nie da robić. Widzę tylko z okien że wszystko prawie kładzie się od nadmiaru deszczu. A takiej masy ślimaków to jeszcze nie miałam. Dzisiaj zaopatrzyłam się w jakiś preparat i trzeba będzie potraktować te paskudy, bo mi wszystko zjedzą. Pozdrawiam ciepło

Tak myślałam żeś zajęta. Przypomniałam sobie okresy, gdy córce przy dzieciaczkach pomagałam.
A imię dla maluszka wybrane?

Już drugi dzień w domu siedzę i nerwy mnie biorą na tę pogodę. Tyle mam jeszcze do zrobienia a tu pada lub leje!
W Działkowcu reklamują na ślimaki preparat Pełzakol - ponoć bezpieczny dla zwierząt domowych, jeży i ptaków. Dostępny w sieci sklepów ogrodniczych. Nie znam ceny, ale pewnie będę się musiała za nim obejrzeć