Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

monteverde 01:12, 05 cze 2014

Horti też podlewałaś gnojówka bo wyższe i większe o wiele niż moje
barbara_kraj... 01:17, 05 cze 2014

monteverde napisał(a)
Horti też podlewałaś gnojówka bo wyższe i większe o wiele niż moje

Aniu, przede wszystkim róże Ponieważ gnojówki miałam dużo z zeszłego roku jeszcze, to lałam po kolei. Trochę i hortensjom się dostało, ale tę florowitem dolistnie wzmocniłam, bo blade liście miała. No i efekt jest
monteverde 01:21, 05 cze 2014

Ja też swoje lałam ale może za mało jutro jak nie będzie padać trochę popryskamflorovitu mam z potasem i fosforem
barbara_kraj... 01:23, 05 cze 2014

monteverde napisał(a)
Ja też swoje lałam ale może za mało jutro jak nie będzie padać trochę popryskamflorovitu mam z potasem i fosforem

Żelaza dodałam w/g przepisu Bogdzi
monteverde 01:35, 05 cze 2014

barbara_krajewska napisał(a)

Żelaza dodałam w/g przepisu Bogdzi

przecież w pokrzywie jest
barbara_kraj... 01:54, 05 cze 2014

monteverde napisał(a)

przecież w pokrzywie jest

No tak, ale jak wspomniałam anabelka niewiele gnojówki dostała, dlatego zasilałam ją dolistnie. Jej liście bardziej żółte niż zielone były, co mnie irytowało
Milka 05:53, 05 cze 2014

Wszystko pieknie kwitnie
Ten czyściec wielkokwiatowy ma super kwiaty a rozowa piwonia, to chyba Sorbet, moja ulubiona z zapachu doczytalam o oprysku lisci hortek, moja jedna tez ma takie zolte liscie, w koncu po kilku latach ma kwiaty, jakie propoecje tego oprysku flotovitem zrobilas? Flamentanz daje czadu, u mnie tez, ale co by tu zrobić, zeby powtórzyła kwitnienie;
asiach 07:52, 05 cze 2014

A widzisz dobrze, że sledzę Twój wątek bo jeszcze hortensje zasilę dolistnie. Czy to zwykłym nawozem jaki daje się do gruntu? czy jakiś specjalny?
Swoje zasiliłam doglebowo, i teraz co jakiś czas z wodą wlewam nawóz + troszeczkę gnojówki (obornik ale gołębi bo taki kupiliśmy)
Pozdrawiam ciepło
P.s. i nie pracuj tak forsownie bo ja w ubiegłym tygodniu w nocy az skurczu dostaąłm jednocześnie w oba uda - zbyt mocno ....
agatanowa 12:35, 05 cze 2014

asiach napisał(a)
... ja w ubiegłym tygodniu w nocy az skurczu dostaąłm jednocześnie w oba uda - zbyt mocno ....

Asiu, to też pomyśl o zasilaniu siebie, a nie tylko roslinek. Magnezu Ci trzeba, koniecznie z potasem Pozdrawiam
agatanowa 12:39, 05 cze 2014

barbara_krajewska napisał(a)
...

Agatko - Michał - imię ładne, ale mój syn długo go nie akceptował, bo koledzy do imienia dodawali 'kichał' ...

eee tam, a "Agata nogą zamiata", "Agata-szmata", trochę gorzej niż, że "Michał kichał"

A Wasze imiona, Basia i Michał, to literacko niesmiertelna para Piekny miał pierwowzór, no i oczywiście: Michał Archanioł, Michael Angelo - czegóż chciac więcej