Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

asiach 23:44, 06 cze 2014

barbara_krajewska napisał(a)

Asiu, wypoczynku to raczej nie będzie, bo roboty jeszcze sporo. Ale praca na łonie przyrody, to sama przyjemność

Też tak myślę, a w pracy wytężam umysł a w ogrodzie wyżyję się fizycznie ale to jest zdrowe zmeczenie. Choć czasmi mi juz brakuje sił
Pa
barbara_kraj... 23:47, 06 cze 2014

agatanowa napisał(a)

oooo, biedactwo, pewnie o mało zawału nie dostała

Spokojna była, ani drgnęła Przywykły do mojej obecności, niektóre zupełnie jakby oswojone były
asiach 23:48, 06 cze 2014

Pięknie masz i kolorowo.
Super, że dostrzegłaś taką małą jaszczurkę A jaka fotogeniczna
agatanowa 00:05, 07 cze 2014

Spokojna była, ani drgnęła Przywykły do mojej obecności, niektóre zupełnie jakby oswojone były

eee, że ani drgnęła, to nie znaczy że spokojna, Basiu

Ale w to, ze do Ciebie przyzwyczajone, że jesteś nieszkodliwa - w to wierzę, jeśli żyjecie obok siebie od dłuższego czasu i w drogę sobie nie wchodzicie

u mnie brak takich zwierzątek, kiedyś były traszki w stawie obok (ok. 50-70m dalej), miały śliczne brzuszki, ale już chyba wyginęły
nawet żab, nie wspominając o ropuchach, prawie nie ma (sąsiad odprowadza wodę do swojego stawu i tym samym, co lato ten głowny wysycha, więc skrzek i kijanki giną, a pamietam "jak za dziecka" w wiadra skrzek zbierałyśmy, co na brzegu sechł i wrzucałysmy do wody głębszej, teraz już nie ma gdzie wrzucac i czego) były zielone rzekotki drzewne, żaby z brzuszkami jak traszki, ech, to już dawne dzieje

za to w stawie coraz więcej śmieci pływa,a potem leży, jak sucho
monteverde 01:25, 07 cze 2014

Moje nowo kupione żurawki

Paprika

Kassandra

Rio

Cherry Cola

i zuraweczka Sweet Tea

W zbliżeniu widać śliczne są, czy ta gwiazdnica kwitnie na żółto?
barbara_kraj... 01:39, 07 cze 2014

Aniu, jaka gwiazdnica? Może o skalnicę Ci chodzi? Jeśli tak, to odpowiadam - na biało!
jotka 05:30, 07 cze 2014

Basiu obejrzałam spóźnialskie irysy - piękne. No i oczywiście goździki i różnorodność żurawek. Jaszczurek masz sporo, ładne, ale jakoś ich Tobie nie zazdroszczę. U mnie dziś prawie święto, bo Marek zabiera mnie na działkę
Pogoda sprzyja i kondycja też

Tobie też wykorzystania weekendu na łonie przyrody
Luki 09:11, 07 cze 2014

Basiu ta pierwsza żurawka to dla mnie zagadka i jeszcze chyba zakwitnie na różowo sam jestem ciekaw jaka to odmiana, jak bardziej podrośnie to wstaw znów zdjęcie może się da rozszyfrować.
Druga to może być Obsidian lub Creole Night. Jeżeli zakwitnie na biało i kwiatostany będą mocno kontrastowały to na 100% Creole, jeżeli na delikatny biały kolor, a kwiatostany będę takie sobie można ją podpisać jako Obsidian ale już widać, że kwiaty będą ładne i kontrastujące.
ewsyg 09:43, 07 cze 2014

Przedwczoraj jedna taka wygrzewała się na gałązkach irgi. Zrobiłam fotkę, nie bardzo udana była więc chciałam zrobić następną. I wtedy tę samiczkę zaatakował samiec, broniła się i oboje spadli z tej gałęzi. No i fotki nie mam

Zaatakował samiczkę, oj nie lubię go
Mala_Mi 10:56, 07 cze 2014

Potwór w norce.... ale sie udało przyłapać bidulę.. Na foto wygląda jak krokodyl..

MOje lilie coś zżarło w środku.. dokumentnie.. i to nie czerwone paskudy..

Róże niektóre też do niczego... i widzę, że sporo osób narzeka.. niby dużo kwiatów, ale one jakieś nie ten teges. Ale moja ulubiona jest w porządku..... I .. czarna plamistość mi dopadła niektóre róże.. Oj ciężki żywot ogrodnika.