Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

Nallar 23:12, 22 cze 2015

barbara_krajewska napisał(a)

Byłam, widziałam i zamówienie złożyłam.

Edit. Ewo, wywal tę kaleką ostróżkę jak tylko przekwitnie, mam ich sporo więc sobie wybierzesz.

Ostróżka dostaje eksmisję, decyzja została podjęta w niedzielę. Przeniosę ją na rabatę z bardziej jałową ziemią. Na jej miejsce chyba wsadzę jesienią rutewkę, napisz jaka ona wysoka będzie.
Kolory u mnie pięknie pokazałaś
Kiedy ją zabierzesz? teraz czy na jesień? bo mnie wszystko jedno, podejmij decyzję.
Nallar 23:18, 22 cze 2015

Tośmy się dogadały.
Dziś wstawiłam zdjęcie sadzonki dla Cebie.
Gabriela 23:18, 22 cze 2015

Basiu, ja też odniosłam sukces w patyczkach różanych. Próbuję dalej, to ogromna satysfakcja.
Zazdroszczę ostróżek, bo co mam robić, skoro nie mam na nie szans. Marnie rosną, mimo wysiłków i giną po sezonie.
barbara_kraj... 23:22, 22 cze 2015

Louis Odier

NN z odzysku - cudnie pachnie!

Kristal i Peace/Gloria Dei

barbara_kraj... 23:43, 22 cze 2015

Gabriela napisał(a)
Basiu, ja też odniosłam sukces w patyczkach różanych. Próbuję dalej, to ogromna satysfakcja.
Zazdroszczę ostróżek, bo co mam robić, skoro nie mam na nie szans. Marnie rosną, mimo wysiłków i giną po sezonie.

Oprócz tych, które pokazałam mam Jasminę i dwie Pink Swany. Wszystkie już kwitły ale w ub.roku.
Gabrysiu, największą satysfakcję mam z ukorzenienia róż wielkokwiatowych od Jambosany. Z czterech trzy się ukorzeniły, jedna ma pąka. Nie pamiętam nazw i jak jestem na działce, to wciąż zapominam zajrzeć do notatek.

Jeśli chodzi o ostróżki, to pewnie mają za mokro i nie przetrzymują zimy? Ja swoje co jakiś czas odnawiam, to znaczy stare wyrzucam, a nowe pozyskuję z samosiewek.
Gabriela 23:46, 22 cze 2015

No tak, ja mam dla nich za ciężką i za mokrą ziemię. Za to sieję te jednoroczne.

Piękne masz te róże, Basiu. Podobno na własnych korzeniach rosną lepiej, więc na pewno warto.
barbara_kraj... 23:48, 22 cze 2015

Nallar napisał(a)

Ostróżka dostaje eksmisję, decyzja została podjęta w niedzielę. Przeniosę ją na rabatę z bardziej jałową ziemią. Na jej miejsce chyba wsadzę jesienią rutewkę, napisz jaka ona wysoka będzie.
Kolory u mnie pięknie pokazałaś
Kiedy ją zabierzesz? teraz czy na jesień? bo mnie wszystko jedno, podejmij decyzję.

Rutewki, jak mają dobra ziemię, wyrastają wysoko. Mogą osiągnąć 120 - 150 cm
barbara_kraj... 23:52, 22 cze 2015

Gabriela napisał(a)
No tak, ja mam dla nich za ciężką i za mokrą ziemię. Za to sieję te jednoroczne.

Piękne masz te róże, Basiu. Podobno na własnych korzeniach rosną lepiej, więc na pewno warto.

Jednoroczne też są ciekawe, lekki pokrój mają. W ogródku mojej Babci rosło ich sporo. W wielu kolorach były: od rózowych poprzez niebieskie do granatowych prawie.
jona 23:53, 22 cze 2015

Czy długo rosną u Ciebie róże wyhodowane z patyczka? Czy masz obserwacje odnośnie przyjmowania się różnych odmian? Mi się przyjęło kilka sadzonek róż okrywowych (Swany i Star Profusion). Przezimowały i zaczynają właśnie kwitnąć
barbara_kraj... 00:04, 23 cze 2015

Dzisiaj przypomniałam sobie, że mam jaśminowca