Ja to głownie teraz na trawki i bukszpany w okazyjnej cenie poluje. Niestety z żurawkami musze sobie dać spokój nad czym strasznie ubolewam, ale najzwyczajniej nie mam ich już gdzie sadzić, a 5 czeka nadal w doniczkach
Basiu fajne te targi u Was były i mnóstwo roslin było. Fajne roślinki kupiłas a sam spacer przy tych stoiskach to radośc dla oczu. Ja mam nadzieje na takie samo kupowanie w ta sobotę w Kutnie. Wprawdzie nie mam gdzie sadzic i teraz muszę jedno wyrzucic by drugie posadzic ale cos zawsze sie jeszcze wciśniePozdrawiam serdecznie.
Bogdziu, Ty nie masz gdzie sadzić?!
A wiesz, że kilku wystawców było z okolic Łodzi? Jednego nie śmiałam pytać skąd dokładnie, ale pomyslałam sobie, ze tego wystawcę musisz znać. Powiedział tylko, że on nie ma szkółki, tylko gospodarstwo
Basiu, po tygodniu jestem w domu. To był naprawdę udany pobyt na działce. Pogoda dopisała a sierpniowy ogród był taki spokojny i radosny. Byłam u Szmita i kupiłam też kilka roślin. Sama się dziwię że mam już trzy hortesję. Po niepowodzieniach z ogrodowymi tak się ich wyrzekałam Ogród u Szmita znowu mnie zachwycił, ale wiadomo to ogród profesjonalistów.
Byłam w sobote na kiermaszu roślin w Łodzi. Bardzo mało wystawców było bo wszyscy pojechali do Częstochowy , w tym tygodniu też będzie mało bo pojadą do Kutna a jeszcze w nastepnym do Skierniewic., a w Lodzi nic kupic nie można . Jeśli to był sprzedawca bylin to bardzo możliwe ze Szewczyk, on sporo ciekawych roślin ma.