Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

barbara_kraj... 23:19, 11 maj 2014

monteverde napisał(a)
swoim dodałam skorupek goryczkom może im się polepszy listki sangwinarii ladnie urosły u mnie ma padać do piątku zarosnę w chwasty

Dobrze zrobiłaś. Ja jeszcze ciemiernikom podsypuję, od razu widać różnicę - ruszyły z kopyta
Ja mam do wsadzenia jednoroczne, wszystko na działce w doniczkach stoi. Boję się, że ślimaki mi to obeżrą
asiach 08:19, 12 maj 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Hosty

Hosty - jeden piękniejszy od drugiego
Pozdrawiam
paulina_wero... 09:29, 12 maj 2014

Moja działka dość wietrzna jest i wszystko spóźnia się kilka dni
Nie zauważyłam mrówek w pobliżu chabrów, za to przy piaskowcu, miodunce, piwoniach, różach często.
Budują gniazda tam, gdzie i mszyce lubią przesiadywać, bo o pożywienie łatwo. Mrówki żyją w symbiozie z mszycami, wykorzystują wydalaną przez nie spadź.

czyli na moich chabrach mogą być mszyce ja mrówki zauważyłam jak chabry jeszcze w pąkach były jak się rozwijają to i mrówki znikają. pozdrawiam
Gocha 10:40, 12 maj 2014

Piękne te Twoje hosty. Ja mam za dużo słońca a tereny zacienione jeszcze nie przygotowane mam do nasadzeń niestety. Pozdrawiam
barbara_kraj... 23:33, 12 maj 2014

Mimo niepewnej pogody przesiedziałam na działce siedem godzin. Dziś był dzień przesadzeń i wysadzeń
Przesadziłam białego floksa szydlastego, bo fioletowy prawie całkowicie go 'pochłonął'. Przesadziłam także kępeczkę ułudki, która w tym akurat miejscu nie miała zamiaru się rozrastać.
Wysadziłam wreszcie aksamitki drobnokwiatowe, żeleźniaka różowego, szałwię trójbarwną i złocienia krzaczastego. Dla tego ostatniego musiałam znaleźć odpowiednie miejsce. Wreszcie zmuszona byłam podjąć odważną decyzję i wywalić kilka roślin. Zrobiłam to i aż mi ulżyło Na koniec posadziłam ostatnią karpę dalii.
Nie powiem, narobiłam się chociaż miałam godzinę odpoczynku, bo od 15:30 do 16:30 padał deszczyk

Zdjęcia wstawię później, bo muszę wyłączyć kompa - burza nad nami
monteverde 23:37, 12 maj 2014

Mimo niepewnej pogody przesiedziałam na działce siedem godzin. Dziś był dzień przesadzeń i wysadzeń
Przesadziłam białego floksa szydlastego, bo fioletowy prawie całkowicie go 'pochłonął'. Przesadziłam także kępeczkę ułudki, która w tym akurat miejscu nie miała zamiaru się rozrastać.
Wysadziłam wreszcie aksamitki drobnokwiatowe, żeleźniaka różowego, szałwię trójbarwną i złocienia krzaczastego. Dla tego ostatniego musiałam znaleźć odpowiednie miejsce. Wreszcie zmuszona byłam podjąć odważną decyzję i wywalić kilka roślin. Zrobiłam to i aż mi ulżyło Na koniec posadziłam ostatnią karpę dalii.
Nie powiem, narobiłam się chociaż miałam godzinę odpoczynku, bo od 15:30 do 16:30 padał deszczyk

Zdjęcia wstawię później, bo muszę wyłączyć kompa - burza nad nami

Co wywaliłaś? ja też dzisiaj miejsce dla dalii robiłam i wsadzałam i pieliłam, ledwo siedzę, a deszcz to co chwila padał
viva 00:17, 13 maj 2014

Basiu, hosty takie świeżutkie U mnie mniej rozwinięte.
barbara_kraj... 00:36, 13 maj 2014

monteverde napisał(a)

Co wywaliłaś? ja też dzisiaj miejsce dla dalii robiłam i wsadzałam i pieliłam, ledwo siedzę, a deszcz to co chwila padał

Wywaliłam jukę, floks szydlasty i wiechowaty. Wysadziłam szafirki, ale było już późno i nie wkopałam ich w inne miejsce. Przy okazji wybrałam sporo kamieni i zasiliłam ziemię kompostem. Już mi niewiele go zostało, ale mam jeszcze przerobiony obornik i gnojówkę z pokrzyw

Zakwita trzykrotka wirginijska. Ciekawe, bo jej sadzonki znajduję w różnych miejscach. Chyba się rozsiewa

Zakwitł posłonek. W południe było trochę słońca i rozwinął się. bardzo lubię tę krzewinkę. Miałam ją kiedyś, ale mi wymarzła.

grembosia 00:49, 13 maj 2014

Hosty piękne, ale to jest cudo!
Pogoda paskudna dziś była, na jutro wcale lepszej nie zapowiedzieli, a na cały dzień na działkę się wybierałam
Fotki wczorajsze

orliki alpejskie

goryczki jeszcze kwitną

barbara_kraj... 00:50, 13 maj 2014

Po deszczu

Przywrotnik

Marmalade

Berry Smoothie