Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

barbara_kraj... 21:22, 17 maj 2014

Rutewka orlikolistna zaskoczyła mnie kwitnieniem, ale tylko jedna. Reszta w pąkach

weronika77 21:28, 17 maj 2014

barbara_krajewska napisał(a)

Rutewka wysoka jest, cieszę się, że prawidłowo się rozwija. Ciekawa jestem, jaki kolorek kwiecia będzie: niebieski, czy kremowy?
Przymiotno ogrodowe zakwita mniej więcej w połowie czerwca.

Basiu, rutewka niebieska. W ub. roku pokazała kwiat, teraz pąki.
Ivvvona 21:36, 17 maj 2014

Basiu, ja tez po południu zrobiłam przegląd i zaniepokoiła mnie trzmielina oskrzdlona. jeszcze pare dni temu wyglądała zdrowo, liście zielone a dzisiaj jakby niedożywiona, liscie bledną i żółkną. Nie wiem czy to od nadmiaru wody czy jest inna przyczyna. Jutro zrobie fotę i pokażę, może coś doradzisz.
barbara_kraj... 21:39, 17 maj 2014

weronika77 napisał(a)

Basiu, rutewka niebieska. W ub. roku pokazała kwiat, teraz pąki.

No to cieszę się, bo taką właśnie chciałaś
Chętnie obejrzałabym fotkę
barbara_kraj... 21:43, 17 maj 2014

Orliki

barbara_kraj... 21:53, 17 maj 2014

Ania_ogrodniczka napisał(a)
cyt. "Że tez u nas żadnych wystaw nikt nie organizuje... ot, pipidówka"

Ja też częstochowianka, tylko los mnie rzucił tutaj do Łodzi, i jakoś tutaj sobie ciągniemy...

Szkoda, że w Cz-wie nie ma takich targów, wystaw, a teraz przecież część alei zamkniętych, aż się prosi aby wystawców tam zapraszać. Czasem coś tam się dzieje, z tego co mi mama mówiła jakieś targi Jurajskie, czy coś. Nawet cebulki czosnków z nich dostałam, niestety nie zakwitły ;( ale może w następnym roku

Ale w razie czego do Chorzowa nie daleko

Aniu, piszesz, że czasami się coś dzieje. Owszem, ale czasami. Dwa razy do roku są targi, o których wspominasz. Ale czy to nie za mało jak na ponad 200 tys, miasto? Wystawy też bywają, ale żadne z kwiatami związane nie są. A przecież takie najbardziej nas interesują, i o braku organizowania takich wspomniałam
barbara_kraj... 21:56, 17 maj 2014

EPODLAS napisał(a)
Basiu, u nas nie jest tak źle z deszczem. Znowu jadę na cały tydzień jutro. Już się cieszę bo zapowiadają pogodę po niedzieli. Gęsiówka kaukaska pełna - cudo. Pozdrówka.

No, cieplutko wreszcie ma być. Życzę miłego pobytu. Tylko o fotkach nie zapomnij, bom Twojego ogrodu ciekawa
barbara_kraj... 22:01, 17 maj 2014

AniaDS napisał(a)
U mnie też pada i pada, tylko chwasty i robale mają raj, nie ma się jak nimi zająć

Chwastom niewiele potrzeba, u mnie też po tych opadach panoszyć się zaczęły.
Robale na razie na wstrzymanie sobie wzięły, za to walka z chorobami grzybowymi nas czeka.
Wilgoć + ciepło = grzyby
barbara_kraj... 22:13, 17 maj 2014

Ivvvona napisał(a)
Basiu, ja tez po południu zrobiłam przegląd i zaniepokoiła mnie trzmielina oskrzdlona. jeszcze pare dni temu wyglądała zdrowo, liście zielone a dzisiaj jakby niedożywiona, liscie bledną i żółkną. Nie wiem czy to od nadmiaru wody czy jest inna przyczyna. Jutro zrobie fotę i pokażę, może coś doradzisz.

Sprawdź, czy nie zaatakowały jej wciornastki.
Poza tym może tak być, że zaszkodził jej nadmiar wody. Wprawdzie lubi glebę wilgotną, ale susza lepszą dla niej by była niż nadmiernie mokra.
Iwono, zrób zbliżenie liści
barbara_kraj... 22:15, 17 maj 2014

Krys napisał(a)

26 sierpnia w Zdunskiej Woli bedzie duza wystaw rolno przemysłowa i będzie duzo stoisk z roslinkami

Pewnie się wybierzesz? Masz niedaleko