Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

asiach 00:09, 18 maj 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Asiu, prognozy mówią, że i do Was deszcze dotrą. Byle nie tak obfite, jak na południu Polski.
Po tych opadach widzę, jak przyroda przyspieszyła. Wszystko w oczach rośnie

A skoro już tak mokro, to tylko patrzeć plagi komarów.
Pozdrawiam również

U nas do komarów dochodzą meszki jeszcze bardziej wredne. Jak pogryzą wszystko puchnie , swędzi i rwie aż strach myśleć
Pa dobrej nocy życzę
monteverde 00:54, 18 maj 2014

Rutewka orlikolistna zaskoczyła mnie kwitnieniem, ale tylko jedna. Reszta w pąkach

Ja mam białą ale miala być Delavaya teraz przysłali reklamację jak im wysłalam zdjęcia mam je dwie ta biala już przekwita a ta druga chyba będzie jak Twoja, bo dopiero będzie otwierała paki, a Delavaya dopiero zacznie chyba za rok popis, a tak na nią czekałam przywrotniki pięknie wyszedł , nie mam nie zabrałam
agatanowa 08:46, 18 maj 2014

Piekne przywrotniki w deszczu.

Mam przy okazji pytanie: mam malutkie, młode sadzonki, które zaczynają kwitnąć, czy pozwolić im na to, czy - aby się zagęściły i rozkrzewiły - wyciąć kwiatostany przed zakwitnięciem?
jambosana 16:29, 18 maj 2014

Jakże różna dola osoby z blokowiska, bo nawet przez okno na ogród swój spojrzeć nie może

To prawda, przez ostatnie dni lało nieustannie, ale chociaż przez okna mogłam oglądać ogród, jak wszytsko bujnie rośnie, w tym... chwasty.

Twoje prezenciki w większości już zdobią, z wyjątkiem tej ślicznej białej bylinki z nazwą kaukaska (zapomniałam pełnej nazwy), a dlaczego napisałam w swoim wątku. Jedna z ostróżek już ma widoczne pąki.

Śliczne masz orliki, a zdjęcia przywrotnika zrobiłaś jak zawodowy fotograf.

barbara_kraj... 18:36, 18 maj 2014

agatanowa napisał(a)
Piekne przywrotniki w deszczu.

Mam przy okazji pytanie: mam malutkie, młode sadzonki, które zaczynają kwitnąć, czy pozwolić im na to, czy - aby się zagęściły i rozkrzewiły - wyciąć kwiatostany przed zakwitnięciem?

Agato, czy chodzi Ci o przywrotniki? Jeśli masz ich dużo, to ze dwa kwiatostany bym zostawiła, może uzyskasz nowe z siewu. Jeśli sadzonki są małe, to lepiej kwiatostany wyciąć. Nie będą wysilać się na kwitnienie i z kolei na zawiązywanie nasion. Szybciej wzmocnią się i rozrosną
barbara_kraj... 18:45, 18 maj 2014

monteverde napisał(a)

Ja mam białą ale miala być Delavaya teraz przysłali reklamację jak im wysłalam zdjęcia mam je dwie ta biala już przekwita a ta druga chyba będzie jak Twoja, bo dopiero będzie otwierała paki, a Delavaya dopiero zacznie chyba za rok popis, a tak na nią czekałam przywrotniki pięknie wyszedł , nie mam nie zabrałam

Białej nie mam, ta moja druga, to raczej kremowe ma płatki i pręciki. Nie pamiętam nasiona jakiej dostałam od Vivy. Posiałam, czekam na wschody. Nawet jak wzejdzie, to na kwitnienie czekać muszę przynajmniej do przyszłego roku
monteverde 18:45, 18 maj 2014

Basiu druga rutewka rozkwitla u mnie ale też biala, może strzelimy podmiankę?
barbara_kraj... 18:52, 18 maj 2014

jambosana napisał(a)

To prawda, przez ostatnie dni lało nieustannie, ale chociaż przez okna mogłam oglądać ogród, jak wszytsko bujnie rośnie, w tym... chwasty.

Twoje prezenciki w większości już zdobią, z wyjątkiem tej ślicznej białej bylinki z nazwą kaukaska (zapomniałam pełnej nazwy), a dlaczego napisałam w swoim wątku. Jedna z ostróżek już ma widoczne pąki.

Śliczne masz orliki, a zdjęcia przywrotnika zrobiłaś jak zawodowy fotograf.

Beato, cieszę się, że rośliny przyjęły się. Nie mogło być inaczej, bo nie ucierpiały bardzo przenosin. Większość była z bryłą ziemi, a poza tym niemal zaraz je posadziłaś.
Gęsiówka kaukaska czeka, wiesz że mam jej sporo i część rozdam, bo jedną kępę ograniczyć muszę

barbara_kraj... 19:05, 18 maj 2014

monteverde napisał(a)
Basiu druga rutewka rozkwitla u mnie ale też biala, może strzelimy podmiankę?

Aniu, moja druga jest taka:

Już sama nie wiem, czy ona biała, czy kremowa
Jeśli nie masz niebieskiej, to wyślę z gęsiówką. Zapisałam

monteverde 19:17, 18 maj 2014

Basiu moja 2 taka