Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

barbara_kraj... 18:41, 16 maj 2014

Jakże różna dola osoby z blokowiska, bo nawet przez okno na ogród swój spojrzeć nie może, nie mówiąc o bieganiu po nim z aparatem w ręku między jedną, a drugą falą deszczu, co z przyjemnością bym robiła
Cierpliwie czekam więc - choć tej cierpliwości już mi brakować zaczyna - na dłuższe i trwałe przejaśnienia, abym na działkę wybrać się mogła.
Moim roślinom nadmiar wody nie zagraża, natomiast wiatry owszem i zastanawiam się, co by mogło polec. Zastanawianie się zastanawianiem, ale nie przewidzę, dopóki na własne oczy nie zobaczę
Mus na działkę jechać, bo aktualnych fotek nie mam, ostatnie z 12 maja!
Kwitnąca żurawka Milan

boguslawa_ma... 18:52, 16 maj 2014

Basiu ja mam takie same rozterki co ty,ale jutro może przestanie padać to pójdziemy,ja to się najgorzej boję ślimaków czy one teraz mają raj,czy aby coś zostawiły
Żurawka pięknie kwitnie ja tez ją mam ,ale kwiatów jeszcze nie widziałam, bo nowa jeszcze mi nie kwitła.
Pozdrawiam
barbara_kraj... 19:48, 16 maj 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
Basiu ja mam takie same rozterki co ty,ale jutro może przestanie padać to pójdziemy,ja to się najgorzej boję ślimaków czy one teraz mają raj,czy aby coś zostawiły
Żurawka pięknie kwitnie ja tez ją mam ,ale kwiatów jeszcze nie widziałam, bo nowa jeszcze mi nie kwitła.
Pozdrawiam

Fakt, taka pogoda to dla ślimaków raj. U mnie najbardziej narażone są funkie i floksy, bo warzyw nie mam. Ale kto wie, co im jeszcze zasmakuje?
Ania_ogrodni... 20:28, 16 maj 2014

cyt. "Że tez u nas żadnych wystaw nikt nie organizuje... ot, pipidówka"

Ja też częstochowianka, tylko los mnie rzucił tutaj do Łodzi, i jakoś tutaj sobie ciągniemy...

Szkoda, że w Cz-wie nie ma takich targów, wystaw, a teraz przecież część alei zamkniętych, aż się prosi aby wystawców tam zapraszać. Czasem coś tam się dzieje, z tego co mi mama mówiła jakieś targi Jurajskie, czy coś. Nawet cebulki czosnków z nich dostałam, niestety nie zakwitły ;( ale może w następnym roku

Ale w razie czego do Chorzowa nie daleko
EPODLAS 22:14, 16 maj 2014

Basiu, u nas nie jest tak źle z deszczem. Znowu jadę na cały tydzień jutro. Już się cieszę bo zapowiadają pogodę po niedzieli. Gęsiówka kaukaska pełna - cudo. Pozdrówka.
monteverde 22:21, 16 maj 2014

Basiu ja chociaż pod nosem tez fotek nie zrobiłam chociaż było co bo mnie deszczyk przegonił
AniaDS 23:52, 16 maj 2014

U mnie też pada i pada, tylko chwasty i robale mają raj, nie ma się jak nimi zająć
Krys 08:41, 17 maj 2014

Ania_ogrodniczka napisał(a)
cyt. "Że tez u nas żadnych wystaw nikt nie organizuje... ot, pipidówka"

Ja też częstochowianka, tylko los mnie rzucił tutaj do Łodzi, i jakoś tutaj sobie ciągniemy...

Szkoda, że w Cz-wie nie ma takich targów, wystaw, a teraz przecież część alei zamkniętych, aż się prosi aby wystawców tam zapraszać. Czasem coś tam się dzieje, z tego co mi mama mówiła jakieś targi Jurajskie, czy coś. Nawet cebulki czosnków z nich dostałam, niestety nie zakwitły ;( ale może w następnym roku

Ale w razie czego do Chorzowa nie daleko

26 sierpnia w Zdunskiej Woli bedzie duza wystaw rolno przemysłowa i będzie duzo stoisk z roslinkami
asiach 08:54, 17 maj 2014

Wpadam i mam nadzieję, że u Ciebie pogoda już jest łaskawa
Pozdrawiam
barbara_kraj... 21:15, 17 maj 2014

Byłam! Po południu przestało padać i byłam na działce. Nawet słońce na chwilę wyszło! Ogólnie wszystko w porządku. Pod ciężarem wody pokładły się niektóre rośliny. Podwiązałam jeden krzak piwonii, resztę zrobię, jak trochę podeschnie. Ale jak tu mieć nadzieję, jak znów się rozpadało?
To chwila, kiedy wyszło słońce

rozwijają się pierwsze irysy, zakwitnie wielosił

Dyptam coraz ładniejszy, a azalia Glowing Embers zaczyna razić oczy