Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nostalgiczny ogródek shabby chic

Nostalgiczny ogródek shabby chic

beata0109 16:04, 06 maj 2013

Wszystkie roślinki cieszą oko Przyszło lato wiosną, celebruję każdy dzień

Kuklik 22:58, 06 maj 2013

Jaka piękna pogoda
anna_g 23:00, 06 maj 2013

beata0109 napisał(a)
Wszystkie roślinki cieszą oko Przyszło lato wiosną, celebruję każdy dzień

Piękne podejście do życia i śliczne zdjęcie
beata0109 09:42, 16 maj 2013

Bardzo się opuściłam nie mam czasu nawet zaglądać i śledzić moje ulubione wątki ogrodowiskowe. W moim ogródku niż tzn tulipany przekwitają dalie dopiero wychodzą róże i białe aksamitki w fazie przedszkolnej. Nie ma na co patrzeć ;( W przyszłym roku inaczej zaplanuje rabatę chciałbym żeby rośluiny kwitły cyklicznie. Podejrzałam w waszych ogrodach że funkia pięknie wygląda pod drzewami więc zrobiłam sobie taki funkiowy zakątek. Mnóstwo czasu pochłania mi warzywnik, do wsadzenia pozostały tylko dynie które na razie hartuję mają już po pięć listków.

Powiększyła mi się rodzina młodziutka koteczka którą ktoś nam podrzucił została mamą . Nawet nie wiedzieliśmy że była w ciąży. 6.maja chodziła za mną i głośno miauczała, mąż śmiał się że ma ruję i miał na drugi dzień kupić jej tabletki. Chodziła przy mojej nodze i darła się wniebogłosy więc wzięłam ją na ręce i zobaczyłam że rodzi. Nie wiem kto był w większym szoku ona czy ja. Przyniosłam ją do domu szybko zorganizowaliśmy karton żeby miała intymnie ale ona najpierw poszła do psa na posłanie na którym leżał poleżała z nim godzinę a pózniej przy mojej nodze urodziła kotka. Nie była mamą idealną ale się ogarnęła bardziej pilnowała mnie niż malucha . Bałam się że mały jak jest sam może się wyziębiać , dogrzewaliśmy go termoforem i na razie rośnie zdrowo.

Kolejnym moim przedsięwzięciem jest "domek"nad stawem.Kilka lat temu kupiliśmy naczepę TIRa miała być ramą do warsztatu ale mąż zbudował wielką stodołę i naczepa tylko zawadzała . W internecie znalazłam projekty domków z kontenerów morskich. Prace nad domkiem ruszyły i już wstawiliśmy okna . Wczoraj zjedliśmy tam kolację patrząc jak bóbr robi demolkę w stawie.Chcemy stworzyć sobie tam takie miejsce wyciszenia gdzie można uciec od dzieciaków Widok jest fantastyczny duże okno wym 2x2 m prawie dotyka tafli wody

Działam jeszcze w stodole w której mąż wydzielił mi letnią kuchnię wczoraj malowałam w niej ściany pistoletem białą olejną . Mąż stwierdził że jest obrzydliwa ale to moja kuchnia i mnie ma się podobać. Ma być biała w stylu shabby chic Od sąsiadki ze śmietnika za stodołą przytargałam stary kredens kuchenny w stanie agonalnym . Biała farba trochę przywróciła go do życia ale jeszcze daleka droga .Na razie nie ma się czym chwalić ale pokażę jak skończę. Kuchnia ta bardzo ułatwi mi życie nie mam gdzie robić weków a robię naprawdę duże ilości .
anna_g 21:19, 16 maj 2013

Beata - jesteś Bo już się stęskniłam Fajnie opisujesz... jak zwykle u Ciebie ciekawie, nowy domownik, nowy domek i nowa kuchnia - może nie stricte ogrodowo ale dużo się dzieje
Dzisiaj posadziłam wszystkie jednoroczne na rabacie która ma być oczorypnym misz-maszem czy będzie tego nie wiem, zobaczymy co przeżyje na niej a co nie - miałam juz dośc zapełnionego po brzegi balkonu więc wysadziłam - teraz muszą sobie radzić sadzoneczki Wiem, że w przyszłym roku już nie będę tak szaleć z jednorocznymi - ale na rabacie zostanie to co niejednoroczne - lilie, róże, szałwia. lawenda, - a potem coś dosadzę
Pozdrawiam Cię cieplutko i cieszę się że napisałaś co u ciebie Buziole
beata0109 21:43, 16 cze 2013

Moje róże pierwsza NN allegrowa mówimy na nią ognista ma czarne zakończenie płatków intensywny ognisty środek na koniec staję się czerwona rośnie w donicach kosztowała grosze miała być pnąca różowa

Kolejna kwitnąca to róża Comte de chambord z Rosarium. Pięknie pachnie

Jestem uzależniona od grzebania w ogródku każda chwila daję mi radość. Kwiaty są cudowne strasznie żałuję że przez tyle lat na własne życzenie pozbawiałam się takich doznań

hanka_andrus 22:48, 16 cze 2013

Piękne róże! Taką ognistą dostałam od córki na dzień matki, ale jeszcze u mnie nie kwitła. A w podpisie jest tylko ,,róża wielokwiatowa'' i zdjęcie.Mam nadzieję, że będzie taka jak na zdjęciu.
beata0109 23:17, 26 cze 2013

Ja też mam taką nadzieję Pani Haniu
beata0109 23:24, 26 cze 2013

Oglądam wasze ogrody podziwiam i mam wątpliowści czy Ja się do tego nadaję. Mam mega spadek formy ;( odezwały się stare dolegliwości na dodatek tak wyczekiwane rośliny okazały się kolejny raz pomyłką . Dalie ze świata cebul i róże z Rosarium. Złożyłam reklamację i zobaczymy co będzie dalej. Wściekłam się bardzo i wysadziłam dalie które miały być Cafe ou lait a okazały się wściekle czerwone popmonowe oraz róże która była purpurowa zamiast bladego różu, druga róża jest różowa ale nie ma pokroju filiżanki tylko przypomina kwiat dziczki .Nie bardzo wiem co zrobić chyba kupię ze trzydzieci białych begonii i wsadzę je na rabatkę przynajmniej będzie biało bez oczorypnego misz-maszu
grembosia 00:10, 27 cze 2013

Głowa do góry, my wszyscy mamy podobne wpadki z kolorami, tylko jak nam nie pasuje, to przenosimy w inne miejsce w ogrodzie. U Ciebie z tym kłopot. Najlepiej kupuj jak kwitną i ewidentne koloryi kształty są widoczne, ale to pewnie wiesz.

Pozdrawiam cieplutko i proszę o więcej zdjęć, plisss