beata0109
11:29, 07 lut 2013

Jeszcze raz dziękuję za miłe komentarze. Czuję się trochę zawstydzona , nie czuję sie jak bohaterką. Żyjemy z końmi już kilka lat i stały się codziennością nawet czasami zapominam o tym w jaki sposób się u nas się znalazły.Rzadko też wspominamy o tym znajomym którzy do nas przyjeżdzają.Przyznam że czasami spotkaliśmy się z kąśliwymi uwagami typu " nie macie na pieniędzy wydawac, konie niszczą wam trawnik, łamią drzewka, nie boicie się o dzieci, na co wam konie na których nie można jezdzic" odpowiadamy tylko ... bo lubimy konie i już. To samo dotyczy innych zwierzaków.Pytania na temat świnki - kiedy ja zjemy ? doprowadza mnie do furii, na odpowiedz że nie zjemy jej wcale bo jest po to żeby sobie żyła i traktujemy ja jak psa czyli może biegac luzem, wchodzic do domu i bawic się z dziecmi Ludzie robią ironiczną minę .Nasze psy śpią w domu nie maja budy nigdy nie były zapinane ani zamykane.Co u mnie na wsi jest bardzo wyalienowane.Pies jest po to żeby pilnowac obejścia ! Zazwyczaj na łańcuchu lub w kojcu .Nawet moi teściowie bardzo nad tym ubolewają bo psy ... brudzą w domu , niszczą podłogę czasmi zdarzy im się zwymiotowac jak najedzą się trawy .Jak koty mogą wskakiwac na blat !!! (tego akurat też nie lubię) ale kot to tylko kot taką ma naturę , skacze wysoko.. eh dużo by pisac. Z tych osób które znam tylko my mamy wysterylizowane zwierzęta a inni cóż ...Widzę u sasiadów cieżarne kotki które pozniej nie prowadzają małych