Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Ogród naturalny, pachnący lasem ..

AgataBC 21:41, 24 lis 2014

Katkak napisał(a)
Agata jak ja uwielbiam u Ciebie gościć . Pozdrawiam

Co takiego zobaczyłaś, że aż takie słowa? Chyba pracownie po tuningu- bo to coś w Twoim stylu Ja u Ciebie jestem codziennie. Piękne kolorki u Ciebie - wcale nie szaro buro. I poczynania z orzechem też prześledziłam.
Pozdrawiam
kachat 21:51, 24 lis 2014

Ale oczyszczalnia jest malutka, kilkanaście metrów kwadratowych spokojnie by wystarczyło... I jak się ją ładnie obsadzi to w ogóle jej praktycznie nie widać, a nawet może być ciekawą ozdobą ogrodu No chyba, że taką z rurami rozsączającymi robicie (ponoć nie jest zbyt dobra dla środowiska), ale wtedy rury najlepiej pod trawnikiem normalnie kłaść i nie trzeba specjalnie terenu pod nią wygradzać... Bardzo dziwnie ten placyk taki wydzielony wyszedł. Ale warzywnik fajnie by tam wyglądał
AgataBC 22:12, 24 lis 2014

kachat napisał(a)
Ale oczyszczalnia jest malutka, kilkanaście metrów kwadratowych spokojnie by wystarczyło... I jak się ją ładnie obsadzi to w ogóle jej praktycznie nie widać, a nawet może być ciekawą ozdobą ogrodu No chyba, że taką z rurami rozsączającymi robicie (ponoć nie jest zbyt dobra dla środowiska), ale wtedy rury najlepiej pod trawnikiem normalnie kłaść i nie trzeba specjalnie terenu pod nią wygradzać... Bardzo dziwnie ten placyk taki wydzielony wyszedł. Ale warzywnik fajnie by tam wyglądał

Dziwnie to znaczy? O to miejsce się nie dbało bo było wiadomo, że będzie tam coś robione. To może wygląda szeroko i długo ale to jest tylko ok.4m na 12m. Miał być tylko osadnik i jedna ta rura - to mała oczyszczalnia -dla dwóch ludzi..ale okazało się dzisiaj że moja robota na marne .. no może nie na marne ale oczyszczalni nie będzie.. odległość od studni jest za mała.. a studnia to nasze jedyne źródło wody- jak to w lesie. 6 lat chodzimy na dwór to i chyba dalej wytrzymamy.. a może jakieś najzwyklejsze szambo się zamontuje. Nie wiem. To już nie moja głowa.
W każdym razie prostokąt w rogu działki jest a co dalej to czas pokaże.
AgataBC 16:47, 29 lis 2014

Ciemno i zimno..

kachat 16:57, 29 lis 2014

Dziwnie w sensie, że nagle taki wykrojony symetryczny kształt - taki wycięty i odseparowany, że nie wiadomo co z nim zrobić... Jako część rekreacyjna działki to dla mnie jest już spalony, a jedyna opcja to zrobić tam coś gospodarskiego - np. warzywnik

Lampka ze świeczuszkami cudnie wygląda Jeszcze tylko czap śnieżnych wokół niej mi brakuje
AgataBC 17:42, 29 lis 2014

kachat napisał(a)
Dziwnie w sensie, że nagle taki wykrojony symetryczny kształt - taki wycięty i odseparowany, że nie wiadomo co z nim zrobić... Jako część rekreacyjna działki to dla mnie jest już spalony, a jedyna opcja to zrobić tam coś gospodarskiego - np. warzywnik

Lampka ze świeczuszkami cudnie wygląda Jeszcze tylko czap śnieżnych wokół niej mi brakuje

zobaczymy co czas przyniesie dla tego miejsca, narazie prace zawieszone.
Dzisiaj lampiony były oszronione. Mroźno się robi.
Pozdrawiam
AgataBC 17:10, 01 gru 2014

Zrobiłam prezent dla takiej miłej osóbki- kolejne koperty na nasionka, tym razem w etui do zawieszenia, w środku różniste kopertki w różnych rozmiarach- jeszcze jakiegoś pisadła brakuje. Dopiero skończyłam i wyszło tak:

Nallar 17:18, 01 gru 2014

Wyszło świetnie. Obdarowana takim skarbem będzie na bank zadowolona. Łucja????
AgataBC 17:37, 01 gru 2014

Moje w tym roku:

AgataBC 17:40, 01 gru 2014

Nallar napisał(a)
Wyszło świetnie. Obdarowana takim skarbem będzie na bank zadowolona. Łucja????

Tak Łucja- doświadczony ogrodnik Ma duży piękny wiejski ogród, co roku zbiera sporo nasion- więc będzie szczęśliwa