Podobno Gardenia z roku na rok coraz mniej nastawiona jest na odbiorcę detalicznego Wypaczony obraz ogrodnictwa ... wiem o czym mówisz Podobają mi się bardziej naturalistyczne koncepcie niż modernistyczne Monty i spółka zrobili swoje
Pochwal się zakupami bo jestem ciekaw Jakieś nowości ?
Tak jak napisał Przemek Gardenia jest dla przedsiębiorców.. w zasadzie nie było co oglądać.. kilka ładnych kompozycji było, a na kiermaszu wszystko drogo i prawie to samo co można w sklepach kupić. Ale z ciekawości może i warto się przejechać..
Cieszę się, że kobea skiełkowała - takie duże nasiona warto namaczać-to przyśpiesza a w przypadku tej rośliny to wskazane. Jak będzie miała drugą parę liści to zacznie wytwarzać pomału wąsy-zrób jej coś po czym się będzie mogła piąć
Nawet już mi nie chodzi o styl ogrodów tylko o podejście do ogrodnictwa- tutaj wszystko jest nastawione na zysk-dobro roślin jest na dalszym miejscu. Mi wystarczyło obejrzeć 6 odcinków "How to be a Gardner". Alan zawarł w tych kilku częściach to czego nigdzie nie wyczytałam w polskich książkach czy czasopismach. Ale na takie ogólno-społeczne myślenie rynek u nas nie pozwoli.. nawet nikt nie przetłumaczy tych odcinków- nie trafią chyba do naszej tv bo ani tam nie ma reklamy sekatora czy nawozu a poza tym większość o ile nie wszystkie programy ogrodnicze straciłyby oglądalność gdyby ludzie zyskali taką świadomość. Ale o dziwo na Gardenii był jeden transparent polskiej edycji Gardeners World poza tym jak widać i tak nikomu nie zależy($), żeby nadać rozgłos temu wydaniu.
Ale się rozpisałam, nie chciałam tym nikogo urazić-pewnie wiesz o co mi chodzi
Co kupiłam? mogę w poniedziałek obfocić w zasadzie trzy paczki nasion- werbeny, gdyby mi brakło; i mak letni pełny mix. Kilka kłączy orlików, anemonów, i trawki i turzyce(flance)- 4 stipy, i 3 turzyce-dwie bronco i jedna mint curls. Nowości ciekawych nie było, zaskoczyło mnie, że niektórzy sprzedawali wysuszone cebule jesienne np.tulipanów albo czosnków..
Tak ... dobrze wiem co miałaś na myśli Może kiedyś doczekamy się jakiejś Polskiej edycji ogrodnictwa bez lokowania produktu Wydaje mi się że byłaś pierwszy i ostatni raz na Gardenii Jest wiele takich osób
Jeśli to nie kłopot poproszę o zdjęcia Najbardziej ciekaw jestem traw i trawopodobnych Takie moje ostatnie skrzywienie na tym punkcie Proszę o wyrozumiałość
Cebule tulipanów i czosnków ... czy to trochę nie za późno ?
No widzę właśnie, że oczy masz w trawach zrobię i wstawię.
Te cebulki to chyba dla tych, którzy wogóle nie wiedzą kiedy to się sadzi..to też pokazuje poziom sprzedawców. Byłam w szoku jak zobaczyłam.. no ale mniejsza.. masz rację pewnie więcej nie pojadę.
Gosiu jutro wieczorem wstawię zdjęcia ale tylko trawek bo kłącza i bulwy to nieszczególny widok
Miałam okazje pojechać więc skorzystałam, ale jakoś mnie tam nie ciągnie..
Pozdrawiam i cieszę się z Twoich odwiedzin
Ucieszyłam się z Twoich fotek, troszkę wiecej gadżetów pokazałaś z Gardenii. Byłam na niej dobre kilka lat temu i jakoś niekoniecznie chcę jeszcze w przeciwieństwie do wielu innych miejsc Pozdrawiam.