Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Ogród naturalny, pachnący lasem ..

AgataBC 18:14, 03 mar 2015

iwonadm napisał(a)
Ale piękne sianie, ja zawsze boję się przerywania i potem nie mam za bardzo wielkich okazów
Podziwiam
Co tam siejesz kobieto

Ja też nie lubię przerywać bo nigdy nie wiem, które zostawić i mi szkoda..
wysiałam przede wszystkim werbenę, ostnice i orliki; trochę warzyw i ziół, i różne kwiatuchy na rabaty m.in. rutewki, kraspedie, dziewanny, lonas, nagietki, bratki, złociszki oskrzydlone.
AgataBC 18:35, 03 mar 2015

Kasia Clarysa to pozorantka, wie, że jej zdjęcia robię

Gosia oby te efekty były bo inaczej to.. kotce szeleściło koło uszu i myślała, że się bawić z nią chce.

Ewa muszę jakieś półki zamontować w oknach bo cienko to widzę a Tobie starczyło miejsca na to stipowisko ??
Mysza 08:47, 06 mar 2015

Agciu a masz jakiś sposób na werbenkę aby szybciej rosła??
Macham mroźnie, ale słonecznie
renatamama3 09:25, 06 mar 2015

Ja posiałam tylko Werbenę i ostnicę ,jeszcze posieję smagliczkę nadmorską i tyle ,cukinię ,rzodkiewkę i chyba ogórki do gruntu i tyle .Fajne zrobiłaś zakupy na Gardenii .pozdrawiam
AgataBC 11:05, 06 mar 2015

Mysza napisał(a)
Agciu a masz jakiś sposób na werbenkę aby szybciej rosła??
Macham mroźnie, ale słonecznie

W sumie to nie mam.. ona powoli kiełkuje i potem też pomału rośnie. Do maja niewiele urośnie -będzie miała niecałe 10cm jak będę ją wysadzać. Tak było w zeszłym roku przynajmniej. Myślę, że lepiej by było gdybym miała południowe okno-jak masz takie to tam ustaw rozsadę i konieczne przezroczysta osłona na wierzch. W ziemi potem nadrobi i będzie wielka..
U mnie dziś piękne słoneczko
AgataBC 11:07, 06 mar 2015

renatamama3 napisał(a)
Ja posiałam tylko Werbenę i ostnicę ,jeszcze posieję smagliczkę nadmorską i tyle ,cukinię ,rzodkiewkę i chyba ogórki do gruntu i tyle .Fajne zrobiłaś zakupy na Gardenii .pozdrawiam

Ja jeszcze dzisiaj dosiałam i werbenę i ostnice, kolejne pojemniki i kolejne piętra na oknie. Warzywka też mam zamiar w tym roku siać ale nie dużo-coś jak Ty
Pozdrawiam
paniprzyroda 23:08, 08 mar 2015

U mnie werbena posiana 12 lutego nie raczy wyjrzeć. Ale ukorzeniam sadzonki zielne, dają radę I żyje u podstawy pędów w ogrodzie, ciekawe, czy odbije Poczytałam o Twoich wysiewach. Fajne żółte kulki będą.
pasjonatkaam... 23:41, 08 mar 2015

paniprzyroda napisał(a)
U mnie werbena posiana 12 lutego nie raczy wyjrzeć. Ale ukorzeniam sadzonki zielne, dają radę I żyje u podstawy pędów w ogrodzie, ciekawe, czy odbije Poczytałam o Twoich wysiewach. Fajne żółte kulki będą.

werbenę przykry folią i zrób dziurki,tak mi podpowiedziała Kachat i szybko wylazły Teraz mam z nimi inny kłopot -czubeczki niektorym usychają..pewnie za suche powietrze mam w domu
AgataBC 21:14, 09 mar 2015

paniprzyroda napisał(a)

żółte kulki bardzo szybko wykiełkowały.. w zasadzie tylko ostnica, orliki i werbena siedzą jeszcze w ziemi. Werbenę czy przeżyła zimę będę sprawdzać w czwartek.
Pozdrawiam
paniprzyroda 21:23, 09 mar 2015

pasjonatkaamatorka napisał(a)

werbenę przykry folią i zrób dziurki,tak mi podpowiedziała Kachat i szybko wylazły Teraz mam z nimi inny kłopot -czubeczki niektorym usychają..pewnie za suche powietrze mam w domu

prawdopodobnie, trzeba zamgławiać, zraszać minimum rano i wieczorem

moja pod folią i w butelce, chyba coś się zaczyna dziać

Agciu, orliki siałam do gruntu w czerwcu, były bardzo mizerne, ale pokazały się już, mus czymś je podkarmić za jakiś czas. Chyba lepiej faktycznie na parapet