Agatka ja też ma ze 3 takie z których wyrastają 2 główki. Jeden czerwony, taki strzępiasty, a dwa pozostałe... nie pamiętam. Fajny festiwal. W zeszłym roku strasznie przeżywałam, że nie mogę pojechać, ale jak Gosia wrzuciła zdjęcia to mi "puściło" bo trochę czegoś innego się spodziewałam. Moje groszki pachnące parapetowe i gwiezdny powój już w ogródku. Kobea jeszcze na parapecie. A koleusy pół na pół - trochę na parapecie, trochę w ogrodzie. Muszę przepikować bazylię, a tak tego nie lubię . Buźka.
ja tak się przypnę do tematu podwójnych tulipanów. W tym roku z moich cebulek, wyrastają podwójne kwiaty, prawie z każdej cebulki, to normalne czy jakieś mutanty? te drugie kawiaty są mniejsze deczko, ale sa.
Mój jeszcze nie wiem jaki będzie miał kolor, ale skoro to się zdarza, to znaczy, że to dość normalne. Festiwal dla mnie okazał się o tyle ok, że kupiłam rośliny, których w moich stronach bym nie dostała.
Przywiozłam rutewki orlikolistne-już kwitnące, i hakone all gold.
Nie wiedziałam, że siałaś koleusy bazylia z nasion mi coś nie wyszła.
Znalazłam na graciarni fajną mini szklarenkę i powkładałam w nią wszystkie siewki. Od razu mają więcej światła.
Trzymaj się Kasiu
Zaległości mi się narobiły ale staram się trzymać rękę na pulsie Widzę że nowa rabata nabiera masy Bukszpany bardzo ładne tylko trzeba je trochę podrasować ale dobrze o tym wiesz Oczu od tych orlików nie mogę oderwać Trochę Ci pozazdrościłem i też sobie ostatnio 3 kupiłem do donic ze stokrotkami Jeszcze nie kwitną ale jak przynajmniej w połowie będą tak ładne jak Twoje to będę zadowolony Widzę że w tym roku też wybrałaś się na wystawę Pytam się dlaczego tak mało zdjęć ? Czuję niedosyt tego klimatycznego miejsca Pozdrawiam gorąco i życzę więcej wolnego czasu bo chyba tak jak ja zapracowana jesteś