Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Ogród naturalny, pachnący lasem ..

AgataBC 09:42, 04 maj 2015

Agatek napisał(a)
ale ładnie
tłumy czy nie chyba warto było jechać dla tych widoków

Niektóre widoki rzeczywiście przepiękne
AgataBC 09:45, 04 maj 2015

Nallar napisał(a)

Koniecznie napisz proszę, jestem bardzo ciekawa, czegoś takiego jeszcze nie widziałam.

Ewa kilka dni temu dostrzegłam innego tulipana i ten ma z jednej łodygi dwa kwiaty. Zrobię mu zdjęcie.
Katkak 20:00, 04 maj 2015

Agcia napisał(a)

Ewa kilka dni temu dostrzegłam innego tulipana i ten ma z jednej łodygi dwa kwiaty. Zrobię mu zdjęcie.

Agatka ja też ma ze 3 takie z których wyrastają 2 główki. Jeden czerwony, taki strzępiasty, a dwa pozostałe... nie pamiętam. Fajny festiwal. W zeszłym roku strasznie przeżywałam, że nie mogę pojechać, ale jak Gosia wrzuciła zdjęcia to mi "puściło" bo trochę czegoś innego się spodziewałam. Moje groszki pachnące parapetowe i gwiezdny powój już w ogródku. Kobea jeszcze na parapecie. A koleusy pół na pół - trochę na parapecie, trochę w ogrodzie. Muszę przepikować bazylię, a tak tego nie lubię . Buźka.
Asisko_2005 20:02, 04 maj 2015

ja tak się przypnę do tematu podwójnych tulipanów. W tym roku z moich cebulek, wyrastają podwójne kwiaty, prawie z każdej cebulki, to normalne czy jakieś mutanty? te drugie kawiaty są mniejsze deczko, ale sa.
Nallar 20:15, 04 maj 2015

Agcia napisał(a)

Czekam więc na zdjęcie.
Wycieczka widzę była udana, widoki piękne
AgataBC 20:45, 04 maj 2015

Katkak napisał(a)

Agatka ja też ma ze 3 takie z których wyrastają 2 główki. Jeden czerwony, taki strzępiasty, a dwa pozostałe... nie pamiętam. Fajny festiwal. W zeszłym roku strasznie przeżywałam, że nie mogę pojechać, ale jak Gosia wrzuciła zdjęcia to mi "puściło" bo trochę czegoś innego się spodziewałam. Moje groszki pachnące parapetowe i gwiezdny powój już w ogródku. Kobea jeszcze na parapecie. A koleusy pół na pół - trochę na parapecie, trochę w ogrodzie. Muszę przepikować bazylię, a tak tego nie lubię . Buźka.

Mój jeszcze nie wiem jaki będzie miał kolor, ale skoro to się zdarza, to znaczy, że to dość normalne. Festiwal dla mnie okazał się o tyle ok, że kupiłam rośliny, których w moich stronach bym nie dostała.
Przywiozłam rutewki orlikolistne-już kwitnące, i hakone all gold.
Nie wiedziałam, że siałaś koleusy bazylia z nasion mi coś nie wyszła.
Znalazłam na graciarni fajną mini szklarenkę i powkładałam w nią wszystkie siewki. Od razu mają więcej światła.
Trzymaj się Kasiu
AgataBC 20:50, 04 maj 2015

Asisko_2005 napisał(a)
ja tak się przypnę do tematu podwójnych tulipanów. W tym roku z moich cebulek, wyrastają podwójne kwiaty, prawie z każdej cebulki, to normalne czy jakieś mutanty? te drugie kawiaty są mniejsze deczko, ale sa.

Może faktycznie coś je zmutowało.. nie wiem.. trzebaby kogoś mądrzejszego zaqytać
Gardener27 22:27, 05 maj 2015

Witam

Zaległości mi się narobiły ale staram się trzymać rękę na pulsie Widzę że nowa rabata nabiera masy Bukszpany bardzo ładne tylko trzeba je trochę podrasować ale dobrze o tym wiesz Oczu od tych orlików nie mogę oderwać Trochę Ci pozazdrościłem i też sobie ostatnio 3 kupiłem do donic ze stokrotkami Jeszcze nie kwitną ale jak przynajmniej w połowie będą tak ładne jak Twoje to będę zadowolony Widzę że w tym roku też wybrałaś się na wystawę Pytam się dlaczego tak mało zdjęć ? Czuję niedosyt tego klimatycznego miejsca Pozdrawiam gorąco i życzę więcej wolnego czasu bo chyba tak jak ja zapracowana jesteś
AgataBC 22:32, 05 maj 2015

Mój pomysł na warzywa w donicach.. , rutewka orlikolistna, i pierwszy zawilec

AgataBC 22:35, 05 maj 2015

Ten dziwny tulipan-dwa kwiaty z jednej łodygi: