Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Gardener27 22:36, 05 maj 2015

Fiu fiu Kosmiczne te Twoje donice z warzywami Widzę chyba sałatę a w drugiej co masz ?
AgataBC 22:37, 05 maj 2015

Mój bzik i takie tam z ogródka + hakone z Książa:

Nallar 22:42, 05 maj 2015

Tulipana z dwiema głowami widziałam, ale orliki zrobiły na mnie ogromne wrażenie. Przepiękne.
AgataBC 22:43, 05 maj 2015

Gardener27 napisał(a)
Witam

Zaległości mi się narobiły ale staram się trzymać rękę na pulsie Widzę że nowa rabata nabiera masy Bukszpany bardzo ładne tylko trzeba je trochę podrasować ale dobrze o tym wiesz Oczu od tych orlików nie mogę oderwać Trochę Ci pozazdrościłem i też sobie ostatnio 3 kupiłem do donic ze stokrotkami Jeszcze nie kwitną ale jak przynajmniej w połowie będą tak ładne jak Twoje to będę zadowolony Widzę że w tym roku też wybrałaś się na wystawę Pytam się dlaczego tak mało zdjęć ? Czuję niedosyt tego klimatycznego miejsca Pozdrawiam gorąco i życzę więcej wolnego czasu bo chyba tak jak ja zapracowana jesteś

No wkońcu domyśliłam się, że po tej chorobie pracujesz na dwa etaty..
Bukszpany potrzebują trochę czasu, i nożyc
Orliki to już chyba jakaś amba a jak pomyślę ile mam siewek a ile jeszcze nasion w maju wysieje.. cieszę się, że Cię nimi zainspirowałam.
Zdjęć z Książa mam więcej więc mogę coś więcej wstawić na Twoją prośbę
Jestem mega zapracowana, ale dam radę. Niedługo mam dłuższy odpoczynek

kachat 22:46, 05 maj 2015

Orliki cudne, no nie mogę, muszę chociaż jednego na próbę u siebie posadzić

Tulipanki dwugłowe mam u siebie, jedna odmiana jest taka dziwna, że każdy tulipan się tak rozgałęzia i podwójnie kwitnie
AgataBC 22:47, 05 maj 2015

Gardener27 napisał(a)
Fiu fiu Kosmiczne te Twoje donice z warzywami Widzę chyba sałatę a w drugiej co masz ?

Ta sałata to rzodkiewka i buraki liściowe. A w drugiej jest koper i marchew.
Marchew, rzodkiewka i buraki mam w miksie kolorów ciekawa jestem co z tego będzie. Dziś obsiałam zielnik.. czyli kolejny pojemnik.. zobaczymy co wyjdzie.
Musiałam czymś ochronić i zagrzać siewki więc wymyśliłam te wigwamy z folią. Kilka tygodni i zdejmę.
AgataBC 22:51, 05 maj 2015

Ewa, kachat orliki polecam każdemu. One naprawdę są niewybredne. W tym roku te młode żre jakaś mała gąsiennica ale póki co w miarę się trzymają. Chyba wezmę się za hodowle tych roślinek- tak na poważnie A tulipan nie wiem jaki będzie kolor miał, ale się wkrótce przekonamy.
Pozdrawiam Was kobietki!
Katkak 23:02, 05 maj 2015

Te orliki przepiękne. A warzywa w donicach wyglądają jak otulone pajęczyną, fajnie .Pozdrawiam.
AgataBC 23:47, 05 maj 2015

Katkak napisał(a)
Te orliki przepiękne. A warzywa w donicach wyglądają jak otulone pajęczyną, fajnie .Pozdrawiam.

warzywa są otulone folią spożywczą z rolki. Są już w tym stanie od kilku tygodni ale dopiero dziś obfociłam. Czytałam że Ty rezygnujesz z warzywnika-akurat to rozumiem..
Oj te orliki..
A u Ciebie kolejne zakupy no i glicynia pięknie kwitnie
Agatek 09:19, 06 maj 2015

hi hi dokładnie jak Przemek napisał donice kosmiczne
a orliki piękne, ja wszędzie widziałam takie z marną ilością kwiatków a Twoje mają ich sporo