Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Ogród naturalny, pachnący lasem ..

sylwia_slomc... 20:42, 17 lis 2015

Tez wylądowałam dziś u fryzjera
AgataBC 22:29, 17 lis 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Tez wylądowałam dziś u fryzjera

Zabieg pielęgnacyjny robiłam. A Ty?
AgataBC 22:30, 17 lis 2015

iwonadm napisał(a)
Ja dziś na szybko zebrałam wiaderko liści

Zawsze coś
kasia_w 10:50, 18 lis 2015

Agcia napisał(a)
W swoich wątkach piszecie o jesiennych pracach w ogrodzie a ja dalej siedzę w domu. Ale trochę lepiej się już czuję. Byłam dziś u mojej fryzjerki

A w ogrodzie oprócz tego, że robię te płyty to jeszcze coś tam się dzieje.

Jakiś tydzień temu kupiłam 130 bukszpanów na obwódki, 20 cisów na żywopłotki, i 8 bodziszków. Wszystko oprócz bodziszków posadziłam. Liście z całego ogrodu też mam zgrabione-miałam pomocnika, część poszła na kompost, a część spalona/wyrzucona.

Pozdrawiam jesiennie zapracowanych ogrodników

Agata

Gratuluje zakupów
pocieszyłaś mnie z tym sadzeniem . Nawet się nie przyznawałam że jeszcze 11 listopada przesadziłam prawie całą obwódkę bukszpanową z berberysowej pod taras. Tak sobie myślałam, że jak mi się zmarnuje, to przynajmniej nikt nie będzie wiedział
kasia_w 10:57, 18 lis 2015

Co do płyt- a może jednak weź pod uwagę zaprawę- zrobili mi na tarasie taką, nie wiem, jak to si ę nazywa fachowo- ale piasek wymieszany z zaprawą, potem wysypali znów piaskiem i moczyli. Jak zaprawa związała, wymietliśmy piasek z wierzchu. Wyszła twarda spoina, która wcale nie wygląda jakoś bardzo betonowo. W każdym razie to granitu mi to pasuje.

I będzie u mnie jeszcze malutki kawałeczek ścieżki z nieregularnych płyt piaskowca w trawie- dostałam od panów w gratisie takie płyty rozbiórkowe, stare. Wiem, że to zabawa z koszeniem, ale jak mam teraz tak mało trawnika, że mi to chyba nie będzie przeszkadzało.
AgataBC 11:19, 18 lis 2015

Kasia
porządne mrozy przyjdą w styczniu a może i później. Mamy deszczowo więc idealnie na sadzenie/przesadzanie. Wiosną będziemy się cieszyć bo nie sądzę, żeby coś z tych późnych prac nam wypadło.

Byłam zmuszona czekać do dziesiątego bo $$ częściowo nie jestem zadowolona z zakupów-ale jak to przez internet.. ehh.. ale posadzone i oby do wiosny.

Dziś już zakopałam te bodziszki, a jak przejdzie deszcz to między chmurami zrobię jeszcze dwie płyty.

No właśnie. Rozmyślam nad tym co napisałaś. Są miejsca gdzie ta fuga u mnie jest dość szeroka.. boje się żeby jakiś kret mi tam nie rył.. chyba jednak wezmę pod uwagę jakąś płytką fugę z zaprawy tak jak napisałaś i dopiero dam te mchy i całą resztę.. Dzięki za instrukcję-napewno się przyda.

No jak dostałaś w gratisie to wykorzystaj ciekawam efektu.
AgataBC 15:44, 18 lis 2015

Udało mi się dwie zrobić. Zostało jeszcze 5. Czyżbym miała w sobotę skończyć?:/
Głowę wiatr chce urwać ale dałam radę. Musiałam workami poprzykrywać te świeże bo leje.

Ewkakonewka 21:23, 18 lis 2015

Fantastyczne te płyty. Zaglądam i kibicuję
AgataBC 21:42, 18 lis 2015

Dzięki Ewa motywacja potrzebna zwłaszcza w taką niepogodę.
Agatek 10:09, 19 lis 2015

U mnie dzisiaj na razie słoneczko