Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Ogród naturalny, pachnący lasem ..

AgataBC 09:40, 31 sty 2017

Sylwia super na te ptaszynki patrzeć

Alicja słyszy się z lasu wiosnę, takie inne radosne dźwięki.

Kasia mam otwornicę na budki dla modraszek właśnie, chciałabym ich więcej. Bogatka do takiej budki nie wejdzie. Dla bogatek będą inne. Planuje dużo budek lęgowych wywiesić. Ale czy zrealizuje to nie wiem.. ciągle coś.

Mira wiesz.. jak czytałam u Ciebie te rozmyślania na temat początku sezonu a także tą radość wynikającą z zajęcia się wkrótce ogrodem, to aż mi źle było, bo ja tak nie czułam i pomyślałam, że chyba wypaliłam się ogrodowo. I cieszyłam się zimą. Ale przyszedł i na mnie czas, trochę to Wasza wina a trochę, że właśnie jak wyjdę na podwórko czuję już inny klimat i zaczyna się wszystko chcieć. A więc jednak przynajmniej do połowy czerwca będę wolne chwilę spędzać w ogrodzie i z myślą o nim.

Miłka dziękuję

AgataBC 09:44, 31 sty 2017

Szaruga taka od samego rana, ale rano stołówka ma największe wzięcie i aż się prosiła o kilka zdjęć.

Do sikorek dołączyły dzwońce, a na dole były też wróble. Więc myślę, że z czasem będzie jeszcze więcej gatunków.
17:30, 05 lut 2017
Wszystkiego najlepszego w dniu imienin;dziś rano podawali,że jest Agaty
AGDULA 21:08, 14 lut 2017

Hej
wpadłam do Ciebie poszukując informacji o szklarniach. Czy mogłabyś mi powiedzieć dokładnie jak je Twój mąż zabezpieczył przed pdfurnięciem, bo jakoś nie zrozumiałam.
Lecę dalej przeglądać Twój wątek, bo ogród masz z klimatem Cudny
AGDULA 21:52, 14 lut 2017

Agcia napisał(a)
W ogrodzie pachnącym lasem będzie jedna jedyna nawierzchnia betonowa. Co się ze mną stało??!
Kostki są rozmiaru 40*60cm, więc potrzeba ich sporo (około 30) pod cały trejaż. I tylko jedną mogę na dobę zrobić, bo skręciłam tylko jedną formę, a potrzeba trochę czasu, żeby zaprawa związała. Najpierw chciałam zrobić płyty gładkie a wycieraczkę użyć jako szablon i prysnąć lakierem-zrobić wzór. Ale chciałabym, żeby w tych szparach zaroiło się od mchu i naturalnej patyny. Będę się starała, żeby szybko ta podłoga zrobiła się stara. Myślę, że te wyżłobienia zniosą dużo- do zaprawy dodawałam cementu żeby płyty wyszły twardsze. Na ostatnim zdjęciu widać jak mróz na powierzchni dał jasny kontrast. Na razie tylko pomysłu nie mam na fugę, albo czymś wysypię albo zaprawą wypełnię.

Macie kawałek deski i wycieraczkę ?? Do dzieła !!

(zdjęcia telefonem bo do pylistej roboty aparatu już nie zabieram)

A jak dokładnie robisz tę zaprawę?? Mega pięknie to wygląda!!
Maly_Bialy_D... 12:49, 18 lut 2017

Przyszłam do Ciebie za sprawą rutewki i dech mi zaparło Wszelkie inspiracje, jakie mam zapisane w swoim komputerze znajdują się w jakiś sposób w Twoim ogrodzie, takie bajkowe motywy Zostaję tu na zawsze pełna podziwu z szerokim uśmiechem, zabieram też moją córkę ze sobą, jest równie zafascynowana, jak ja
AgataBC 18:55, 18 lut 2017

AGDULA przepraszam, że tak późno ale mam problemy z internetem. Witam serdecznie co do zaprawy na tą podłogę to mieszałam żwir z cementem a w środek dawałam kawałki siatki zbrojeniowej. Część robiłam z gotowej zaprawy murarskiej takiej średniej klasy, powinna być wyższa bo to użytkowa posadzka. Póki co trzyma się dobrze.
Co do fundamentu szklarni postaram się zrobić najszybciej jak się da zdjęcie i opiszę-będzie bardziej zrozumiale. Pozdrawiam

AgataBC 19:02, 18 lut 2017

Maly_Bialy_Domek napisał(a)
Przyszłam do Ciebie za sprawą rutewki i dech mi zaparło Wszelkie inspiracje, jakie mam zapisane w swoim komputerze znajdują się w jakiś sposób w Twoim ogrodzie, takie bajkowe motywy Zostaję tu na zawsze pełna podziwu z szerokim uśmiechem, zabieram też moją córkę ze sobą, jest równie zafascynowana, jak ja

O jak mi miło to ja też szeroko się uśmiecham i pozdrawiam Ciebie i córkę
Czekam na nowy sezon-zobaczymy co pokaże w moim zakątku.

AGDULA 23:02, 18 lut 2017

Agcia napisał(a)
AGDULA przepraszam, że tak późno ale mam problemy z internetem. Witam serdecznie co do zaprawy na tą podłogę to mieszałam żwir z cementem a w środek dawałam kawałki siatki zbrojeniowej. Część robiłam z gotowej zaprawy murarskiej takiej średniej klasy, powinna być wyższa bo to użytkowa posadzka. Póki co trzyma się dobrze.
Co do fundamentu szklarni postaram się zrobić najszybciej jak się da zdjęcie i opiszę-będzie bardziej zrozumiale. Pozdrawiam

Dziękuję Agcia za odpowiedź. A Mieszasz to na sucho czy dodajesz wody?
AgataBC 20:30, 19 lut 2017

Mieszałam z wodą. Ale porządnie-mieszadłem.