Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Ogród naturalny, pachnący lasem ..

AGDULA 22:29, 28 lut 2017

Agcia napisał(a)

Źle zrozumiałaś

Kładłam drewnianą ramkę na wyrównanym podłożu. I do środka wlewałam trochę zaprawy -chwilę wcześniej już urobionej z wodą. Na tę "trochę" kładłam prostokąt siatki zbrojeniowej i zalewałam do pełna zaprawą. Równałam packą i kładłam wycieraczkę oczywiście wzorem do dołu. Lekko dociskałam, żeby się wycisnął wzór. Po około 3-4 godzinach zdejmowałam wycieraczkę i myłam z zaprawy, a ramkę wyciągałam dopiero na drugi dzień. Najpierw lekko nożem wzdłuż ramki kroiłam, potem lekko wychodziła z zaprawy. Ramkę też czyściłam i kładłam kolejną płytę

Ps. a tę cienką warstwę zaprawy to dawałam na fugi czyli między płytki.

A teraz super wytłumaczyłas)) Teraz już rozumiem. Dziękuje ))
Zana 22:33, 28 lut 2017

Agatko, pytanie praktyczne mam: kiedy ścinasz sporobolusa? On szybko wyłazi? Mniemam, że już pytałam o to wyłażenie, ale skleroza ludzka nie zna granic czasami
AgataBC 17:41, 04 mar 2017

Nie pamiętam kiedy dokładnie wyłazi.. ale nie aż tak późno, ścinam go wtedy kiedy inne trawy czyli mniej więcej pod koniec marca.

Się okazało, że za płotem mam stadko gili. Udało mi się je dziś zobaczyć.

AgataBC 12:37, 05 mar 2017

Siedzą na olchach i zjadają jej kotki

Anda 12:41, 05 mar 2017

Sliczne ptaszki
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AgataBC 13:07, 05 mar 2017

Widziałam wiosnę u Ciebie, cieszyłam się na nowe zdjęcia bo ostatnio u Ciebie wątek gna ale co miałam do nadrobienia to same dialogi
Zima była brzydka i bura i sama niewiele zdjęć zrobiłam.. tylko te ptaszyny.. pięknie zwiastują wiosnę, wczoraj jakieś nowe przyleciały i coraz więcej dźwięków się niesie.

Tego ptaka nie znam choć był u nas przez zimę, najczęściej zbierał coś z ziemi

AgataBC 13:08, 05 mar 2017

Wszystkie te zdjęcia są zza okiennej szyby, tutaj widać kwitnące leszczyny..

AgataBC 13:26, 05 mar 2017

Wypatrzyłam też takie cudeńka- ale nie wiem czy to czarnogłówki czy ubogie. Trudno je od siebie odróżnić. Ponoć nie zalatują do karmników, są skryte i unikają człowieka. A jednak na słonecznik się skusiły. Rano mamy sikorczy rejwach.

Zdjęcia zza szyby dlatego nie do końca wyraźne

AgataBC 13:32, 05 mar 2017

To było dzisiaj a wczoraj za płotem mieliśmy takie widoki

Wkrótce wiosna więc będzie więcej okazji do fotografowania. Jestem jeszcze przed porządkami. Zdaję się, że w rabaty wejdę w środę.
Pozdrawiam Was !
Basilikum 16:29, 05 mar 2017

ale masz piekne ptaki i ptaszyska