Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Basilikum 21:16, 19 lut 2017

Agciu zachwycilam sie twoimi plytami i zapragnelam tez takich
jak sie Twoje maja po ponad roku uzytkowania? mozesz zrobic im teraz fotke.
AgataBC 21:27, 19 lut 2017

Miały być dziś fotki ale wróciłam do domu już po ciemku. Postaram się na dniach zrobić
Róbcie, róbcie-proste a jak mogą być indywidualne.
Basilikum 21:45, 19 lut 2017

juz nawet wiem gdzie beda teraz maty musimy poszukac
malgol 10:49, 21 lut 2017

Agatko, jeśli trafisz u Polinki na rady dotyczące wiosennej opieki nad trawami, o których wspomniała Toszka to podlinkuj mi proszę. Ja również będę szukać i zrobię to samo jeśli znajdę pierwsza, dobrze?
AgataBC 16:32, 23 lut 2017

Basilikum napisał(a)
Agciu zachwycilam sie twoimi plytami i zapragnelam tez takich
jak sie Twoje maja po ponad roku uzytkowania? mozesz zrobic im teraz fotke.

Na zdjęcie całości potrzeba pogody bo taka bebelucha na ogrodzie, że nic nie wygląda dobrze
Ale jak widać mają się świetnie, muszę trochę tylko pozamiatać liście i patyki.. płyty nabierają już fajnej patyny, coraz więcej mchu na nie wchodzi. Czekałam długo na taki efekt. Zdjęcie zrobiłam dziś między kroplami deszczu..

AgataBC 16:52, 23 lut 2017

AGDULA napisał(a)
Hej
wpadłam do Ciebie poszukując informacji o szklarniach. Czy mogłabyś mi powiedzieć dokładnie jak je Twój mąż zabezpieczył przed pdfurnięciem, bo jakoś nie zrozumiałam.
Lecę dalej przeglądać Twój wątek, bo ogród masz z klimatem Cudny
Do szklarni była dodana podstawa z profilu w kształcie litery "C". Ta podstawa niemal cała zatopiła się w podłożu. W czterech rogach szklani są takie odlane z betonu kostki, które są wycięte idealnie w ten profil i wsunięte. Widać to trochę na zdjęciu. Nie mam niestety tej formy, z której to było odlane, ale potem jak było potrzeba mąż gumówką docinał. Te kostki nie są z samego betonu, w środku jest złom żelazny, przez to są dużo cięższe, choć niewielkie. Pod ziemią ten ciężar opiera się na na tym dolnym ogonku litery "C".
Mam nadzieję, że teraz jest to bardziej zrozumiałe

AgataBC 16:53, 23 lut 2017

malgol napisał(a)
Agatko, jeśli trafisz u Polinki na rady dotyczące wiosennej opieki nad trawami, o których wspomniała Toszka to podlinkuj mi proszę. Ja również będę szukać i zrobię to samo jeśli znajdę pierwsza, dobrze?

Dobrze
AgataBC 17:00, 23 lut 2017

Szukałam dziś oznak nowego sezonu w ogrodzie i znalazłam nadal zielone jarmuże

AgataBC 17:06, 23 lut 2017

Znalazłam coś dziwnego wyłażącego z ziemi. Trochę jak tulipan ale chyba nie do końca. Poza tym żadnych innych tulipanów jeszcze nie widzę. Chyba ktoś mi niespodziankę zrobił i coś wsadził
Macie jakieś pomysły ?

AgataBC 17:09, 23 lut 2017

I coś z pozdrowieniami dla Katki W końcu śnieg stopniał i widać zakątek żuczka. Potrzebuje drobnych napraw ale to jak się ociepli.