Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mazury i mój kawałek ziemi

Mazury i mój kawałek ziemi

Ewa4 13:03, 02 cze 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Ogród- jak piszesz Ewo, młodziutki, ale już bardzo ładnie zagospodarowany. Jeśli mogę doradzić, to spróbuj uporządkować nasadzenia - w sensie większe grupy roślin jednakowych obok siebie. Staraj się nie sadzić większych krzewów i roślin na pniu razem obok siebie na rabacie - lepiej rośliny na pniu podsadzić niższymi gatunkami roślin w większych monokulturowych nasadzeniach. Tak patrzę na tę okrągłą rabatę z migdałkiem na środku i tam są: dwa różne iglaki na pniu, migdałek na pniu i krzewy, ja bym tam troszkę po swojemu "namaszkieciła", ale to zależy co Tobie się podoba Ewo. Te rady napisałam z dobrego serca, gdyby mi nie zależało, to bym napisała że jest super, ale po małej korekcie tak będzie na pewno. Serdecznie pozdrawiam

Agnieszko z tą okrągłą rabata masz całkowitą rację chciałam ją przerobić odglądając projekt Danusi naszej Szefowej o przedogródku ale mój M planuje tam fontannę i wszystkie moje roślinki z tamtąd zostaną usunięte tylko nie wiem jak długo mam czekac na tą fontannę więc może pod jesień zmienię ją a jak M będzie ją przerabiał to znowu roślinki przeniosę no dałas mi do myślenia dziękuję a powiec mi co byś tam widziała bo ja myślałam zrobić ją zimozieloną .Odnośnie nasadzeń szczerze to nie pomyślałam o tym ale dziękuję za cenne rady i będę od teraz się pilnować .Pozdrawiam i jak najbardziej pisz co nie pasuje u mnie bo Ty masz tak pięknie a ja dopiero się uczę i skorzystam z cennych rad.
Ewa4 13:09, 02 cze 2013

Debra napisał(a)
Ewo, Agnieszka dobrze radzi i na pewno z dobrego serca.
Zresztą każdy sadzi, patrzy, a potem przesadza

Przynajmniej na początku. Ja mam tak ciągle.
Uważam, że takie rady doświadczonych bardziej w ogrodowaniu to wielka pomoc.

Debro jak najbardziej bardzo jestem Agnieszce wdzięczna za opinię i jak M nie zrobi tej fontanny która tak mu się marzy napewno zmienię rośliny w kole .Bardzo lubię krytykę jak cos jest nie tak więc proszę piszcie będzie mi wręcz bardzo miło jak ktoś otworzy mi oczy i powie że coś nie pasuje .
Ewa4 13:15, 02 cze 2013

Betko.
Beatko u mnie tez zarasta i jak nie pada to walcze z chwastami a z sił opadłam 2 tyg.temu nie robiłam kilka dni i chęci wruciły nie ma co jak za dużo to w końcu trzeba trochę odpocząc .Uwazam że praca w ogrodzie ma być przyjemnością a nie koniecznością .A ty masz sporo obowiązków jak Ty to ogarniasz to nie wiem ale nie przepracowuj się z ogrodem jak nie posadzisz dziś to zrobisz to jutro .Pozdr.
Betka 15:47, 02 cze 2013

Ewa4 napisał(a)
Betko.
Beatko u mnie tez zarasta i jak nie pada to walcze z chwastami a z sił opadłam 2 tyg.temu nie robiłam kilka dni i chęci wruciły nie ma co jak za dużo to w końcu trzeba trochę odpocząc .Uwazam że praca w ogrodzie ma być przyjemnością a nie koniecznością .A ty masz sporo obowiązków jak Ty to ogarniasz to nie wiem ale nie przepracowuj się z ogrodem jak nie posadzisz dziś to zrobisz to jutro .Pozdr.

Ewuś ja wszystko pomalutku ogarniam a jak mnie coś boli to smaruję maścią z Forever naprawdę działa Robię sobie też przerwy, bo przecież zjeść w biegu też trzeba hihihi Na razie daję radę pomagam rodzicom w prowadzeniu gospodarstwa a ogród tylko w tedy jak mam chwilę Dzisiaj za to odpoczywam zreszą wczoraj usnęłam o 19 i spałam do rana
Więc mam siłę jeszcze dzisiaj po obijam się i jutro działam dalej
Pozdrawiam
Betka 15:47, 02 cze 2013

Ewa4 napisał(a)
Betko.

Ewuś ja wszystko pomalutku ogarniam a jak mnie coś boli to smaruję maścią z Forever naprawdę działa Robię sobie też przerwy, bo przecież zjeść w biegu też trzeba hihihi Na razie daję radę pomagam rodzicom w prowadzeniu gospodarstwa a ogród tylko w tedy jak mam chwilę Dzisiaj za to odpoczywam zreszą wczoraj usnęłam o 19 i spałam do rana
Więc mam siłę jeszcze dzisiaj po obijam się i jutro działam dalej
Pozdrawiam
AgnieszkaW 16:48, 02 cze 2013

Ewuś, to nie krytyka, tylko dobra rada. Bardzo dobrze myślisz, by zrobić tę okrągłą rabatę zimozieloną, ale z odrobiną koloru, by nie była smutna. Jak M chce fontannę, to musisz poczekać z reorganizacją. I jeszcze jedno: ja też nie jestem nieomylna. Przeszłam w ogrodzie wiele błędów, uczyłam i uczę się metodą doświadczeń, ale też korzystam z wielu rad i inspiracji podanych na Forum oraz z literatury fachowej. Praca w ogrodzie sprawia największą frajdę, której Tobie tez życzę z całego serca (frajdy, nie nadmiaru pracy).
Marta7 08:09, 03 cze 2013

Ahoj Ewuś ! Pozdrawiam serdecznie,pięknie Ci wszystko kwitnie,a Agnieszki rady -bezcenne -muszę się do nich dostosować .
Słoneczka zyczę
Ewa4 08:35, 03 cze 2013

Marta7 napisał(a)
Ahoj Ewuś ! Pozdrawiam serdecznie,pięknie Ci wszystko kwitnie,a Agnieszki rady -bezcenne -muszę się do nich dostosować .
Słoneczka zyczę

Oj rady bezcenne.Fajnie jak ktoś spojrzy fachowym okiem i doradzi .Dużo błędów mam w ogrodzie ale z taką pomocą dam radę .Wiem ,że od razu wszystkiego nie zmienię ale z czasem napewno dam radę a przynajmiej to co będę robić na bierząco to już postaram się robić z sensem.
boguslawa_ma... 08:52, 03 cze 2013

Zagladam i pozdrawiam
Ewa4 08:55, 03 cze 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Ewuś, to nie krytyka, tylko dobra rada. Bardzo dobrze myślisz, by zrobić tę okrągłą rabatę zimozieloną, ale z odrobiną koloru, by nie była smutna. Jak M chce fontannę, to musisz poczekać z reorganizacją. I jeszcze jedno: ja też nie jestem nieomylna. Przeszłam w ogrodzie wiele błędów, uczyłam i uczę się metodą doświadczeń, ale też korzystam z wielu rad i inspiracji podanych na Forum oraz z literatury fachowej. Praca w ogrodzie sprawia największą frajdę, której Tobie tez życzę z całego serca (frajdy, nie nadmiaru pracy).

Aga jestem wdzięczna ze do mnie zaglądasz i powiem Ci ze myślę nad tym moim kołem że nawet jeśli ma tam być kiedys fontanna kiedy to nie wiem to mogłabym coś już pod tym kontem przygotowywać i tak sobie wymyśliłam dać pierwsze kółko z żórawki jakąś jasną póżniej zrobić bukszpan też w koło no i ten migdałek by został a jak będzie fontanna to migdałek wykopię to chyba nawet by ładnie pasowało do jakiejś figurki z fontanną jak uważasz.?