Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mazury i mój kawałek ziemi

Mazury i mój kawałek ziemi

GorAna 22:43, 28 maj 2013

Orliki powalające
Pozdrawiam
Maria667 09:37, 29 maj 2013

Ewa4 napisał(a[img size=640x427
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/37/373003/original.JPG[/img]

Jakie piękne te pełne orliki !
Marta7 19:24, 29 maj 2013

Ewuś przyłączam się do zachwytów nad orlikami-jeszcze tak pięknych nie widzialam !
Ewa4 09:15, 31 maj 2013

Betko
Beatko no dziś jest ładnie ale po tych deszczach trawa i chwasty urosły i zaś dużo pracy a Ty posadz te kwiatuchy to sie przyjmą bo mokro .
Ewa4 09:23, 31 maj 2013

renatamama3
GorAna
Maria667
Marta7
Dziewczyny tak mi piszcie az mi chęci do pracy wruciły .Orliki kupiłam w zeszłym roku w biedronce ale dopiero w tym zakwitły i są nie samowite.

Pozdrawiam.
anna_g 09:31, 31 maj 2013

Ewa4 napisał(a)
Długo nie byłam na Ogr.ale fotki robiłam i coś grzebałam w ziemi a jakże by inaczej.
Migdałowiec
skarpa wreszcie kolorowa

Mam zaległości u Ciebie Ewo - się dzieje Bardzo ładne miejsca na tych fotkach. Kwitnąca skarpa robi się śliczna Pozdrawiam i dobrego dnia
Ewa4 16:10, 31 maj 2013

anna_g

Witaj Aniu dzięki za odwiedziny miło jak ktoś pochwali bo mój ogród taki młodziutki ale w tym roku to coś juz na tych rabatach widac ,rośliny się rozrastają ,powoli zaczyna się robić ogród.Pozdr.
AgnieszkaW 20:20, 31 maj 2013

Ogród- jak piszesz Ewo, młodziutki, ale już bardzo ładnie zagospodarowany. Jeśli mogę doradzić, to spróbuj uporządkować nasadzenia - w sensie większe grupy roślin jednakowych obok siebie. Staraj się nie sadzić większych krzewów i roślin na pniu razem obok siebie na rabacie - lepiej rośliny na pniu podsadzić niższymi gatunkami roślin w większych monokulturowych nasadzeniach. Tak patrzę na tę okrągłą rabatę z migdałkiem na środku i tam są: dwa różne iglaki na pniu, migdałek na pniu i krzewy, ja bym tam troszkę po swojemu "namaszkieciła", ale to zależy co Tobie się podoba Ewo. Te rady napisałam z dobrego serca, gdyby mi nie zależało, to bym napisała że jest super, ale po małej korekcie tak będzie na pewno. Serdecznie pozdrawiam
Debra 20:51, 31 maj 2013

Ewo, Agnieszka dobrze radzi i na pewno z dobrego serca.
Zresztą każdy sadzi, patrzy, a potem przesadza

Przynajmniej na początku. Ja mam tak ciągle.
Uważam, że takie rady doświadczonych bardziej w ogrodowaniu to wielka pomoc.
Betka 23:27, 31 maj 2013

Ewa4 napisał(a)
Betko
Beatko no dziś jest ładnie ale po tych deszczach trawa i chwasty urosły i zaś dużo pracy a Ty posadz te kwiatuchy to sie przyjmą bo mokro .

Ewuś ładnie u Ciebie skarpa robi się coraz żywsza, kolorowa super U ciebie już kostka jeży to całkiem inny wygląd tego wszystkiego .bardzo czysto i elegancko! Moje hektary zarosły i muszę brać się do roboty!!! Miałam zerwać się rano i podziałać trochę ale słyszę jak pada deszcz i nici z moich planów. Roślinki poustawiałam i chciałam je właśnie jutro sadzić - nie wiem czy dam radę. Zmęczenie mnie dopada ,sił zaczyna być brak .....prace rolne , ogrodnicze, dom i praca to jakoś tak trochę dużo zajęć
Uciekam może zdążę się szybko wyspać Pozdrawia