Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mazury i mój kawałek ziemi

Mazury i mój kawałek ziemi

Ewa4 21:30, 19 wrz 2013

GorAna napisał(a)

Rany , Ty Ewciu to masz gości...ciarki przechodzą....wolę już mućkę Kargulową
Robota w ręku Ci się pali...nie szalej...dbaj o zdrowie

Aniu bo mam siłę za dwóch to dlatego mi tak idzie ale zaczyna mi sie mój ogród podobać ale krytykę przyjmę jak najbardziej .A tego gościa to pierwszy raz spotkałam jeszcze mnie ciary przechodzą.
AgnieszkaW 17:10, 20 wrz 2013

Ewo, czy tam, gdzie posadziłaś bukszpany to jest sucho, one dadzą radę (bo to przy ścianie domu jest)?
Masz zamiar jakoś je ciąć, bo narazie to one raczej mizerne są. Jeśli chcesz mieć kulki, to sadzi się po trzy bukszpany w jednym dołku, razem, wtedy szybko uzyskasz pożądany kształt. Mozna też ciąć w "kostkę - szescian", ale to musi pasować do pozostałego stylu ogrodu i architektury domu (ale to chyba nie u ciebie). Jesli tam przy murze jest susza, to dobrym rozwiązaniem w takie miejsca są np. rojniki na żwirku. Napisz coś więcej o tym miejscu i pokaż więcej fotek. Pozdrawiam

magdziam 17:24, 20 wrz 2013

Kanciki wyszły żyleta. Super wyglądają tuje przy ogrodzeniu bez trawy. Podziwiam, odwaliłaś kawał roboty. Teraz kopytka do góry i odpoczywaj, ruszysz znowu na wiosnę ze zdwojona siłą. A zaskroniec piękny, u mnie jeden był już nawet w pezedpokoju. Pozdrawiam
Ewa4 19:34, 20 wrz 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Ewo, czy tam, gdzie posadziłaś bukszpany to jest sucho, one dadzą radę (bo to przy ścianie domu jest)?
Masz zamiar jakoś je ciąć, bo narazie to one raczej mizerne są. Jeśli chcesz mieć kulki, to sadzi się po trzy bukszpany w jednym dołku, razem, wtedy szybko uzyskasz pożądany kształt. Mozna też ciąć w "kostkę - szescian", ale to musi pasować do pozostałego stylu ogrodu i architektury domu (ale to chyba nie u ciebie). Jesli tam przy murze jest susza, to dobrym rozwiązaniem w takie miejsca są np. rojniki na żwirku. Napisz coś więcej o tym miejscu i pokaż więcej fotek. Pozdrawiam

Agnieszko tak jak piszesz jest tam sucho ale podlewam je często.Te małe dwa są posadzone po 3 szt.były małe jak sadziłam już troszke podrosły i te pierwsze trzy będą cięte w kulkę a ten więkrzy w storzek .Posadziłam tam bukszpany bo to jedyne mniejsce zaciszne na mojej działce i co ważne są zimozielone a chciałam coś wyższego tam ,wcześniej były tam róże ładnie wyglądały tylko na zimę gołe patyki wystawały i tak chciałam zmienić ale teraz to już nie wiem czy tak może zostać czy uważasz ,że nie dadzą rady?jutro wstawię fotkę ale chyba na 8 str.mam ta rabatę pokazaną jak były róze bo to idzie w kształcie L a dalej mam niskie rododendrony ale jestem w trakcie sypania żwirku i nie pokazywałam ale jak coś to wstawię jutro a o rojnikach to nawet mi do głowy nie wpadły a tak mi dziewczyny doradzały jak założyłam wątek w lutym chyba i tak nie mniałam wiedzy jakie tam rośliny posadzić a chciałam żeby zimą ładnie wyglądało bo tam mało śniegu zimą ale rojniki to też dobry pomysł podoba mi się.
Ewa4 19:38, 20 wrz 2013

magdziam napisał(a)
Kanciki wyszły żyleta. Super wyglądają tuje przy ogrodzeniu bez trawy. Podziwiam, odwaliłaś kawał roboty. Teraz kopytka do góry i odpoczywaj, ruszysz znowu na wiosnę ze zdwojona siłą. A zaskroniec piękny, u mnie jeden był już nawet w pezedpokoju. Pozdrawiam

Dzięki .Powiem Ci że sama się nie mogę napatrzeć bo naprawdę kancik pięknie zdobi działkę nie to co było przed.Dostałam chęć do pracy w ogrodzie bo efekty sa naprawdę zadowalające .Pozdrawiam
Betka 21:50, 20 wrz 2013

Ewa ja działki Twojej nie poznaję Ślicznie jest !!!! Wszystko takie uporządkowane napatrzeć się nie mogę
Patrząc na to czego dokonałaś zaczynam sobie przypominać to jak na początku tworzenia mojego ogrodu miałam ogromny zapał .....a teraz zapał zmalał bo nie mam czasu brak mi tego powera!!!

Pozdrawiam Cię gorąco
Ps zaczęłam nadrabiać swój wątek
Ewa4 07:10, 21 wrz 2013

BETKA

Beatko byłam u Ciebie i ja Twojego ogrodu nie poznaję ,posiedziałam na ławeczce pięknie tam zrobiłaś wogóle wszędzie jest super i tak wszystko Ci porosło.Ja teraz tak mam chęc do pracy bo latem było twardo żeby kopać a teraz mogę więc nadrabiam zaległości.Pozdrawiam
Ewa4 07:30, 21 wrz 2013

Jeszcze czeka mnie duuuużo pracy bo tył działki czeka na realizację ale powoli kiedyś zrobię.
Narazie planuję bo muszę 150 iglaków posadzić od tego muszę zacząć a co dalej posadzę nie wiem .
Ewa4 07:43, 21 wrz 2013

Dziś zapowiada się piękna pogoda słonko już świeci,obchód po działce już zrobiłam i myślę gdzie posadzić czosnek ozdobny bo wczoraj była dostawa w biedro i mi sąsiadka kupiła 5 szt.fioletowe i chyba mus jechac zobaczyć co jeszcze jest bo tulipany 8 szt.po 2,50 zł.tosz to jak za darmo i narcyzy by się przydały no zobaczymy .Pozdrawiam Wszystkich zaglądających i miłego wekendu życzę.
Marta7 18:54, 21 wrz 2013

Ewa4 napisał(a)
Jeszcze czeka mnie duuuużo pracy bo tył działki czeka na realizację ale powoli kiedyś zrobię.
Narazie planuję bo muszę 150 iglaków posadzić od tego muszę zacząć a co dalej posadzę nie wiem .

Ewuś jaka przestrzeń,ale masz pole do popisu!
Pozdrawiam serdecznie i zyczę udanych zakupow