Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mazury i mój kawałek ziemi

Mazury i mój kawałek ziemi

Ewa4 15:40, 28 mar 2014

Luckaa napisał(a)
Widze że tez nie masz konkretnych pomysłow i czekasz na isnpiracje, to tak jak ja, narazie mam wymysloną jedną rabate, a reszta jest takak nijaka i rośliny tylko przesadzam to tu to tam na jakiś czas czekająć na wene, strasznie nie lubie nie miec konkretnych pomysłów, a te najczęściej dopadają mnie przed zasnięciem, tylko coś ostatnio nie moge nic wymyslić, więc narazie zrobie tą ejdną rabate i bede czekac na wene, hihi
Tak sobie pokupowalam roślin z netu a teraz Renatka mnie prowadzi co z czym i gdzie i fajnie to wychodzi mnie się podoba a tak to sama robilam bez ładu i składu.
renatamama3 18:29, 28 mar 2014

Ewa4 napisał(a)
Szałwia z rozo pięknie wygląda ja jeszcze myslalam o miskancie chińskim ale może i z szalwio ciekawiej.

Ewuś ,i od razu kolorowo z brateczkami a jak radośnie .No to sadź te bergenie będzie zielono przed anabelkami .Miskant chyba za wysoki .Fajny wygląda z większą ilością żurawek .
renatamama3 18:31, 28 mar 2014

Dużo masz jeszcze na tej skarpie do usunięcia ?
Ewa4 19:02, 28 mar 2014

renatamama3 napisał(a)
Dużo masz jeszcze na tej skarpie do usunięcia ?

Lepiej nie pytaj sporo ale jak będzie pogoda ładna to po niedzieli się z tym uwinę .Jak już przeprowadzę wszystkie roślinki zacznę kopać dołek pod ciurkadełko a rabaty zrobię pużniej bo wiesz nie mogę się doczekać a i fajnie już można na tarasie posiedzieć to zależy mi żeby go jednak jak najszybciej zrobić.No ale plany planami zobaczymy jak wyjdzie i czy dam radę sama .
Gardener27 19:55, 28 mar 2014

Ewa ogrom prac przed Tobą ale idzie Ci bardzo dobrze Najwięcej pracy jest zawsze na wiosnę bo po zimie różne pomysły chodzą nam po głowie a jak się zrobi cieplej to wcielamy je w życie U mnie też jest taka glina i dobrze wiem ile trzeba siły i samozaparcia by ją spulchnić i napowietrzyć Bardzo podobają mi się Twoje wiosenne ukwiecenie bratkami Moje po tych mrozach porannych strasznie zmarniały ale mam nadzieję że odżyją Pozdrawiam
Ewa4 20:06, 28 mar 2014

Mnie najbardziej podobają się żółte bratki.Ciężko jest kopać w tej glinie no ale chyba efekty będą widoczne jak skończę ,kiedyś hehe.
Gardener27 20:21, 28 mar 2014

Mi jeszcze błękitne przypadły do gustu ale niestety takich nie mogłem nigdzie dostać bratków Kiedyś ta nierówna walka z gliną się skończy i będzie pięknie jak wszystko zapełnią kwiaty
Ewa4 20:58, 28 mar 2014

No mam nadzieję ,że będzie na co popatrzeć a póki co kupiłam róże jakieś Magdalen i Lubecker Rot i nie ma takich nazw w necie aż się boję co mi wyrośnie .
renatamama3 21:51, 28 mar 2014

Ewuś ,też nie trafiłam na nie ciekawe jaki kolor .A ta Magnolia co widziałaś u Kasi to gwieździsta ,jedna z pierwszych kwitnących ,teraz jest w Obi .
A prąd ja mam rozliczenie co pół roku i raz na rok mam niedopłatę ,spowodowane tym ,że mam pompę ciepła która grzeje wodę i w zimie jest niższa temperatura i pompa dłużej chodzi .
pozdrawiam
Ewa4 22:52, 28 mar 2014

No magnolka wpadła mi w oko ale obi mam daleko może gdzieś natrafie na taką.Szukalam tych roz i nie ma nie wiem o co chodzi i natknelam się na rabaty różane z lawę da tez pięknie pasuje zobacze co u siebie dostane to będzie .W zeszłym roku kupowalam szalwie miała być wieloletnia ale chyba nie była bo po 10 sadzonkach tylko suche badylki zostały a nic nie wypuszcza a chyba Ty pokazywałas że juz wypuszcza to nie wiem co z moją