Ewuś ,a równe masz odstępy między nimi ? jeśli tak to zostaw .Ja bym na całej długości posadziła róże ,między różami szałwię ,lub lawendę ,no i te trawy jak planujesz .A berberysy ,posadziła dalej ,podobnie jak bukszpany .
Mam w planie na tej stronie bo to długie 85 m. posadzić juki ,hortensje Anabel ,azalie ,floksy wszystko co przeniosę z ronda i rabaty pod ciurkadełko także nie wiem co wyjdzie ale projektowanie co z czym to mi nie wyjdzie poprostu będzie wszystko co mi się podoba bo gdzieś muszę te roślinki umieścić a projektować nie umiem i za długa rabata żeby to zgrać wszystko przed bukszpanami są 3 sosenki na pniu które jesienią przebarwiają się na żółto trawa zebrinus pomiędzy nimi a przed żórawki i bukszpan taki zielono-biały
Odstępy są równe a na takiej długości róże to fajnie by było myślałam nad tym ale dopiero wczoraj przekopałam przy buksikach no to jutro jadę po róże a berberyski w równych odstępach posadzę dalej po lini .Tylko róże będą w różnych kolorach bo kupuję je z targu i nawet odmian nie znają ale napewno na kwiat cięty co znowu nie pomylę nazwy hehe.Rano wstałam zrezygnowana odnośnie tego kopania ale jak Cię Tu widzę i doradzasz to najlepiej zaraz bym poszła kopać dalej .tam jest straszna glina więc dam w dołki kompostu przy sadzeniu.Renatko ale mnie napędzasz ciężko coś robić samemu i każdy kto to widzi się śmieje że z trawą było fajnie a ja sobie aby robotę robię i trochę zwątpiłam w to co robię ale postawiłas mnie na nogi kopię dalej .Dzięki Ci bardzo.
Ewa to nad tym pracowałaś jak ci przeszkodziłam telefonem
Super Ci idzie !!! Ciężko bo to mokra glina ..... A może jakiegoś pana do pomocy weź
niech chociaż darń usunie !!! Sam się zamęczysz i kręgosłupek będzie bolał
Rabata długaśna dobrze że masz roślinki na nią U mnie pada deszcze od rana więc na dwór się nie wybieram a jak u Ciebie pogoda ?
Z renatamama3 dopingujemy Ci i trzymamy kciuki za Ciebie !!!!
Ewuś ,nie na całej długości 80 kilku metrów ,tylko tam gdzie buksiki ,między różami rób przerwy i wsadź jakieś byliny delikatne tyku lawenda ,szałwia omszona ,czyściec .
Ja cię ,rozumie ,bo też w większości sama pracuję w ogrodzie ,kompost dawaj rozluźni ziemię .Ludźmi się nie przejmuj ,nas zielono zakręconych nie zrozumie nikt .pozdrawiam
Ewuś ,tu gdzie ta brzuska to co irysy ?rozsadź je tzw te jedne daj gdzie trawa a trawę gdzie iryski ,po bokach brzuski ,też daj trawę ,to sobie trawka poradzi ,bo inne roślinki średnio.