Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mazury i mój kawałek ziemi

Mazury i mój kawałek ziemi

renatamama3 07:46, 27 mar 2014

Ewuś ,a równe masz odstępy między nimi ? jeśli tak to zostaw .Ja bym na całej długości posadziła róże ,między różami szałwię ,lub lawendę ,no i te trawy jak planujesz .A berberysy ,posadziła dalej ,podobnie jak bukszpany .
Ewa4 07:53, 27 mar 2014

Mam w planie na tej stronie bo to długie 85 m. posadzić juki ,hortensje Anabel ,azalie ,floksy wszystko co przeniosę z ronda i rabaty pod ciurkadełko także nie wiem co wyjdzie ale projektowanie co z czym to mi nie wyjdzie poprostu będzie wszystko co mi się podoba bo gdzieś muszę te roślinki umieścić a projektować nie umiem i za długa rabata żeby to zgrać wszystko przed bukszpanami są 3 sosenki na pniu które jesienią przebarwiają się na żółto trawa zebrinus pomiędzy nimi a przed żórawki i bukszpan taki zielono-biały
Ewa4 08:07, 27 mar 2014

renatamama3 napisał(a)
Ewuś ,a równe masz odstępy między nimi ? jeśli tak to zostaw .Ja bym na całej długości posadziła róże ,między różami szałwię ,lub lawendę ,no i te trawy jak planujesz .A berberysy ,posadziła dalej ,podobnie jak bukszpany .

Odstępy są równe a na takiej długości róże to fajnie by było myślałam nad tym ale dopiero wczoraj przekopałam przy buksikach no to jutro jadę po róże a berberyski w równych odstępach posadzę dalej po lini .Tylko róże będą w różnych kolorach bo kupuję je z targu i nawet odmian nie znają ale napewno na kwiat cięty co znowu nie pomylę nazwy hehe.Rano wstałam zrezygnowana odnośnie tego kopania ale jak Cię Tu widzę i doradzasz to najlepiej zaraz bym poszła kopać dalej .tam jest straszna glina więc dam w dołki kompostu przy sadzeniu.Renatko ale mnie napędzasz ciężko coś robić samemu i każdy kto to widzi się śmieje że z trawą było fajnie a ja sobie aby robotę robię i trochę zwątpiłam w to co robię ale postawiłas mnie na nogi kopię dalej .Dzięki Ci bardzo.
Ewa4 08:51, 27 mar 2014

za tym zaczyna się bukszpan z różami dalej będą berberysy.
Tusiala 08:53, 27 mar 2014

Ależ równiuteńko rabatka się robi
Betka 09:58, 27 mar 2014

Ewa to nad tym pracowałaś jak ci przeszkodziłam telefonem
Super Ci idzie !!! Ciężko bo to mokra glina ..... A może jakiegoś pana do pomocy weź
niech chociaż darń usunie !!! Sam się zamęczysz i kręgosłupek będzie bolał
Rabata długaśna dobrze że masz roślinki na nią U mnie pada deszcze od rana więc na dwór się nie wybieram a jak u Ciebie pogoda ?
Z renatamama3 dopingujemy Ci i trzymamy kciuki za Ciebie !!!!
BASIA8 10:53, 27 mar 2014

Ewa4 napisał(a)
nad tym cały czas pracuje i powoli mam dosyć tej gliny a i efekty marne

Ewuś efekt jest piękny kawał roboty zrobiłaś jestem pełna podziwu dla Ciebie
renatamama3 11:49, 27 mar 2014

Ewa4 napisał(a)

Odstępy są równe a na takiej długości róże to fajnie by było myślałam nad tym ale dopiero wczoraj przekopałam przy buksikach no to jutro jadę po róże a berberyski w równych odstępach posadzę dalej po lini .Tylko róże będą w różnych kolorach bo kupuję je z targu i nawet odmian nie znają ale napewno na kwiat cięty co znowu nie pomylę nazwy hehe.Rano wstałam zrezygnowana odnośnie tego kopania ale jak Cię Tu widzę i doradzasz to najlepiej zaraz bym poszła kopać dalej .tam jest straszna glina więc dam w dołki kompostu przy sadzeniu.Renatko ale mnie napędzasz ciężko coś robić samemu i każdy kto to widzi się śmieje że z trawą było fajnie a ja sobie aby robotę robię i trochę zwątpiłam w to co robię ale postawiłas mnie na nogi kopię dalej .Dzięki Ci bardzo.

Ewuś ,nie na całej długości 80 kilku metrów ,tylko tam gdzie buksiki ,między różami rób przerwy i wsadź jakieś byliny delikatne tyku lawenda ,szałwia omszona ,czyściec .
Ja cię ,rozumie ,bo też w większości sama pracuję w ogrodzie ,kompost dawaj rozluźni ziemię .Ludźmi się nie przejmuj ,nas zielono zakręconych nie zrozumie nikt .pozdrawiam
renatamama3 11:54, 27 mar 2014

Ewuś ,tu gdzie ta brzuska to co irysy ?rozsadź je tzw te jedne daj gdzie trawa a trawę gdzie iryski ,po bokach brzuski ,też daj trawę ,to sobie trawka poradzi ,bo inne roślinki średnio.
renatamama3 11:58, 27 mar 2014

te berbetysy bym szerzej rozsadziła ,tak żeby był berberys i np 2-3 żurawki berberys żurawki i tak dalej i za tym te Anabelki ,ile masz Anabelek ?