Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mazury i mój kawałek ziemi

Mazury i mój kawałek ziemi

Ewa4 14:23, 27 mar 2014

Betka napisał(a)
Ewa to nad tym pracowałaś jak ci przeszkodziłam telefonem
Super Ci idzie !!! Ciężko bo to mokra glina ..... A może jakiegoś pana do pomocy weź
niech chociaż darń usunie !!! Sam się zamęczysz i kręgosłupek będzie bolał
Rabata długaśna dobrze że masz roślinki na nią U mnie pada deszcze od rana więc na dwór się nie wybieram a jak u Ciebie pogoda ?
Z renatamama3 dopingujemy Ci i trzymamy kciuki za Ciebie !!!!

Tak Beatko jak dzwoniła,ś to przycupnełam na końcu rabatki hehe.Wiesz chciałam wziąść do usunięcia darni Pana ale za 15 zł za godzinę nikt nie chce przyjść a więcej nie dam może dłużej ale zrobię sama a kaskę wydam na roślinki .Oj kibicujcie bo czasem zaczynam wątpić w to czy kiedyś to zrobię ale jak patrzę na Wasze wpisy to wiara powraca i działam dalej.Dziś pewnie nic nie zrobię jest ładnie nie pada ale byłam z Olgą na bilansie i tak jakoś dzień zleciał ale jutro jadę po róże i bratki i napewno jak pogoda pozwoli prace ogrodowe zaliczę .
Ewa4 14:24, 27 mar 2014

Tusiala napisał(a)
Ależ równiuteńko rabatka się robi

Tak mi mów to będę kopać dalej i wierzyć ,że dam radę.
Ewa4 14:25, 27 mar 2014

BASIA8 napisał(a)

Ewuś efekt jest piękny kawał roboty zrobiłaś jestem pełna podziwu dla Ciebie

Dzięki Basiu wiesz łatwo nie jest jak ma się 3 miesięczne dziecko ale małemu przyda się świerze powietrze a ja wtede mogę robić w ogrodzie .Pozdrawiam
Ewa4 14:30, 27 mar 2014

renatamama3 napisał(a)

Ewuś ,nie na całej długości 80 kilku metrów ,tylko tam gdzie buksiki ,między różami rób przerwy i wsadź jakieś byliny delikatne tyku lawenda ,szałwia omszona ,czyściec .
Ja cię ,rozumie ,bo też w większości sama pracuję w ogrodzie ,kompost dawaj rozluźni ziemię .Ludźmi się nie przejmuj ,nas zielono zakręconych nie zrozumie nikt .pozdrawiam

Tak ,tak Renatko chodziło mi o długość odcinka z buksików że za nimi róże zmieszczą się jeszcze z 8 szt to razem będzie 13 to ciekawie wyjdzie taki długi odcinek----- nie całość może tak dwojako napisałam ale miło ,że mnie pilnujesz hehe.
Ewa4 14:37, 27 mar 2014

renatamama3 napisał(a)

Ewuś ,tu gdzie ta brzuska to co irysy ?rozsadź je tzw te jedne daj gdzie trawa a trawę gdzie iryski ,po bokach brzuski ,też daj trawę ,to sobie trawka poradzi ,bo inne roślinki średnio.

ale metamorfozę u mnie przeprowadzasz hehe nie wiem czy dobrze rozumiem wszystkie iryski na miejsce trawy a trawa gdzie iryski tak .trawa pod brzuski rozumiem tak zrobię.
Ewa4 14:58, 27 mar 2014

renatamama3 napisał(a)

te berbetysy bym szerzej rozsadziła ,tak żeby był berberys i np 2-3 żurawki berberys żurawki i tak dalej i za tym te Anabelki ,ile masz Anabelek ?

dobra berberys i 3 żórawki berberys i 3 .....anabelek mam wolne 3 sadzonki to posadzę je w lewą stronę za iryskami tak myślisz bo pasowałoby jeszcze trochę i jedna strona będzie obsadzona .podoba mi się.
renatamama3 16:11, 27 mar 2014

Ewuś ,trawka między iryski ,tylko tą jedną kępę daj tam gdzie trawa ,a trawę gdzie iryski ,możesz posadzić za iryskami ,3 sztuki szpalerkiem ,a masz coś ,żeby posadzić przed anabelki .
Ewa4 17:26, 27 mar 2014

Renatko "jadoc w lewo "jade w stronę drogi tylko są iglaki inic nie mam a masz pomysla bo mam floksy ,juki 2 wys berberysy ale to chyba nie za bardzo by pasowało widziałam w markiecie pęcherznice mogę kupić kolor liści ciekawie by kontrastował co tak na szybko mi to wpadło do głowy
Ewa4 17:36, 27 mar 2014

to jest ta strona czyli lewa
renatamama3 17:43, 27 mar 2014

Pęcherznica ,przed Anabelki jest za wysoka ,a floks jaki szydlasty ? jeśli tak to możesz dać .Boziu masz tego ,wszystko chcesz obsadzić w tym roku ?