Dwie burze przeszły na sucho, w nocy z trzeciej solidnie podlało. Dobrze wiedzieć, kiedy można szybciej kopać tulipany. A jeżeli wyjęłam z ziemią i zadołowałam w skrzynkach, podlewałam, to cebule mają szansę urosnąć?
Chmurka ładna, ale popadało niewiele, już śladu nie ma, rano podlewałam truskawki, dopiero co posadzone: kapustę, kalarepę, kalaforki i resztę warzywek
Dzięki, lubię takie zestawienia kolorystyczne jak na tym zdjęciu. Czy w tle widzę śliwę wiśniową , kwitła już ?
U mnie też wczoraj wieczorem była burza...błyskawice, grzmoty jednym cięgiem a deszczu tyle ,ze o ile...Taka dziwna burza na sucho
To jest śliwa dziecięca. Tak wyglądała 24 kwietnia. Pełni kwitnienia nie obfociłam
Z dziada pradziada u rodziny męża mówiono, że jak kwitnie jabłonka ( ta przy domu) to zawsze jest burza. Jest jeszcze jedna przypowiastka. W sobotę zawsze chociaż na chwilę wychodzi słońce dlatego, że Matka Boska suszy pieluchy.
To jest śliwa dziecięca - kupuje ta nazwę . Już nie mogę się doczekać kiedy moje zakwitną. Puki co cieszę oczy u innych.
Jak dla mnie trochę za krótko kwitnie. Mnie jednak zależy na kolorze liści.